Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 53

  • 28 942
  • 797
# 435
А как са ти стойностите на хормоните сега, изследвала ли си ги скоро?
Виж целия пост
# 436
днес бях при доки да си изкрънкам направление и му обяснявам, че от еутирокса имам тинутус - не можело да е от хапчето  Crazy
прави ми слухов тест, нямала съм тинитус, имала съм слухови смущения  Joy, но нямам загуба на слух.
да не се вслушвам толкоз  hahaha
направление ми даде де...

откак взимам лекарства за ЩЖ симптомите намаляха, но показателите ми се влошиха.
преди без терапия едвам се влачех, но съотношението ФТ3/ФТ4 беше по-добро  newsm78
ТСХто също беше по-ниско... Crossing Arms
Виж целия пост
# 437
А при мен нещата са такива:
Макар и без хормон, но приемаща доста добавки се чувствам къде-къде по-добре . Обаче Тсх много варира от 2.70 до 5. За сметка на това пък ФТ4 бавно, но славно се подобрява, винаги расте нагоре макар и с охлювски стъпки. Дори и когато Тсх е по-високо, Фт4 пак си се покачва. Обаче ФТ3 пък слиза надолу като се покачи Тсх.
Не знам защо така се получава. Стигам до извода, че от моето алтернативно лечение само Фт4 се повлиява, е разбира се и аз се чувствам Ок.
Виж целия пост
# 438
Какви добавки пиеш Тити?
Смятате ли, че биотина влияе на хормоните?
Виж целия пост
# 439
Основната е Thyro Vantage, иначе Келп, магнезий, цинк, в-комплекс, вит. Б12, вит.Д, пробиотик, тулси.
Биотинът нали е за коса и нокти, понеже се съдържа в Б-комплекса ми...
Виж целия пост
# 440
Да, биотина смятам да го пия за коса.Но дали би навредил, се чудя.
Виж целия пост
# 441
...Нищо не пия, имам косопад и желязодефицитна анемия, отпадналост и депресивни моменти.
Тепърва ще мина през ехограф.Ще ми се с добавки да подобря състоянието си.
Пусни си и изследване за вит Б12 и Д... И аз с години влачих анемия, която се оказа със съвсем друга връзка... приема на желязо я "маскираше" временно и после пак, решихме един АГ проблем и "желязодефицитната" анемия взе, че изчезна Simple Smile
Другото за жлезата - планирала си си стъпките Hands V действай!

ПП: При мен косопада (и болките в ставите) се повлия при прием на вит.Д, колаген и калмацин... и селен уж пиех, ама кога се сетя, кога не...
Виж целия пост
# 442
А как са ти стойностите на хормоните сега, изследвала ли си ги скоро?
Довечера ще постна резултатите, които си направих преди дни..Хубав ден на всички?
Виж целия пост
# 443
Вит.Д пия сега в комбинация с вит.К2, имам лек недостиг. В12 ми е на максимума.Години наред я влача тази анемия и не е ясна причината за ниските нива на Fe.
Пенева, ще действам! Peace
Виж целия пост
# 444
Години наред я влача тази анемия и не е ясна причината за ниските нива на Fe.

изследвай се за генетична мутация (излезна ми името от акъла)
аз имах постоянни анемии, защото не усвоявах хран. в-ва от храната (неоткрита цьолиакия), та помисли и в посока черва  Peace
Виж целия пост
# 445
Здравейте!Влизам в темата с едно питане , дано ми помогнете.Правих си през януари изследване на хормоните на щитовидната жлеза , понеже личната лекарка ми каза , че била леко увеличена.Погледна изследванията и каза, че са ок.Но после се зачетох тук във форума и една дама ми каза , че tsh ми е високо.Исках да отида на лекар ,но въпросната лекарка , при която исках да отида беше в отпуск.Вчера си пуснах наново изследвания и този път tsh е в норма , така да се каже.Според вас на какво се дължи тази разлика или да се съмнявам в резултатите ?Ще посетя и лекар скоро.
Скрит текст:
Скрит текст:
FT3+FT4+TSH Профил * *
FT 3 ( свободен Т3 ) 4.59 pmol/l 3.10 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 ) 14.77 pmol/l 12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон, ТТХ ) 3.980 mIU/L 0.300 - 4.200  това са изследванията от януари
Виж целия пост
# 446
Здравейте, момичета. Не получих отговор на въпросите, които отправих.

Добавям изследване, направено с другите описани в предхония ми пост, но което излезе днес и съм объркана:
Reverse T3   S       248       pg/ml     90 - 215     RIA
25-OH-Vitamin D   S        29.77       ng/ml  ECLIA
Препоръчителни нива: >30 ng/ml
Достатъчност: > 20 ng/ml
Недостатъчност: 10-20 ng/ml
Тежък дефицит: < 10.0 ng/ml


Стойностите по другите показатели са нормални, с изкл. на по-ниска стойност на витамин Д и завишения Reverse T3. Какво значи това? Четох в нета, но не открих отговор.
Кръвните изследвания пуснах 10 дни след направена лапароскопска операция за ендометриоза, която беше лекувана по време на предходните излседвания.

Благодаря Ви!


Здравейте, момичета.
През м. Март направих изследвания за щитовидната жлеза, от които излезнаха високи стойности на ТАТ. Днес 6 месеца по-късно, стойностите са в граници след непрестанен прием на Селен по 50 mcg. Каква следва да бъде следващата ми стъпка? Счита ли се вече за здрава щитовидната ми жлеза след като няма антитела, които да я атакуват? Дали резултата не е временен вследствие непрестанното пиене на Селен?
Притеснявам се, защото не зная много по този въпрос. Освен това изследванията са в две различни лаборатории, които имат различни референтни стойности и се обърквам...
Проблемът, поради който реших да направя изследванията беше 9 месеца опити да съживя кожата на лицето ми - след стресова ситуация, кожата в областта на устата започна да се бели неспирно и на огромни люспи (стигаше се до кръв дори...). Единственото, което ѝ помагаше беше кортикостероиден крем. Посетих два дерматолога, но не ми помогнаха. Смених и десетки кремове, от които нямаше резултат.
След като започнах да пия селен проблемът се оправи. В случай, че забравя да взема селен обаче, кожата отново изпада в стресова ситуация.

Резултатите от кръвните изследвания, направени в Токуда, са следните:
Резултати от началото на март:
TSH                               1.35     mU/l        0.35 - 4.94   
FT4                              16.91  pmol/l       9.01 - 19.05   
FT3                              4.91    pmol/l        2.62 - 5.7   
Anti-Tg /TAT/          430.91    IU/ml        0- 4.11   H
Anti TPO /MAT/             0.4   IU/ml         0 - 5.61   
TSH-R-Ab (TSH рецептор антитела)   <0.315   U/l   0   1.75   

Резултатите 1 седмица по-късно:
TSH                                      1.36   mU/l     0.35   4.94   
Anti-Tg /TAT/                473.28   IU/ml     0        4.11   H
Anti TPO /MAT/                 0.31  IU/ml      0       5.61   

Направиха ехография, на която казаха, че се виждат възли.

Предписанието на селен е 100 mcg. Аз обаче не зная защо съм останала с впечатлението да пия по 50 mcg и до сега съм пила тази доза.

Днес си пуснах кръвни изследвания в Бодимед и резултатите са следните:
TSH                                   1.85       µIU/ml     0,27 - 4,20    
Free Т4 (fT4)                    11.74       ng/l     9,30 - 17    
Free T3 (fT3)                   3.25       ng/l     2 - 4,40    
ТАТ (Tg Ат)                     11.41       IU/ml     0 - 115    
A-TPO (MAT)                       5       IU/ml     0 - 34    
Желязо                          23.62       µmol/l     6,60 - 29,5   
Reverse T3           неготов              pg/ml     90 - 215   

Благодаря Ви за търпението да изчетете дългия ми пост. Надявам се вече да бъда здрава....
Виж целия пост
# 447
snw, според мен Т4 ти е нисък, а и Т3 е препоръчително да бъде по-висок. Що се отнася до реверсивния Т3, той обикновено предполага силен стрес, примерно заради скорошна операция, но не само, и на практика води до засилени симптоми на хипофункция. Но след като ТСХ не ти е висок, може би проблемът е с кортизола, т.е. хормона на стреса - това би обяснило и високия реверсивен Т3.
Виж целия пост
# 448
Кортизол от кръвни или от слюнка дава по-точен резултат?
Феритин за какво се изследва?
Виж целия пост
# 449
За кортизола много автори смятат, че изследването на слюнка дава по-точни резултати, но се оказва, че то се влияе от много неща, така че напоследък чета препоръки да се прави кръвното изследване, но било важно да се почива 20-30 минути на място в лабораторията преди взимането на кръвта, защото и евентуално нервиране, и ходенето пеша биха повишили кортизола.

Да се допълня: има някакво развитие при мен - положително, но абсолютно не в достатъчно количество... Понижила съм ТСХ от 8,5 на 3,5 - това е голям напредък, макар че ТСХ пак е по-висок от оптималното. Т4 ми е над средата - също ОК. Но Т3 пак ми е под долната граница... В същото време постепенно повишавам натрия, който беше под долната също, а днес излезе доста приличен - 140. Изследването е правено на 8-ия ден от началото на цикъла, което за мен, понеже съм с късна овулация, е етапът на най-нисък естроген и най-добра щитовидна функция, т.е. резултатите в момента са най-добрите възможни. Така че това ниско Т3 хич не ми харесва...Rage

Скрит текст:
10.07.2018   
ТСХ 8,51 (0,35 – 5)   
ФТ4 12 (= 58%)  (7,8 – 15)   
ФТ3 3,45 (3,5 – 6,5)

21.09.2018   
ТСХ 3,52 (0,35 – 5)   
ФТ4 13 (= 72%) (7,8 – 15)   
ФТ3 3,23 (3,5 – 6,5)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия