Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 5

  • 55 293
  • 748
# 255
Нямат налична, Кристи. Благодаря!
Виж целия пост
# 256
Луда работа. Мога да звънна утре тук и евентуално да пратя, ама ще излезе солено Sad
Виж целия пост
# 257
Cristi,
много са ти убави ноктите, душата  Wink Hug
Виж целия пост
# 258
Мерсаж, Делте, старая се Laughing
Виж целия пост
# 259
Мимони,
Благодарско  Hug

Аааа, сЯ виждам, че си от Заарата. От там си краднОх мъжО Wink Laughing
От Пазарджик съм Делтич Grinning, и мойто мъж е Заралия Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 260
Поне да знаех от какво и как сме я надрали тази купа... имаше две мъъънички едва забележими чертички и онзи ден като я видях цялата надрана щях да припадна!
Виж целия пост
# 261
Мерсаж, Делте, старая се Laughing
Виждаме, виждаме....! hahaha hahaha
Виж целия пост
# 262
Здравейте! Извинете ,че така нахълтвам, но имам нужда от Вашата помощ.Запалих се и аз с този мултикукър.  От няколко дни чета,гледам клипове , обикалях и магазините за мултикукър, обърках се съвсем. В крайна сметка стигнах до извода,че First херметик е това,което искам ( макар с малко страх , заради налягането). Оказа се, че го няма никъде, само в един сайт го очакват в края на месеца. И пак четене,и пак ровене - оказа се ,според повечето мнения, които четох ,че Зефир под налягане е подобен на First и реших,той ще е ,Зефир. Продавачката в един от магазините за техника пък ми каза, че 3Д функцията на Филипс била по-добра,ако искам вкусно ястие!!!!!
Тотално се обърках?
Ще се радвам да ме посъветвате какъв да си взема. Благодаря предварително на всички ви! Simple Smile
Виж целия пост
# 263
Някой да знае каква е разликата между програми Bake и Roast?  newsm78

Да се похваля, че вчера изпекох цяло парче месо в кукъра и стана страхотно. Хем беше бонфиле и пак не стана сухо. Изпече се идеално, даже и коричка хвана. 1 ч на Stew и 45 мин на Bake, като по средата го обърнах.
Виж целия пост
# 264
Бейк пече тесто
Роуст пече месо
Това е превода от инглиш Wink Но на машинката вярвам, че тези две програми  са напълно заменяеми! Simple Smile
Виж целия пост
# 265
Peikovaaa, между Фърст и Зефир почти няма разлика. Една дама, която има и двата, беше писала, че Зефир вдига по-бързо налягане. Филипс херметик ли е? И с трите може да се готви вкусно. Ако искаш да е много вкусно, слоукукърите са твоето нещо, но там се готви на 95 градуса с часове. Херметиците пък са най-бързи. Аз лично си поръчах Фърст за Коледа и готвя в него от един месец, но на мен ми трябваше нещо, което готви бързо за работната седмица. Рецептите, които стават за Фърст, се получават и на Зефир.
Виж целия пост
# 266
Филипс нямат херметик.
Виж целия пост
# 267
Филипс нямат херметик.
Имат, Кристи, имат Party....но не се продава в България. Една приятелка си го купи и е адски доволна!  Hug
https://www.amazon.de/Philips-Multicooker-HD2137-78-Multifunktio … ilips+multicooker
Тя живее в чужбина и й го доставиха до нейната страна! Но купата не е стоманена ! Sad - 6 Litre Non Stick Saucepan
Виж целия пост
# 268
Ох, момичета, тази тема ме кара да се чувствам като идиот. Laughing

Аз принципно не умея много да готвя, а с нищенето на тези кукъри съвсем се обърках.

Добре, въпрос: може ли един уред хем да е херметик, хем да има функцията "Slow-cook", хем да е със стоманена купа? И ако може, кажете определена марка и модел, моля.

Функцията "Slow-cook" за какво се използва, в общи линии? Единствено заради по-приятния вкус на ястията ли?
Виж целия пост
# 269
Всяко ястие, готвено бавно, освен че е по-вкусно е и много по-полезно. Защото бавното готвене става на много по-ниска температура. Така хем се запазват повече витамини и други полезности в храната, хем се образуват по-малко канцерогени. Месата не се изсушават, стават много крехки. Но всеки кукър, който има регулация на времето и температурата може да готви бавно, няма нужда да има специална програма. можеш да си го нагласиш например на 80 градуса, 4 часа и ето ти слоу кук.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия