Горчива риба.

  • 2 294
  • 7
Здравейте,  вчера си купихме ципура от метро, много внимателно я изчистих без да се скъса жлъчния мехур.. Направих я във фурната с две парчета лайм и малко магданоз. След като се изпече месото беше изключително горчиво.. Та въпросът ми е дали това се дължи на изтичане на някакъв сок от жлъчката(но цялата ли риба ще горчи?) или се дължи на това че била по- старичка ?? И да я ядем ли въобще ?
Виж целия пост
# 1
А ципата изчисти ли добре? Тази тъмната, под вътрешностите.
Виж целия пост
# 2
Ами мисля че го изчистих, всичко изчистих и то без  да се спука, но как е възможно цялата риба така да горчи...дали да я ядем ??
Виж целия пост
# 3
Ако остане ципа става горчива. Simple Smile
Виж целия пост
# 4
А отровна ли е така, може ли да се яде ?
Виж целия пост
# 5
Ами мисля че го изчистих, всичко изчистих и то без  да се спука, но как е възможно цялата риба така да горчи...дали да я ядем ??

Поради каква причина трябва да се подлагате на неприятното изживяване да ядете горчива храна ?
А след като не е ясно и защо е горчива, бих се замислила и дали е безопасно да бъде изядена, съответно няма да поема риск да видим какво ще ни се случи ако я изядем.
Виж целия пост
# 6
Ако е заради ципата не е отровна, но тъй като не сме сигурни, не виждам защо трябва да рисуваш. Simple Smile

За следващия път, като чистиш ципурата не е достатъчно да махнеш вътрешностите. След това трябва внимателно да махнеш ципата и черното по гръбнака - до напълно бяло-розово всичко вътре в рибата. Иначе горчи и има странен вкус. Ако е развалена мирише и е леко лепкава,  но не рискувай най-добре.
Виж целия пост
# 7
Възможно е при добре изчистена риба, ако се слага лайм/лимон в нея от него да се получи горчив вкус.По-точно от това с което са третирали кората на плода ако той не е добре измит.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия