Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шести клас - 2018/19 - тема 2

  • 8 855
  • 209
# 195
Има и за шести клас:
https://uchebnicite.bg/literatura-6-klas-preview/

На мен също ми хареса литературата, доколкото успях да прегледам първите й двайсетина страници.
Виж целия пост
# 196
Аз бях писала за Рива. Надявам се и в 7 клас да са по него. Да попитам има ли някое дете от темата, което ще ходи на курс в Регалия? Моят го записах и той е в потрес как мога да му причиня още един ден училище и то събота Simple Smile
Виж целия пост
# 197
Здравейте,
Ще купувате ли някакви помагала/ сборници за вкъщи и ако да - какви?
Виж целия пост
# 198
Ние днес имаме родителска и предполагам сега ще разберем какво трябва да купуваме.
Аз много се чудя дали да купувам втори комплект хартиени учебници или да ползва електронните младежът, за да олекотим раницата. Нещо е започнал да прекалява с времето пред компютъра и в youtube, но пък не знам това доколко е добра причина да дам 50-100 лв. за още едни учебници, при положение, че ги има безплатно повечето електронни.
Виж целия пост
# 199
Здравейте,
Ще купувате ли някакви помагала/ сборници за вкъщи и ако да - какви?
Не знам какво ще искат допълнително по математика, но смятам задължително за взема сборника на Просвета. Петокласният беше много добър според мен.
По български бяха взела за лятото едно помагало насочено към пунктуацията (още е недокоснато Frowning1) и ще събирам подобни с упражнения, насочени към грамотно писане, че до 12 клас, а и след това са полезни.
Виж целия пост
# 200
Едно хубаво нещо има в нашето училище - дадоха ни учебниците миналата седмица и ни събраха пари за обща поръчка за помагалата. Организационно са много добре. Обаче борбата е за отстъпките, които се внасят в училищното настоятелство. А в него се членува по задължение и отделно си внасяме членски внос.
По 100 лв. ни събраха.
Госпожата по математика е предвидила точно сборника на "Просвета" в поръчката. В него има достатъчно на брой задачи и не смятам да купувам друг.
Виж целия пост
# 201
Благодаря.
Да, имах предвид извън изискваните за училище учебни терадки. От сорта на сборници по мат. и помагала с анализи и др. по БЕЛ за помощ, справки и работа вкъщи.
Виж целия пост
# 202
Единствено знам, че по математика ще работят със сборника на Архимед. Искат го и в училище за работа в клас и за домашни. Ще взема обаче и още нещо. Бях набелязала един-два с разпределение по теми и описани правила, формули в началото на всяка. Май между Просвета и Коала се колебаех. Един справочник също бях набелязала с всички формули, който ще може да се ползва и до 12ти клас. Аз си имах такъв навремето и ми беше страшно полезен. Всъщност моят още си стои, но е доста пожълтял, та ще му купя нов.
По български и английски също съм набелязала по нещо. Чакам само да дадат списък със задължителните помагала, та да поръчвам всичко наведнъж.
Виж целия пост
# 203
Моята дъщеря изпуска два часа география, защото имат само в понеделник. И учебните тетрадки и помагала (ако ги има) ще ги научат след 3-та седмица. Иначе и другите помагала се съобщават на час по лъжичка. Засега събира инфо, събота и неделя ще се пазарува.
Виж целия пост
# 204
При нас по математика смениха сборника - от Просвета на Коала прес. Не знам какви са били съображенията. Цената е по-ниска с 2 лева, едва ли това е причината.
Ние чакаме помагалата само по английски език. Най-вече аз Laughing, защото ще търся раница, която побира всичко в деня с най-натоварена програма. Миналата година взехме предварително и се оказа, че в един от дните не може да побере всички учебници и помагала.
Виж целия пост
# 205
Ние пък ще имаме учебна тетрадка по музика ooooh! ОСтава и по физическо да искат и направо напускам полесражението...
Виж целия пост
# 206
При нас се започна - девойка от класа е с гниди. Същото миналата година имаше поне 5 пъти, но продължава да ходи и размята коси.
Пръскайте превантивно.
Виж целия пост
# 207
При нас се започна - девойка от класа е с гниди. Същото миналата година имаше поне 5 пъти, но продължава да ходи и размята коси.
Пръскайте превантивно.
Ох, това с въжките го бях забравила..Трябва да питам дали са ги проверявали...С какво да пръскаме превантивно?
Виж целия пост
# 208
Аз купих това миналата седмица, но дали е ефикасно нямам представа - https://www.aptekapromahon.com/hedrin-protect-go-200ml-%D0%A1%D0 … D0%B8-p-9136.html
Пръскат си косите след миене. Мирише приятно, дано и да предпазва.
Виж целия пост
# 209
Аз съм с две момчета и доскоро проблем с въшки не сме имали, но тази пролет в детската градина на малкия беше плъзнал този ужас и ние вкъщи се оказахме въшлясали вкупом. Сума време не можахме да се отървем, защото в самата детска постоянно имаше пробиви - едно се изчисти, друго се окаже пълно и пак наново. Голям ужас. Сега през ден им ровя из косите, за да не се окажа изненадана. И косите държа къси.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия