Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 53

  • 15 676
  • 419
# 405
Според мен изчакай...не знам. Така или иначе ако взимаш добавки, като витамин Д например, трябва малко да изчакаш, да ги спреш преди контрола...тя може и да ти пусне някои...между другото цените за преглед  в токуда доста са се вдигнали, не знам дали занапред ще я препоръчвам...над 70 лева е вече прегледа при специалист, някои пишат 95 лева...това е много...
Виж целия пост
# 406
тя приема с направление 2 дни седмично - месец по-рано записваш час и готово. и при другата ендо, при която ходих веднъж, беше същото. тези цени не са за всеки и ако не е спешно - не си струва. който не го бива и двойно да му платиш, пак толкова ще може. надявам се да я харесам.
Виж целия пост
# 407
днес сутринта се събудих бодна и наспана.
без тинитус.
взех ти еутирокса и се появи след 10 мин. тинитусът!!!
след това пак изпадна в оново безтегловно състояние, в което мога само да лежа и да зяпам... Confused

сега погледнах в нета и попаднах на Tyrosin: бил нужен за производството на Ф3 и Ф4.
някой приема ли го като добавка? отзиви, мнения?
Виж целия пост
# 408
Ася, при мен тироксинът също предизвиква (не всеки път, но често) подобно състояние. Аз, както стана ясно, често се будя много рано, от порядъка на 2-3 часа през нощта, по-рядко към 4, и тогава много рядко мога да заспя отново - просто съм някак странно будна, въпреки че очите ми са напрегнати от недоспиването и лепнат (затова отдавна слагам изкуствени сълзи всяка нощ). Тогава обикновено използвам да почета, докато не стане 4,30, когато ставам да пия тироксина. След това, между половин и един час по-късно, започва да ми се спи все повече, наистина много силно, но не нормален сън, а като някакъв тежък ступор, в който не мога да стоя с отворени очи, трябва да ги държа затворени, но не мога и да заспя, а съм в полусъзнание и ми е адски трудно да се помръдна. Накрая все пак си налагам и ставам, но понякога наистина ми е много трудно и известно време след това не се чувствам все още добре. Четох, че при някои хора тироксинът предизвиква такава сънливост, затова го пият вечер, но това означава да са минали 4 часа от вечерята, а при мен няма толкова. И дори не знам дали е наистина сънливост, или не е по-скоро рязко спадане на кръвното - мисля, че е това. Или пък рязко спадане на кортизола? Но това нещо със сигурност започна, откакто започнах приема на тироксин, така че го свързвам с него и явно е някаква странична реакция.

Питаш за тирозин (аминокиселината): нея обикновено съм виждала да я пият заедно с келп, но не задължително. Не знам, може да пробваш и да видиш как ще ти се отрази. По принцип аминокиселини се набавят достатъчно от животинските храни, отчасти и от растителните, та аз съм малко скептична към приема им отделно. Но не знам.
Виж целия пост
# 409
аз този ступор го имах и преди тироксина, заемаше голяма част от денонощието ми.  Rolling Eyes
надявах се да се отърва от него. след кафе обикновено се оправям. Whistling

ако е рязко спадане на кортизола, то пак стигаме до надбъбречните жлези, май?...  Thinking

да, четах, че тирозин и йод са основните съставки за да се синтезират Ф3 и Ф4, явно затова се пие заедно с келп (нали е богат на йод).
Виж целия пост
# 410
Да, там, където се препоръчва прием на келп, обикновено върви и с прием на тирозин (плюс магнезий, селен, евентуално цинк) - под формата на протокол. Когато става въпрос за класическия йоден протокол, който предполага прием на високи дози йод в течна форма или на таблетки, а не келп, тогава обикновено не препоръчват тирозин, или поне не съм виждала, защото пък една от авторките, които са създателки на този протокол (Лин Фароу), беше намерила информация, че тирозинът повишавал риска за развитие на меланом.

А този ступор аз не го бях имала преди. И поне до момента не го получавам в друго време от деня, само сутрин след приема на тироксина.
Виж целия пост
# 411
Здравейте, момичета.
През м. Март направих изследвания за щитовидната жлеза, от които излезнаха високи стойности на ТАТ. Днес 6 месеца по-късно, стойностите са в граници след непрестанен прием на Селен по 50 mcg. Каква следва да бъде следващата ми стъпка? Счита ли се вече за здрава щитовидната ми жлеза след като няма антитела, които да я атакуват? Дали резултата не е временен вследствие непрестанното пиене на Селен?
Притеснявам се, защото не зная много по този въпрос. Освен това изследванията са в две различни лаборатории, които имат различни референтни стойности и се обърквам...
Проблемът, поради който реших да направя изследванията беше 9 месеца опити да съживя кожата на лицето ми - след стресова ситуация, кожата в областта на устата започна да се бели неспирно и на огромни люспи (стигаше се до кръв дори...). Единственото, което ѝ помагаше беше кортикостероиден крем. Посетих два дерматолога, но не ми помогнаха. Смених и десетки кремове, от които нямаше резултат.
След като започнах да пия селен проблемът се оправи. В случай, че забравя да взема селен обаче, кожата отново изпада в стресова ситуация.

Резултатите от кръвните изследвания, направени в Токуда, са следните:
Резултати от началото на март:
TSH                               1.35     mU/l        0.35 - 4.94   
FT4                              16.91  pmol/l       9.01 - 19.05   
FT3                              4.91    pmol/l        2.62 - 5.7   
Anti-Tg /TAT/          430.91    IU/ml        0- 4.11   H
Anti TPO /MAT/             0.4   IU/ml         0 - 5.61   
TSH-R-Ab (TSH рецептор антитела)   <0.315   U/l   0   1.75   

Резултатите 1 седмица по-късно:
TSH                                      1.36   mU/l     0.35   4.94   
Anti-Tg /TAT/                473.28   IU/ml     0        4.11   H
Anti TPO /MAT/                 0.31  IU/ml      0       5.61   

Направиха ехография, на която казаха, че се виждат възли.

Предписанието на селен е 100 mcg. Аз обаче не зная защо съм останала с впечатлението да пия по 50 mcg и до сега съм пила тази доза.

Днес си пуснах кръвни изследвания в Бодимед и резултатите са следните:
TSH                                   1.85       µIU/ml     0,27 - 4,20    
Free Т4 (fT4)                    11.74       ng/l     9,30 - 17    
Free T3 (fT3)                   3.25       ng/l     2 - 4,40    
ТАТ (Tg Ат)                     11.41       IU/ml     0 - 115    
A-TPO (MAT)                       5       IU/ml     0 - 34    
Желязо                          23.62       µmol/l     6,60 - 29,5   
Reverse T3           неготов              pg/ml     90 - 215   

Благодаря Ви за търпението да изчетете дългия ми пост. Надявам се вече да бъда здрава....
Виж целия пост
# 412
Надявам се не е проблем да попитам тук, търся книгата на Изабела Уенц за Хашимото, първата книга.
Виж целия пост
# 413
Надявам се не е проблем да попитам тук, търся книгата на Изабела Уенц за Хашимото, първата книга.
Нямате финасова възможност да си я закупите или не знаете къде да я поръчате?
Виж целия пост
# 414
Надявам се не е проблем да попитам тук, търся книгата на Изабела Уенц за Хашимото, първата книга.
Нямате финасова възможност да си я закупите или не знаете къде да я поръчате?

Писах и в темата за размяна, а иначе имам много хартиени книги и не искам да купувам повече, затова и взех киндъл.
Виж целия пост
# 415
По повод пиенето на хр. добавки, някой ако иска може да го съблюдава с това кога даденият орган е най-активен през денонощието. За ЩЖ /тирозин, келп, селен/ това е времето между 21 и 23 часа.
https://kundaliniyogafriends.wordpress.com/2015/08/18/aktivnost- … snovni-meridiana/
Виж целия пост
# 416
Мерси за инфото Simple Smile
Виж целия пост
# 417
Здравейте!
Някой ,който е бил на преглед/консултация при д-р Пандев моля за мнение и цена.
Виж целия пост
# 418
Страхотен човек, специалист, диагностик, всичко най-най, без да преувеличавам, но по принцип за него се чака много за консулт за операция или следоперативно следене. Та ако не се касае за операция, но ти трябва по-скорошен консулт, май ще е добре да се насочиш към друг доктор.
Цените мисля не е променял, откакто беше доцент, а сега е професор. Май пак по 60 лв взима (преглед + ехография), но за най-сигурно си задай въпроса в темата за операция на щитовидната жлеза тук: http://www.bg-mamma.com/?topic=1025493.510
Ако имаш запазен час - ок. Ако нямаш обаче, виж в темата за операциите, че има някакви промени с местата, в които преглежда.
Виж целия пост
# 419
Много благодаря,успокои ме Flowers Hibiscus
При него съм в петък Hands Pray
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия