МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 64-та ТЕМА

  • 71 636
  • 756
# 15
Здравейте,от няколко дни имам машина за хляб на Филипс,модел HD 9015.Това чудо оставя хляба неизпечен.Отстрани и отдолу се изпича ,но отгоре(откъм капака) остава сурово.На какво се дължи това и изобщо има ли начин да се поправи?Опитах няколко пъти на първата програма,която е за бял хляб и веднъж на четвърта,за френски хляб.Спазвам точно количествата,дадени в книжката с рецепти.
Виж целия пост
# 16
Според мен тестото ти е по меко,затова!Моята машина е Mulinex,пека хляба на протрама за бял хляб,около 3 часа и нещо трае!В началото мерех всичко до грам,сега правя така:две супени лъжици олио на дъното!После сипвам 300 мл хладка вода!500 гр  брашно София мел -обекновено,като половината го сипвам в/у водата,слагам 1 и 1/2 ч.л сол и 1/2 ч.л захар,добавям останалото брашно;накрая правя кладенче и слагам 1/2 пакетче суха мая на д-р Йоткер!Стартирам машината,тестото не трябва да е меко!Ако се наложи в бъркането добавям още 1,2 с.л.брашно!Хляба става супер,не е ронлив,просто е перфектен!Може да добавиш и 3 лъжици сухо мляко ,става по-пухкав!
Виж целия пост
# 17
Ами ще експериментирам явно.Стриктна съм в следването на рецептата от книжката,защо не се получава не знам.Забранени са всички млечни продукти у дома,до няколко дни трябва да махнем и глутена и просто е наложително да се сработим с машината за хляб.
Виж целия пост
# 18
Ами ще експериментирам явно.Стриктна съм в следването на рецептата от книжката,защо не се получава не знам.Забранени са всички млечни продукти у дома,до няколко дни трябва да махнем и глутена и просто е наложително да се сработим с машината за хляб.
Ще  стане!!!Първите опити винаги са така...Когато съм правила черен хляб той става по сбит по принцип!
Виж целия пост
# 19
Вчера правих пълнозърнесто хлебче,но някак ми нагарча,на какво може да се дължи(сложих 2:1 пълнозърнесто брашно на марка Била и бяло брашно)според вас?Досега като съм правила не е имало такъв вкус/на горчиво/!
Виж целия пост
# 20
Пробвала съм тяхното пълнозърнесто брашно преди време, не помня да е имало странен вкус... да не би да е кофти партида?
На прима виста ми идва на ум самото брашно да се пробва с нещо по-малко и да се види дали горчи, имам предвид от същия пакет или същата партида поне. Какво друго има в хляба?
Виж целия пост
# 21
Хляб ми е ставал горчив от пшеничен зародиш, който добавям отделно - кофти партида. Също и от недобро, явно престояло, пълнозърнесто брашно.
Виж целия пост
# 22
Да,най-вероятно е от това,че е престояло отворено,имах малко и реших да го изразходя!
Виж целия пост
# 23
Благодаря за новата тема! Доста рецепти от тук използвах и продължавам да чета тази тема.
В момента машината ми прави хляб с маслинена паста. Утре ще  публикувам рецептата със снимка.
Здравейте, може ли рецептата за хляба с маслинова паста, моля. Simple Smile
Благодаря Ви.
Виж целия пост
# 24
Здравейте,от няколко дни имам машина за хляб на Филипс,модел HD 9015.Това чудо оставя хляба неизпечен.Отстрани и отдолу се изпича ,но отгоре(откъм капака) остава сурово.На какво се дължи това и изобщо има ли начин да се поправи?Опитах няколко пъти на първата програма,която е за бял хляб и веднъж на четвърта,за френски хляб.Спазвам точно количествата,дадени в книжката с рецепти.

Тестото опира ли в капака? Ако опира, затова не се изпича.
Виж целия пост
# 25
Здравейте. Аз съм на вълна купуване на хлебопекарна. Не съм чела предишни теми. От тази разбирам,че си слагам всичко в машинката и тя си меси и пече самичка (ако е така,страхотно облекчение). А как се почиства? И кои са 3те най-важни неща,които да гледам при избора на машина? Благодаря
Виж целия пост
# 26
Да, автоматизиран е процесът, слага се всичко вътре, натискат се 2-3 бутона и след някой и друг час се вади готов хляб. Иска малко наглеждане в началото при замесването де. Зададени програми са, като на автоматична пералня, някои модели имат и вариант вие да си съставите програма с ваши параметри но после пак си работи без ваша намеса. Програмите обикновено са двуцифрена бройка, поне аз не познавам нито един човек, който да ги използва всичките. Изгледайте и някое клипче, пълно е в youtube и ще ви е от полза щом тепърва се запознавате как работи.
Почистването е основно на контейнера, в който се омесва и изпича хлябът - той си се вади, отвътре е с незалепващо покритие, мие се без проблем и той, и бъркалките. Останалите части се забърсват просто. Откъм почистване единствено бих добавила че повече ми харесва ако капакът може да се сваля, моят не може и 1-2 пъти ми втаса тесто вътре до степен да опре... би ми улеснило почистването ако можех да го сваля и измия.
За останалото - наистина по-добре да отделите малко време да прегледате и из предните теми. Един ще ви каже че марката е важна, друг ще каже че всичките са едно и също, трети ще настоява непременно да е с две бъркалки, четвърти ще каже да е и с два реотана... Никой от тях няма да знае с какъв капацитет ви е нужно да е и колко пари ви се дават, изборът пак си е ваш. Реално повечето хора нямат опит с повече от 1 или 2 марки или дори само различни модели от една и съща, всеки хвали или казва че не е добро това, което е пробвал.
За повечето хора водещи са цената и капацитетът (до какво тегло хляб прави), от там нататък започват да сравняват останалото. Тези с една бъркалка обикновено правят хляба висок, не с типичната форма на хляб ами по-скоро като паве, до към килограм най-много. За някои хора това е без значение, за други такива големи филии не са удобни за сандвичи, за в тостер и прочие. Тези за над килограм хляб са с продълговат контейнер и с две бъркалки, за да могат да се справят с по-голямо тесто.
Виж целия пост
# 27
Откъм почистване единствено бих добавила че повече ми харесва ако капакът може да се сваля, моят не може и 1-2 пъти ми втаса тесто вътре до степен да опре... би ми улеснило почистването ако можех да го сваля и измия.
капакът е поставен допълнително към машината - не е излят като едно цяло. щом е поставен би било нормално да може и да се свали. виж дали някъде няма прорез през който да се измъкне капака.
Виж целия пост
# 28
Благодаря. Почвам вече сериозните огледи
Виж целия пост
# 29
Благодаря. Почвам вече сериозните огледи
гледай за промоции под 100 лв. , макар че по това време на годината те са по-малко.  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия