Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отнемане на деца в Норвегия 2

  • 106 354
  • 2 153
# 405
Пак си права, от много умуване вече изключих, че са разведени нашите.
Не се сещам за върнати деца на сам родител, че и чужденец. Поне аз не се сещам да съм срещала информация за такъв случай.
Виж целия пост
# 406
Тук (Украйна), говорят че  много украинци, руснаци, поляци там губят децата си когато станат самотни родители по някаква причина (смърт, разовд, раздяла и т.н).  Една украинка, адвокат в Норвегия даже съвсем спокойно говори, за  огромния интерес на БВ да взима деца с източноевропейски произход и именно те съставят най-голям процент от отнетите деца с чужд произход. Според нея това се прави защото много от емигрантите от тези страни са по-ниско образовани, пристигащи без език и без подкрепа, но пък децата идеално се вписват защото са  бели, светли, красиви и лесно се пласират в бездетните норвежки семейства. Не знам до колко е вярно, но няма дим без огън.
Виж целия пост
# 407
Ами да си ги образоват тогава, те нали са умни и образовани, да си образоват имигрантите, грешката пак е тяхна.
 Явно тотално им липсва интеграционна политика. То не, че тук в Германия като я има, че много работа върши, но поне се мисли и работи в тази посока.
Виж целия пост
# 408
момичета, эа норвежки няма ли мама, която да иска да преведе? мъжът ми го говори на ниво б1 . но нека наистина иэчакаме. дотогава можем да информираме хората с линкове. и аэ си мисля, че няма как да ги съдим, това са те. всяко общество има плюсове и минуси. и тук си имаме проблеми, вече е въпрос на вкус ценностна система, култура. те

Благодари специално на мъжа ти. Той има ли колеги норвежци, които да могат да го редактират? Да не ставаме за смях. Във фейсбук има бг в Норвегия и те би трябвало да могат да го преведат.

той има, но аз не искам да ги моли за такова нещо. Изобщо специално не бих искала той да говори с тях на тази тема, защото от моите разговори с някакви мои познати норвежци срещам много defensive отношение. Те много се гордеят с Барневернет и реагират агресивно на критики и не смятат, че има проблем в системата. Мен това най-много ме изненада (неприятно), но хората наистина смятат, че тяхното е правилно, че всичко се прави за доброто на децата, и са леко промити мозъци по темата.   Не бих искала мъжът ми да засегне колегите си.
Скрекелиг, айде да помогнеш за превода на норвежки?
Момичета, кое ще променяме за да не звучи агресивно писмото?
Аз съм съгласна, че е голям фактор, че родителите са разделени, но пък не мисля, че е непреодолим проблем. В случая НЯМА ПРИЧИНА децата да са при приемни семейства. ТЕЗИ деца СА ЩАСТЛИВИ С  майка си, няма причини да й бъдат отнети родителските права. Нали се гледа интереса на детето. Интересът на тези деца е да са с майка им, която никога не ги е насилвала.


Още нещо, бракът с чужденец е много рисково начинание, заради различните култури, закони и различното социално положение, което има местния гражданин от чуждия. Аз не си давах сметка за това, докато не забременях. Дотогава нямахме какво толкова да делим, а сега делим най-скъпото. И на мъжа си съм му казала, че от сега нататък той освен най-добрият приятел е и потенциално най-големият ми враг и той е наясно с това. Ние сме се разбрали, ако не дай  Боже тръгнем да се разделяме никога да не намесваме институции, да си решаваме доколкото е възможно проблемите по между си и дори да се разлюбим винаги да се разбираме като хора. Според мен, това е много важно да бъде ясно и на двамата партньори. Доколко е изпълнимо, е друг въпрос. Чудя се дали тук няма да помогне да се оправят отношенията между двамата родители поне до ниво учтивост?

Момичета пак да питам, кое от агресивните обръщения да преправим? Ако може някой да даде инструктаж, че чукча се обърка с писателството. Simple Smile
 
Виж целия пост
# 409
Не живея в Норвегия и не знам норвежки. Иначе отдавна да съм го превела
Виж целия пост
# 410
Според мене, няма никакъв смисъл да се влагат време и усилия за превод на норвежки, предвид че всички там знаят английски. Норвежкия е мн. труден с хиляди диалекти и местни специфики, почти невъзможно е да се намери българин, който да владее перфектно официалната норма.

И аз смятам, че е необходимо, ако не и задължително, Цветелина да нормализира отношенията със съпруга си. Ако и той не поиска да ги върнат, почти сигурно е, че няма да ги върнат.
Виж целия пост
# 411
Не виждам как ще стане. В групата сега го хранят, че е сигнализирал да се махнат снимките на децата. Явно не му е по вкуса това, което се прави.
Виж целия пост
# 412
Ами това показва различието на нашите култури. В тяхната култура явно е нормално роден баща да поиска приемни семейства да гледат децата и той да не може да разбере майка, която е готова на всичко да си ги върне. Снимките на децата се смятат за лошо, защото когато те били големи, това щяло да ги травмира, техният живот не бива да е публичен. Донякъде го разбирам, но в случая е голяма демагогия.
Въпреки това, смятам, че към всеки мъж може со кротце со благо да се намери път. Тя е била с него много години, би трябвало като жена да може да намери подход към него и да се разберат. С него на нейна страна вече ще е по-друго. Вместо това, подозирам, че се сипят обвинения от единия родител към другия и се вади мръсно бельо на показ.
Виж целия пост
# 413
по-лошото е, че целият този шум ще стигне до БВ и ще скрият децата
Виж целия пост
# 414
ett2812, не си права за подхода към бивш мъж. Някои наистина могат да бъдат манипулирани добре с определен подход, но при други злобата е толкова голяма, че те просто ослепяват и оглушават. Интересува ги само бившата им жена да страда Sad Затова има и изроди, които убиват бившата си жена или дори децата - защото наказанието й за тях е по-важно от това те самите да са добре.... ужасно е.

Аз самата съм била изкуствено любезна с бившия ми мъж, когато се е налагало и това проработи, но далеч не при всички става така Sad
Виж целия пост
# 415
Бианка, в случая в интервюто Цветелина говори именно за това, че мъжът й искал да я накаже. Ужасно е това. Не знам как може човек да дели живота си с някого, който да постъпва по такъв начин спрямо него. Особено като става дума за деца. Заради това е толкова страшно различието между културите в случая. Този човечец сигурно наистина си вярва, че за децата е ок да са при приемни семейства. Българин не би постъпил по този начин, според мен.  Дано наистина подейства някаква стратегия.

Момичета, има ли новини чакаме ли какво правим?
Виж целия пост
# 416
Аз не следя и не членувам във ФБ групата, следя само тук.
Много безнадеждно ми изглежда положението за в момента.  Особено ако няма прецедент с подобен случай.
Каква стратегия биха могли да имат? Ако може с бащата да се разбере, явно обаче не може, ако може да се съберат, фиктивно, за пред БВ само, да се направят на семейство, ако се съгласи той, и да му плати ако трябва. Колко народ се жени фиктивно по света, но явно човекът иска да създава проблеми.
Освен на расизъм и дискриминация да го ударят, да се позоват на процентите отнети деца на чужденци, както и с един родител чужденец, да посочат процентите на самоубийства сред лица в и минали през тази, болнава с-ма, да посочат и процента на деца минали през с-мата със собствени деца, отново в с-мата. Но какво ще допринесе това, очевидно е, че от БВ никога не са чували за детска психология, травма, и вобще за психология като цяло.
Нямат кой знае какъв избор от стратегии.
Това с расизма също не знам как би се приело в Норвегия, виж, в Америка действа почти винаги. Там хората двоен убиец произнесоха за невинен ( O.J.Simpson) защото адвокатите му го направиха на расистки проблем. Не знам.
 Да се намесят нашите институции, те какво правят по въпроса? Какво направиха досега?
Виж целия пост
# 417
Единственото, което могат да направят е да осигурят БГ паспорти на децата за да могат да се върнат в БГ. А децата е ясно че някой трябва да ги отвлече. Щом Обама не може да помогне на своите граждани на какво се надяваме тука изобщо. Ето една пострадала американка
https://www.youtube.com/watch?v=N1UucuCQsRE
Виж целия пост
# 418
По-скоро ксенофобия и нарушаване на правата на децата. Все пак те не са бебета и могат да кажат как стоят нещата и при кого искат да живеят.
Виж целия пост
# 419
В България действа Норвежка програма за сътрудничество, по която се финансират проекти свързани с половете, децата, родителите и т.н. Дали да не се направи, като форма на протест, публична петиция до българските власти за спиране на сътрудничеството по всякакви програми, финансирани по тази програма и от Норвежкия финансов механизъм.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия