За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 225
  • 739
# 285
Доколкото знам това в съда с гореща вода е за захаросано сладко и захаросан мед. Баба ми така ги оправяше. Освен това е много важно да се сложи дебело сгънат вестник във външният съд, за да е се пукне буркана.
Под гореща вода нямах предвид вряща. Не само захаросано, ако е просто много гъсто, също се размеква като се затопли. А мед пък съвсем не е подходящо, той не бива да се загрява много, камо ли до температури където се рискува спукване.

Имам пакетче 7 гр. суха мая. В какво печиво, подходящо за сутрешна закуска да я оползотворя най-добре?
Мекици, пица, всякакви тестени закуски от сорта на кифлички, сиренки или каквото обичате у вас. За закуска поне аз бих потърсила рецепта, която позволява да се замеси от вечерта, хич не се виждам рано да правя нещо, което иска толкова време, но там всеки си решава.
Друг вариант е печиво от сорта на памук кифличките, те са си меки на другия ден и спокойно могат да се изпекат от предната вечер. Там обикновено номерът ми е да направя половината със сирене, половината с локум или сладко и да яде кой каквото предпочита.
Виж целия пост
# 286
Имам пакетче 7 гр. суха мая. В какво печиво, подходящо за сутрешна закуска да я оползотворя най-добре?

Тутманик
Виж целия пост
# 287
Имам пакетче 7 гр. суха мая. В какво печиво, подходящо за сутрешна закуска да я оползотворя най-добре?


Сладникави питки за закуска

Морковени козуначета с глазура (Пасхальные куличи)

Питка с маслини и бекон
Виж целия пост
# 288
Скрит текст:
Имам пакетче 7 гр. суха мая. В какво печиво, подходящо за сутрешна закуска да я оползотворя най-добре?
Мекици, пица, всякакви тестени закуски от сорта на кифлички, сиренки или каквото обичате у вас. За закуска поне аз бих потърсила рецепта, която позволява да се замеси от вечерта, хич не се виждам рано да правя нещо, което иска толкова време, но там всеки си решава.
Друг вариант е печиво от сорта на памук кифличките, те са си меки на другия ден и спокойно могат да се изпекат от предната вечер. Там обикновено номерът ми е да направя половината със сирене, половината с локум или сладко и да яде кой каквото предпочита.

Точно, нещо което от днес да направя. Сутрин време няма в делничните дни.

Скрит текст:
Имам пакетче 7 гр. суха мая. В какво печиво, подходящо за сутрешна закуска да я оползотворя най-добре?

Тутманик

Скрит текст:
Имам пакетче 7 гр. суха мая. В какво печиво, подходящо за сутрешна закуска да я оползотворя най-добре?


Сладникави питки за закуска

Морковени козуначета с глазура (Пасхальные куличи)

Питка с маслини и бекон

Благодаря, момичета за идеите Flowers Hibiscus

Виж целия пост
# 289
Здравейте,
Ако сложа лютеницата във фурната, а не на котлона ще стане ли? Чушките и доматите  са опечени и смляни.
Виж целия пост
# 290
Здравейте,
Ако сложа лютеницата във фурната, а не на котлона ще стане ли? Чушките и доматите  са опечени и смляни.

Ще стане. Аз само на котлон я правя.
Виж целия пост
# 291
Някой пробвал ли е да маринова калмари в киви? Няква киселина в кивито разцепвала протеиновите незнам си какво в калмарите и ставали по-крехки... става ми все по- интересно с тия калмари. Някой да го е правил?
Виж целия пост
# 292
Здравейте,
Ако сложа лютеницата във фурната, а не на котлона ще стане ли? Чушките и доматите  са опечени и смляни.

Ще стане. Аз само на котлон я правя.
Благодаря!
Виж целия пост
# 293
Ще стане, но мисля, че доста ще пръска.
Виж целия пост
# 294
А и ще е трудно бъркането. Има ли вариант да сложиш тавата, която си подготвила на 2 от котлоните едновременно? Дори на 3, ако имаш толкова на плота.
Виж целия пост
# 295
Благодаря момичета Flowers Hibiscus
В крайна сметка заложих на сигурното и я сварих на два котлона Simple Smile
Виж целия пост
# 296
Благодаря момичета Flowers Hibiscus
В крайна сметка заложих на сигурното и я сварих на два котлона Simple Smile

Малката Ида, можеш при друг случай да пробваш лютеница на фурна, лесно става и е много вкусна. Правя я без лютите чушлета и червения лук.  Peace
Виж целия пост
# 297
Благодаря! Изглежда лесна, ще я пробвам. Сега съм на вълна консервиране Sunglasses
Виж целия пост
# 298
Момичета, за първи път ще правя кашкавал пане вкъщи и да питам има ли нещо на което да обърна внимание при кашкавала, да речем? Да го държа ли във фризера предварително? Също и трикове, ако има при панировката.
Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 299
Аз го държа в хладилник нарязан на порции, гледам самият кашкавал да е твърд.
Мира, погледни при пеп-4о, там ми е първата помощ почти винаги!
  https://pep-4o.blogspot.com/2014/03/blog-post_28.html
 И аз имам нужда от помощ - преди години си записах оттук рецепта за поача с бакпулвер. Да, обаче тефтерът си е вкъщи, а аз на почивка. Търсих усилено, но не мога да намеря същата рецепта. Тази, която сега намерих в турската тема е с 2 с.л. кис. мляко, а аз си спомням, че беше с 1ч.ч. По спомени имаше около 2,5ч.ч. брашно; 1 п. бакпулвер; 1ч.ч. кис. мляко; 1ч.л. сол; олио...За пълнеж сирене и яйце за мазане . Ще я давам на съседка, но първо ще ги направя аз, та да не се излагам  Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия