Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Име за момче с много условия :joy:

  • 6 856
  • 39
# 30
Ми то ако отпаднат религиозните и библейските имена, особено от италианските не остават много. Лука, Марк, Йоан, Матей и т.н.
Виж целия пост
# 31
Mama Ru, знам, че Борис не е руско име, казвам, че тук се свързва най-вече с Русия и предвид, че аз съм чужденка и без това често ме взимат за рускиня, предпочитам да не потвърждавам това впечатление. Например Алексей също ми харесва, но пак имам същите съображения.

Free Agent, имах предвид имена с много силно религиозно значение, в които например се съдържа Бог. Лука например значи, "който идва от лукания" или "роден с първите лъчи на слънцето", тоест от lux светлина. Марко пък е свързан с Марс.
Матей не става защото бащата е Матео, а тук не може да кръщаваш с бащиното име.

Между другото Мартин, Борис, Виктор, не са ли супер популярни в момента в България? Срещам често и Кристиян, Йоан, но нямам цялостен поглед.
Виж целия пост
# 32
Якамоз, аз имах същата драма, като теб. Мъжът ми е италианец, а аз бях бременна с близнаци момче и момиче. За момиченцето беше лесно, но с мъжкото име много се озорихме. Аз предложих Марко, но таткото не го хареса. За да си улесня живота предложих имената на майка ми и на свекъра, които са София и Дарио. София го хареса, но Дарио не и пак бях в изходна точка. Лука не ми допадаше много и не го бях споменавала. После започнах да търся име, което да звучи добре и на двата езика и подхвърлих Стефан/о. Като бях малка името не ми харесваше, но по-късно започнах да го приемам нормално без да ми е от любимите. За голяма моя изненада таткото го хареса и аз реших, че името си е нормално и става. В края на краищата ги кръстихме Стефан и София.
Иначе имаше и куриози. Таткото предлагаше Андреа за момченцето, а голямата ми дъщеря Андреа за момиченцето.
На мен много ми се искаше да кръстя момченцето Микеланджело, но не ми стигна куража.
Виж целия пост
# 33
Дейвид/Давид ми харесва на мен - в Италия според мен звучи добре. Антонио е ок пак за Италия, за България не съм сигурна.
Виж целия пост
# 34
Себастиян не ми харесва особено Sad За Лука вече ти казах.

Валентино
Джовани
Кристо

Какво ще кажеш за тези?
А за момиче какви други имена мислехте, преди да изберете Катерина? Интересно ми е
Виж целия пост
# 35
Джовани е много южняшко. Кристо и всички подобни, Кристиян (о) не ми допадат. Валентино не е лошо, но не знам, не ме грабва някак.
За момичета бяхме мислили Ливия, Каролина (аз го харесах, но мм не), Лия. Тогава много бързо избрахме, към 6 месец като ни казаха пола и не сме се чудили между много имена.
Виж целия пост
# 36
Константин? Как ви звучи Катерина и Константин? Не съм проверявала значението, но има имен ден. А е и име на император:grinning:
Виж целия пост
# 37
Харесвам името Константин, но тук не звучи добре защото има прекалено струпване на съгласни, а еквивалентът пък не ми харесва.
Виж целия пост
# 38
Евгени - гръцки произход, имен ден и т.н.
Виж целия пост
# 39
Ерик от Вашите предложения.
В допълнение Емил.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия