Работа в Happy

  • 9 271
  • 5
Здравейте, спешно се нуждая от отзиви, относно работата в кухнята на Хепи.
Запознати ли сте какво е заплащането?
Чувала съм, че се работи много извънредно. Аз нямам претенции, стига да се заплаща. Амбицирала съм се, отдавна мечтая за работа в кухня и ще работя съвестно и с удоволствие.
Притеснява ме само това, че постоянно набират персонал, което според мен говори, че не е наред нещо.
Ще се радвам да споделите отзиви, най-вече за ориетировъчно заплащане и какви са условията на труд.
Виж целия пост
# 1
Хепи са франчайз. В различните ресторанти е различно. Общи са правилата, но местните особености са си местни особености. Едно е Хепи Пазарджик на магистралата, съвсем друго - Хепи в мол в София примерно.
Освен това - топла кухня ли, студена кухня ли, суши ли? Какво ще работиш? Работа в кухня може да значи и че ще чистиш.... Заплащането е различно.
Виж целия пост
# 2
Имам позната, която не издържа и седмица в Хепи, а беше работила с години в KFC и Макдоналдс. Беше недоволна от общо взето всичко. Време, пари, екстра задълженията, липсата на почивки, редовно глоби дори за обучаващ се персонал и т.н.
Виж целия пост
# 3
Аз съм се ориентирала към студена кухня, поне докато свикна, тъй като кухнята е ново звено за мен. Не ламтя и за много, искам колкото да се издържам. Целта ми е по-скоро да придобия стаж в кухнята, който ще ми е необходим, ако искам да работя за напред това.
Виж целия пост
# 4
Кухните по големите франчайзови вериги за бързо хранене нямат нищо общо с една кухня на ресторант да речем. Стажът ти там ще се състои в това, да знаеш колко секунди се пържат полуфабрикатите и да режеш скоростно 40 кила зеленчуци, без (евентуално) да си отрежеш някой пръст и с колко точно вода трябва да се разрежда препарата за мазнини.
Виж целия пост
# 5
Не е точно така. Кухнята на KFC е едно. Тази на Happy - съвсем друго. Happy не е fast food, а ресторант.
В Happy на студена кухня може да научи това-онова. Там салатите се правят на момента и се овкусяват. Не са като в KFC в кутия и с готов сос от пакетче.
Да, в топла кухня се работи основно със заготовки и полу-фабрикати, които само се досготвят. Но в студена, има ккаво да се научи. На суши бара - също.
Поне основното - кога да сложи домата, кога краставицата, кое как се овкусява, основни видове дресинги, ще научи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия