Подправки в саксии 2-ра тема

  • 66 649
  • 775
# 60
Как приготвяш пестото?
Виж целия пост
# 61
Ама че той разкошен тоз босилек. Този който ми дадоха беше един хилавичък.
Амбицирах се и ще си посея Simple Smile
Виж целия пост
# 62
Песто = босилек + зехтин + орехи в чопъра до хомогенна смес ... ммммм Stuck Out Tongue
Виж целия пост
# 63
Песто = босилек + зехтин + орехи в чопъра до хомогенна смес ... ммммм Stuck Out Tongue
Ммм не. 1 голяма връзка босилек (само листата), 2-3 скилидки чесън, 20-50 г настърган пармезан или грана падано, 10-15 г леко запечени в сух тиган кедрови ядки и зехтин на око, зависи колко течна консистенция искате да получите. След всяко отваряне и вадене от бурканчето на готовото песто го заглаждам и запечатвам с малко зехтин. Така пестото може да издържи в хладилник 2-3 месеца дори.
Съжалвам за офтопика.
Виж целия пост
# 64
Ще пробвам. Ще си купя пресен босилек от магазина.
Пестото ми напомни, че скоро не съм си правила пастет от маслини.
Виж целия пост
# 65
Песто = босилек + зехтин + орехи в чопъра до хомогенна смес ... ммммм Stuck Out Tongue
Да, забравих пармезана 🐰
Виж целия пост
# 66
Някой има ли опит с отглеждането на салвия, розмарин, мащерка и целина зимата? За розмарина, салвията и мащерката знам, че могат да презимуват, т.е, че няма да измръзнат корените, ама дали ще им замръзнат листенцата?  Уморих се да ги вадя и прибирам.
Виж целия пост
# 67
Розмарина ми е навънка цяла зима ! Салвия гледа една приятелка и тя я държи отвън.
Виж целия пост
# 68
Аз все се каня да си отчупя клонче розмарин от някоя градинка.Дали ще се хване така? Да чакам ли да пусне коренчета във вода или директно в пръста да бучкам?
Виж целия пост
# 69
По-добре първо в чашка с вода и като пусне кренче да го присадиш в саксия.
Виж целия пост
# 70
Благодаря ти,Лан!
Виж целия пост
# 71
Ще се хване както ти е казала Лан, но знам, че трябва да е младо клонче, едногодишно.
Лан Благодаря ти. Ще рискувам. Simple Smile
Виж целия пост
# 72
Цветята ми умират. Много от тях се разболяха  май. Листата станаха на кафеви петна. Махам болните листа, но на другия ден има още и още. Антуриумите са само стъбла, шефлерата почти е без листа, бегонията слонско ухо е на огромни жълти петна, нолините са като изсъхнали, а зокума умря на цяло. Какво да предприема вече? Пръст сменях, с тор поливах...
Виж целия пост
# 73
Засях си босилек, но като че ли няма да го бъде. За колко време покълват семенцата?

С чесънът имам малко по-голям успех Simple Smile Но нали е био... стъблата са тънички (поне за сега) Simple Smile
Синът ми и той боцна един чесън в саксия и само казва "виж ми чесънчето" Joy

И аз искам розмарин.
Виж целия пост
# 74
Анмари, нали не са ти на студено семенцата? И не са много надълбоко в пръстта? При мен за около седмица най-много поникват. А може и от семената да е. Вземи си някакви по-хубави. Аз купувам италиански, но има едни на Хоби, също са добри.

Чесъна, ако е от скилидки е нормално при домашни условие да стане тъничък и изнежен. Аз имам два-три такива, но намерих една огромна скилида, може би 2см беше и да видиш какъв расов чесън порастна от нея.
За розмарин изчакай да се стопли и намери някой голям храст. Ако откъснеш новите (т.е тазгодишките) израстъци и ги натопиш във вода ще си пуснат корени. По лесния начин е да си купиш от някой магазин ( аз последно от Кауфланд си бях взела). Само си го пресей в малко по-голяма саксийка. Аз доста ползвам розмарин и само домашния не смогва да расте, особено зимата. Затова си купих още един. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия