Пробвайте!
Кремсупа от леща с гъби
Продукти:
600 г леща, 250 г гъби, 1 глава лук, 3-4 клонки магданоз, 2 скил. чесън, 4-5 с.л. зехтин, сол, дафинов лист, сирене Пармезан; за крутоните: 2 филии хляб, 1 ч.л. зехтин, 1 с.л. "Пикантина"
Приготовление:
Лукът и магданозът се нарязват на ситно. В тенджера се загрява зехтин, слагат се в него. Като се позапържат, се прибавя 1 скил. чесън на дребно, 1 даф. лист, лещата. Позапържва се и се залива с 2 л вода. Разбърква се. Като заври, котлонът се намалява и ври на тих огън. След около 40 мин. лещата е готова, пасира се и се оставя на топло.
Отделно: Гъбите се нарязват на ивички. Запържват се в зехтин на силен огън, слага се втората скилидка чесън на ситно. Пържат се до златист цвят.
Крутони: нарязаният на кубчета хляб се запържва в зехтина заедно с "Пикантина"-та.
10 мин. преди сервиране в супата се слагат гъбите и се сервира с крутоните и настърган Пармезан.
Това е оригиналната рецепта. Аз я правих без Пармезан и магданоз, а вместо зехтин ползвах олио. Сложих и 4 скил. чесъм вместо 2. Пак се получи!