Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Каква пералня - 3 част

  • 33 521
  • 632
# 330
Аз имам Електролукса 9кг 1400 оборота от 3месеца и съм доволна.
Виж целия пост
# 331
Ок, вибрира! Все тая. Онези клипчета бяха доста красноречиви. Аз такъв уред не бих си набутала в къщата, а беше препоръчван тук. Вярно, че в единия случай имаше дървен под и все пак в другия нямаше...
Пералнята дето аз имам въобще няма нищо общо с това, за което говориш! Има и 6 г гаранция. Струваше 400 лв. Та колко ще и е скъп ремонта после? Да не говорим, че ремонт за под 200 лв май май вече няма. Колко са хората дето сами ще си разглобяват уреда пишещи в БГ мама? Имала съм пералня Уирпул преди и си беше съвсем наред откъм механика. Ползвах я около 7 г и я продадох работеща, защото минах на друг обем уред.

Та купете си Горение звучи несериозно от предния пост, на който отговорих. По-коректно е да се предлагат конкретни уреди, които ползваме или сме виждали как работят, а не на сляпо заради описания в нета и характеристики на хартия, щото после се убедихме какъв е резулатата. Иначе дълга гаранция без скрити букви и ситен шрифт е решението! Уредите взеха и гаранцията да не си изкарват. Бълват нови модели с красив дизайн да са атрактивни на външен вид и после дори функциите си не изпълняват като хората някои.

И защо "купете си Горение" да звучи несериозно? Понеже някои модели вибрират при неправилно зареждане ли? Ми то това при 90% от съвременните производители се среща. Не всеки може да даде към 800лв за Bosch или над 1500 за Miele.

Поне gorenje слагат качествени лагери, прецизно е сглобен барабана с минимални луфтове, а не после да си търсите чорапите намотани по нагревателя. Филтрите са проектирани удобно, чистят се лесно, имат приличен дизайн (макар това да е субективно) частите им не са скъпи, изпират безупречно ползвам уредите им от години и съм доволен. Вкъщи имам пълноразмерна gorenje W98F65I/I ,която е като вкопана ползвам я от 2017 ,а в апартамента gorenje W6503/S която ползвам от 2015, има леки вибрации (което е напълно нормално за Slim), но върху нея стоят перилни препарати, омекотители, шампоани и други флакончета. Е от 2015 до сега 1 не е изпаднал от нея. Само първото пране беше се изместила, понеже я нивелирах с приложение на телефона, обаче се оказа некалибрирано и беше нивелирана криво. След това с класически нивелир реших проблема кардинално и от 2015 де днес не е мръднала, а дори не си правя труда да пера разделно синтетика и памук в нея, което е предпоставка за дисбаланс. И двата уреда са монтирани в баните.

Та не бива да заблуждавате хората, че вибрациите са нещо едва ли не свръхестествено, понеже за често срещано явление при съвременните уреди, а старите няма изобщо смисъл да ги обсъждаме, защото те най-малко не са в производство днес и не миха могли да бъдат вариант за човек, който се кани да купи нов уред.

Ето и за Samsung от последно поколение оплакване от собственици, че вибрира (последния коментар):


Обичайно вибрациите не правят впечатление на повечето потребители, но има такива, на които направо им се плаче. Няма какво да ги заблуждаваме хората, ако искат идеална машина без вибрации, ще им се наложи да бръкнат по- на дълбоко в джоба. За 500-600лв никой производител няма да ви предложи чудеса!
Виж целия пост
# 332
Е аз кого и с какво заблудих? Коментирам, че трябва по-конкретно да се пише и от лични наблюдения. И тоя Уирпул нито ми вибрира, нито прави проблеми от вида на прането вътре и материите. Винаги пере. Еми какво повече да искам от една пералня?!
Много полезно е да има коментари под покупките, хубаво е че споделяш. Сега жената дето пита ще може да се ориентира по-добре. Хубаво е и че винаги споделяш твоите машини кои са и от какво си доволен!
Виж целия пост
# 333
Останете си със спора кое е по-добро.
Аз, както и преди съм казвала, отново ще кажа, че с техниката си е до късмет.
От двете обсъждани марки съм имала Уърпул, който едва изчака третата година да изтече гаранцията и изгоря платката. Преди това имах Силтал, същата работа - веднага след изтичане на 3-годишната гаранция - проблем. А в началото бях с Перла 05, която след 12-годишна употреба продадохме. Последно като се видяхме с купувачите, все още беше в работен режим.
Сега, от 2012 г. съм с не толкова хвалена и маркова пералня, по-скоро бюджетна, която наистина подскача, че и даже се мести понякога на центрофуга, но това е когато не може да си намести прането. Забелязала съм, че макар и да е за 8 кг сухо пране, на 3-4 кг центрофугира безпроблемно. За сметка на това пък пере чудесно и най-вече засега безпроблемно. Не бих препоръчала тази марка, тъй като и за мен тези проблеми при центрофугирането са меко казано неприятни. Интересното е, че моят син има пералня от същата марка /друг модел/, но при него няма проблеми с центрофугирането.
Хубаво ми е да чета постове на съфорумки, които казват, че пералните им не мръдват при пране.
Успех на всички, на които предстои да купуват пералня. Simple Smile
Виж целия пост
# 334
Е аз кого и с какво заблудих? Коментирам, че трябва по-конкретно да се пише и от лични наблюдения. И тоя Уирпул нито ми вибрира, нито прави проблеми от вида на прането вътре и материите. Винаги пере. Еми какво повече да искам от една пералня?!
Много полезно е да има коментари под покупките, хубаво е че споделяш. Сега жената дето пита ще може да се ориентира по-добре. Хубаво е и че винаги споделяш твоите машини кои са и от какво си доволен!

Има субективни и обективни мнения, там е работата. Някои хора не са особено взискателни, докато за други нещо дребно, като промяната във времето на таймера на машината е трагедия, направо им се реве. И с вибрациите по същия начин.
Обективните са отделни неща, факти и цифри, като цената на ремонт, марка влагани компоненти, тип проектиране на даден уред. Аз си позволявам да изтъквам като положителни и отрицателни примери само обективните факти.

Вие започнахте със субективно мнение твърдейки, че Whirlpool си заслужават, не споменавате конкретен модел, и същевременно изкарване всички gorenje "подскачащи", което са пълни глупости. А замисляте ли се, че вашия модел може да е толкова стар и да няма нищо общо с актуалните, които могат да бъдат закупени днес? Аз говоря само за актуални уреди и мога да ви кажа, че по сервизите се жалват от почти всички брандове, че вибрират. Най-нестабилни по мои наблюдения са Candy/Hoover те вече реално "подскачат", както се изразихте и се изместват, защото са проектирани с малко пространство между казана и корпуса. По тази причина са и критикувани от майсторите при ремонт. Вече марки, като AEG/Electrolux , Samsung , LG , Indesit/Ariston, Whirlpool, gorenje при някои от моделите им се срещат вибрации, но не бих казал, че е нещо критично. Най-добри показатели от към баланс при центрофуга по мои лични наблюдения дават Bosch/Siemens , Miele и Asko. Последните два производителя поставят масивни корпуси, казани от неръждаема стомана, тежести от чугун. По тази причина машините им са много тежки и гасят центробежните сили създавани в барабана. Всичко останало е значително по-леко и ползва бетон за изработката на тежести.
Виж целия пост
# 335
Старата ми пералня беше Candy, не съм забелязала да подскача...
Виж целия пост
# 336
didka pitka Перла 05 и ТАМАТ 500 са легеднарни и много здрави перални машини. Те са изработени, така както трябва, но са били доста скъпи за времето си. Качеството струва пари.
Дори амортисьорите са много по-качествени при ПЕРЛА маслени, метални, в сравнение с тези при прехвалени съвременни немци като АЕГ. Ето пример:

Амортисьори за Перла 05:


Амортисьори за AEG:


Смятам че разликата в качеството е леко казано очевадна.
Виж целия пост
# 337
Какво субективно мнение като описвам конкретно, че няма проблемите, които често се обсъждат тук?! Спора стана безсмислен. Поне 3 пъти съм писала за тоя Уирпул и кой модел е като е имало питане за бюджетен уред. Ако пералня от миналата година е стара, здраве му кажи!
Виж целия пост
# 338
Какво субективно мнение като описвам конкретно, че няма проблемите, които често се обсъждат тук?! Спора стана безсмислен. Поне 3 пъти съм писала за тоя Уирпул и кой модел е като е имало питане за бюджетен уред. Ако пералня от миналата година е стара, здраве му кажи!

Субективно е, понеже не е написано за кой точно уред иде реч. Иначе да, може да е споменавано преди, но на дали някой ще седне да чете всичко. Далеч по-лесно е да каже бюджет, и на какви неща най-силно държи в дадения уред, за да получи максимално добър съвет.
И да 1 години а много време. Примерно Моите уреди са от поколение "SensoCare", което бе произвеждано до миналата година. Вече не се произвежда, в момента се предлага новото "WaveActive". от старото може да намерите останали бройки по магазините, и то доста ограничени количества и модели. Така че и 1 година може да е ключова и вече дадения модел да е свален от производство.
Та за това казвам, че вашето мнение бе субективно, то гласеше че Whirlpool са много добри, а gorenje подскачат, което не е обективно и не е вярно! Как да не е субективно подобно мнение? Какви факти сте изложили в конкретното мнение, че да го класифицирате, като обективно?
Виж целия пост
# 339
Въпросът ми е коя от тях е по-малкото зло? Едната е Beko WTV 8734 XSO с 5 години гаранция. Втората е Electrolux EW 6F 428W , 7 кг. 1200 оборота,с 2 години гаранция и цикъл на пране на памук 3ч и 30мин., което ми се струва адски много. Третата е Gorenye WEI843, която в момента е с 5 години гаранция и беше писано доста за нея в темите. Тя е и с най-голяма вратичка и е на косъм побирането й. Има и още един Electrolux EW-6F349S,който е 9 кг. и 1400 оборота. Приемам всякакви съвети и препоръки. Много благодаря!
Electrolux обикновено имат опция time save/time manager, с която намалаваш времето за пране. В тези два клипа има показани опциите на двата посочени от теб модела.
https://www.youtube.com/watch?v=ERA1ORE1Yeg
https://www.youtube.com/watch?v=hFV-4Tz9e1s
На страницата на Electolux може да провериш каква дълбочина ти трябва за монтаж, защото посочения размер в описанието,  обикновено е само на уреда.

За протокола, имам от "прехвалените" AEG перални (7 kg/1400 оборота/ инв.мотор)- работи вече седем години без проблем, при сериозна експлоатация и е все така тиха при пране, както в началото.
Виж целия пост
# 340

Electrolux обикновено имат опция time save/time manager, с която намалаваш времето за пране. В тези два клипа има показани опциите на двата посочени от теб модела.


Както и поне 90% от съвременните перални машини на пазара . . . само че с времето за пране, намалявате и качеството на изпиране и изплакване. Аз лично тези функции избягвам да ги ползвам.
Виж целия пост
# 341
Изчетох почти всички теми и се спряхме на пералня Самсунг, но не предвидихме един съществен проблем. Пералнята ще е в перилно помещение и максимално допустимата дълбочина от 58 см., за да може да се отваря вратата. И с ролетка в ръка тръгнахме да си избираме пералня. Намерихме 4, който ще се пъхнат. Въпросът ми е коя от тях е по-малкото зло? Едната е Beko WTV 8734 XSO с 5 години гаранция. Втората е Electrolux EW 6F 428W , 7 кг. 1200 оборота,с 2 години гаранция и цикъл на пране на памук 3ч и 30мин., което ми се струва адски много. Третата е Gorenye WEI843, която в момента е с 5 години гаранция и беше писано доста за нея в темите. Тя е и с най-голяма вратичка и е на косъм побирането й. Има и още един Electrolux EW-6F349S,който е 9 кг. и 1400 оборота. Приемам всякакви съвети и препоръки. Много благодаря!

Най-добре се запознайте и с удължените гаранции ако по тях решите да избирате! Вижте и стандартаната гаранция на уреда какво покрива, да не стане сами да си сменяте лагерите или нещо друго със съветите тук.
Ето какво пише за Горение:
През периода на удължената гаранция уреди не
се подменят. Срокът за извършване на ремонт при удължената гаранция се определя съобразно срока
на доставка на резервните части.


Ето и извадка от стандартните условия за гаранция на уредите Горение. За тези нещата говоря да си прочетете като купувате уреда. Какво НЕ покрива в случая е доста важно! Имайте предвид и че сервиза НЕ носи отговорност при транспорт и т.н. на Вашия уред и по време на ремонта ако няма оригинална опаковка и т.н. Четете си текста!

Виж целия пост
# 342
Какво НЕ покрива в случая е доста важно!
За по-кратко е можело да напишат: нищо не покрива  Wink
Виж целия пост
# 343
Това струва ли да се носи на ремонт или направо нова? Според мен не, но да си питам. Пералнята не е нова, изплатила си е парите.
 
Скрит текст:
Реално пак си се затваря, но не знам дали ако я пусна ще тече - докато взема нова.

Виж целия пост
# 344
Това струва ли да се носи на ремонт или направо нова? Според мен не, но да си питам. Пералнята не е нова, изплатила си е парите.
 
Скрит текст:
Реално пак си се затваря, но не знам дали ако я пусна ще тече - докато взема нова.Поръчайте от сервиз на марката горната полимерна част на люка, тя се заменя лесно и не е скъпа. За подобен дребен проблем не си струва да се купува нова машина. Принципно може да се залепи или запои, но пък ще стои грозно. Изцяло ваш си е избора, но щом си работи машината, по-добре си я пазете.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия