Нещо просто, което обичате да похапвате

  • 48 111
  • 628
# 615
О, значи и за торти става! Ще се пробва!
Тя всъщност е за това... Пише "сладкарска извара". Но не е сладка, няма захар.
Виж целия пост
# 616
Аз от 2 седмици съм на вълна 'бърза туршия' - морков карфиол,зеле,черв чушка,лук,чушлета чесън и копър - всичко ситно накълцано пъхам в голям буркан с малко олио и оцет и сол. Слагам много малко водичка, до половината на буркана. Готовия буркн слагам да кипне за 2 минути. След 2-3 часа е готово за консумация. /карфиола го попарвам много бързо, а чушлетата много леко опуквам/. Аз наблягам основно на чушлетата и моркова.
Виж целия пост
# 617


Сетих се за темата, като видях тази картинка. Grinning
Виж целия пост
# 618


Сетих се за темата, като видях тази картинка. Grinning

И аз я видях. Joy И предизвиках ухажора да опита тази комбинация. В момента се пазари какво ще получи в замяна... Rolling Eyes Че кой не обича Нутела?! Тя с всичко си върви... Thinking Ама добра душа съм, какво да се прави.
Виж целия пост
# 619
Лесни неща, които приготвям без варене и печене и обичам са:

-таратор
-млечен пастет - приготвя се от извара и сирене (може и само с извара, но аз обичам смесено), 1-2 лъжци кисело мляко, лук, чесън, червен пипер, олио (зехтин). Добавям и нарязани на ситно маслини и става разкошен. Намазвам го на филийки.
Виж целия пост
# 620

Радвам се, че има и други като мен, че да си споделяме странни комбинации. Grinning
аа моля, аз не съм бременна и в момента ям разстопен кашкавал с мед и мариновани чушлета

  Странна комбинация  -  печени ябълки пълнени с кайма ,  портокал поръсен с черен пипер
и класиката  - филия с мас поръсена с пудра захар..това съм го виждала как го хапват в  Смолян..
не ме питайте за вкуса защото не е  от родопската кухня Smile
Виж целия пост
# 621
Ева, комбинацията печени ябълки с кайма ми звучи вкусно. Как ги приготвяш? Смесваш каймата с подправки и сурова я пълниш в издълбаните ябълки или предварително я запържваш като за пълнени чушки и мусака? Първият вариант ми изглежда изкушаващо мързелив.
Виж целия пост
# 622
Ева, комбинацията печени ябълки с кайма ми звучи вкусно. Как ги приготвяш? Смесваш каймата с подправки и сурова я пълниш в издълбаните ябълки или предварително я запържваш като за пълнени чушки и мусака? Първият вариант ми изглежда изкушаващо мързелив.
Нищо не приготвям Smile видях как ги хапват в Смолян ,жената казваше че дъщеря и била омъжена
в Германия и това било от немската кухня..сигурно каймата леко се обработва преди да се сложи в ябълките,
не знам.. каза още че немците ядели много картофи ,дори си приготвяли салата с картофи, бекон, мариновани краставички, ябълки и майонеза.. или пълнени чушки с кус/кус и картофи ,залети с готварска сметана .. че и картофени кифлички с пудра захар.. Смолянския регион е известен с картофите си.. жената се радваше че случила на зет.. Nature Zap
Виж целия пост
# 623
Е, Ами как се прави пълнена тиква с месо или пъпеш долма. Или пък свинско със сини сливи. Все смесване на сладко и солено.
Виж целия пост
# 624
По въпроса за киселото мляко, ориза, пълнените чушки или зелен фасул плакия - НИКОГА смесени! Млякото в отделна купичка и си го гребвам с лъжицата. Не смесвам, защото ми изглежда като  по............щано.

Нещо просто- препечена филийка, сиренце и чесън, или кромид.
Виж целия пост
# 625
Филия с масло, шарена сол и розов домат.

Филия с масло и мед.





Виж целия пост
# 626
Филия с масло, шарена сол и розов домат.

Филия с масло и мед.

Ауу, първото нещо което ще направя като се прибера у дома тази вечер е да си намажа филия с масло и мед ( и сиренце Relaxed )
Виж целия пост
# 627
Rossitta_ - Bon Appétit Smile
Виж целия пост
# 628


Сетих се за темата, като видях тази картинка. Grinning
Това от сникмата си е добра комбинация по векиденските празници + вкусен домашен козунак  Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия