Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Базедова болест - тема 7

  • 18 347
  • 486
# 165
На мен не са ми включвали никога. При първото лечение, към края му, т4 падна надолу, под долна граница. Преди това с 1 тиреостатик държах тсх между 1-3, а т4 над 15 близо 8 месеца. И понеже щях да спирам лечение, тироксин не беше нужен.
Предвид че рядко лечението е кратко, виждайки че т4 и т3 потъват на фона на едно хапче, не могат да спрат тиреостатика. Твърде рано е. Поне година е добре да се пие и поне 6 месеца хормоните да се държат в норма на ниска доза. Ако това не се случва само с тиреостатик, включват тироксина.
Виж целия пост
# 166
Здравейте,дами и от мен от 4-дена някъде наблюдавам следните нещата които се случват с мен.
Не е ,нещо страшно ,но определено не ми харесва. Става на въпрос на кръвното доста бързо пада онзи ден като мерих излезе около 101 на 75 и днес пак същото това не ме притеснява. Друго което също забелязах кожата на места ми е по-суха става на въпрос за ръцете и третото нещо което забелязах е някакъв гаден лек сърбеж на места. 2017-зимата пак имах нещо подобно тогава не знаех какво е говорих с ендото каза ми да вдигна тироксина на цяла таблетка. Та тогава помня,че го пих 3-седмици някъде по следната схема единия ден половинка.
А,на другия ден цяла таблетка и така редувам. След това тези въпросни сърбежи изчезнаха по магия.
Явно доколкото съм запознат това са някакви симптоми на Хипофункция предполагам. Иначе също така имам симптоми и на хипер един от тях е Колита и  нетърпимостта към топлото.
Да ви питам вие с такъв проблем имате ли сте по-време на вашето лечение.
Малко или много тези симптоми ме объркват един път така,друг път иначе. Ще се радвам да чуя някои мнения
Поздрави и успешен старт на седмицата от мен.
Виж целия пост
# 167
Здравейте, не се стърпях и пуснах ТРАК , резултат - 4,98 .
При този ТРАК явно дълто време още ще си пия пропицила, та се чудя , при тези стойности на хормоните:
TSH - 2.65 /0.300-4.200/
FT3 - 3.75 /3.20-6.80/
FT4 - 13.38 /12.00-22.00/
дали мога да намаля Пропицила от 1т. на 1/2т и след 20дни да пусна контрола.
Какво мислите по въпроса, дали е удачно?
Виж целия пост
# 168
Аз бих си седяла на 1 таблетка. Хормоните с нея са ок, а и реално пропицила ще спомага да спада и ТРАК, държейки хормоните в норма.
Виж целия пост
# 169
moje li nqkoi da mi kaje kolko kilograma sa granicata ili po to4no sa fatalni pri jena nad 50 g s bazedova bolest .Kato v momenta tq 37kg
Виж целия пост
# 170
Има активно заболяване в момента и тежи 37 кг? Така ли да го разбираме?
Лекарства за Базеда приема ли? Теглото е фатално ниско, независимо има ли заболяване или няма.
Виж целия пост
# 171
Здравейте, ще бъда кратък искам да как са нещата при вас с жлезата? При мен наблюдавам от време на време топли вълни, лек проблем с колита както и безсъние. От както започна да става хладно жлезата като че, ли се събуди от летаргията.
До преди това почни нищо с някои изключения.. Явно дори и малката промяна  на времето  влияе макар,че според Ендото това са глупости.
Продължавам да си пия Тирозола по-една таблетка както и половинка Ел-Тироксин. За сън преди съм описал какво пия. Друго нещо което наскоро забелязах е когато колита ми се разбута дори малко няма значение започва да ме стяга сърцето и жлезата разбира се. От време на време си позволявам да пия Витамин Д в малки дози и то когато имам някаква признаци на настинка като сега например.. Общо взето това е ситуацията при мен. Очаквам поне малко да ме отпусне жлезата ,но да видим.  Лека сутрин от мен!
Виж целия пост
# 172
Здравейте искам да споделя,че напоследък не се чувствам никак добре уж почна със стомашни проблеми,но се превърна в цялостни симптоми на организма бях на гастроентеролог и ми правиха гастроскопия не е в стомаха проблема вземам да си мисля дали не есе щитовидната жлеза.На село беше идвала една ендокриноложка и само ме напипва и гледам,че написала леко увеличена щитовидна жлеза 1-2 ст.Така моите симптомите са загуба на апетит,гадене,сърцебиене,замайване и отмаляване само лежа,силен косопад,доста пъпки,нередовен цикъл,ходенето до тоалетна се измени,бледа съм,ръцете ми се потят много ,избиват ме топли вълни,и почти не мога да спя вече.Прочетох тук,че се бърка много често с на нервна почва точно така се опитват да ме убедят,че при мен проблема бил на нервна почва,но аз не се чувствам никак добре и не вярвам.Забравих да добавя,че отслабнах и 3 кг.и очите ми са блестящи и едното е малко по изпъкнало ли как да го кажа от другото ,клепача ли му е по надут,но имат разлика. TSH ми е 0.659 при норма 0.350-4,940  и T4  ми е 1 при норма 0,700-1,480 според вас дали е възможно проблема да е в жлезата
Виж целия пост
# 173
И тук ще напиша същото - възможно е, да. Ехография на щитовидната жлеза при добър ендокринолог и пълен пакет изследвания на щитовидната жлеза може да изключат или потвърдят проблем с нея.
Хормоните които се изследват са ТСХ, ФТ4, ФТ3, антителата ТАТ и МАТ.
Виж целия пост
# 174
Освен тези неща,нещо друго изследва ли се което да е важно примерно някой витамини,кортизол,серотонин,инсулин,там другите какви бяха прогестерон,естрадиол и т.н.
Виж целия пост
# 175
При доказано боледуваща жлеза, често се установяват дефицити на витамини В12, Д, нисък прогестерон, метаболитни нарушения, като повишен инсулин, кръвна захар и т.н. Нещата са навързани. При боледуваща жлеза не е изключено половите хормони да не са в норма и обикновено има различни нарушения в менструалния цикъл. Липса на такъв, обилен, чести цикли, кисти и т.н.
Според мен започни от жлезата, но ако можеш да си позволиш да изследваш всичко - действаш.
Ако се окаже проблем с жлезата, при започващо лечение, много от симптомите ще изчезнат, но отново може да се окаже, че трябва да се приемат различни добавки.
За инсулин и захар - не е задължително да има проблем, макар често да се среща.
Виж целия пост
# 176
Колко са половите хормини?Вие правили ли ли сте изследвания на всичко?Като пари знаете ли колко излиза долу-горе
Виж целия пост
# 177
Здравейте и от мен. Ще тледя темата,доста ще ми е от полза. Накратко ще разкажа,става дума за моята майка.
От почти 2 години,започна едно леко ококорване,ходи на лекар пускаха и разни изследвания и уж всичко беше наред имала нужда от очила. Така имахме си очила.  Това ококорване от време на време стана доста изпъгнали очи,и една лекарка я срещнала и и казала,че трябва да си пусни хормони на ЩЖ защото това е такъв проблем.
И така се оказа, много Йод и 0лева стойност на TSH.
Та след 2 месеца прием на лекарства, TSH беше 0.005  от 0.25 до 4.20.
Общо взето нищо не се случва, и новото което забелязах на очичките и,че на бялото на окото става нещо като мехурчета..
Моля ви дайде ми съвет,за добър лекар не мога да я гледам така да се мъчи.. от малък град сме но не ме бърка да пътувам стига да вземат адекватно лечение..
Виж целия пост
# 178
FSH, LH, естрадиол, прогестерон. Последният се изследва във втората половина на цикъла- то си пише по лабораториите. Това са основните. В определени случаи може да се наложи да се добавят и други- напр. пролактин, тестостерон.

ТАО /тироид асоциираната офталмопатия/ не се ли лекуваше с кортикостероиди? А очните какво казват за тези "мехурчета"?
Виж целия пост
# 179
Там е въпроса,че твърдят,че е за очила. Бяха изписали някакви капки,от които очите и станаха червени и се надуха още.


Наистина не съм запозната с болеста,но виждам,че лечението не и действа и се притеснявам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия