Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 5

  • 55 299
  • 748
# 225
то зависи и какво ползваш за закваска.
Виж целия пост
# 226
И аз така направих. А колко с.л. закваска слагаш на 1 л. мляко?
Аз го правя в бурканчета, специални..по една супена лъжица, но бурканчетата са малки

Виж целия пост
# 227
Ползвам кисело мляко, Бамба.
Виж целия пост
# 228
много зависи какво кисело мляко.
от някои става гъсто, от други рядко, от трети се точи като сопол.
експериментирала съм с какви ли не. най-добре е с лб или табу по бдс.
вереите например не стават.
Виж целия пост
# 229
Тия ЛБ и Табу за сефте ги чувам!
Виж целия пост
# 230
Аз правя с прясно на Добротица и киселото им за закваска, понякога ползвам Родопчанка кисело, в големите кофи!
Виж целия пост
# 231
ЛБ/елби/ са си тия дето май стопанисват бактерията.
Виж целия пост
# 232
Киселото мляко може да варира доста дори и при равни условия, както е при мен. Аз правя в ИП по студения метод като ползвам една и съща марка мляко, което вадя от хладилника и наливам в пота, слагам една и съща и едно и също количество суха закваска и нагласям пота за същото време всеки път. Като е готово веднага слагам пота в хладилника (без да бъркам) и понякога е воднисто, понякога е зърнено, понякога отгоре е добре, а отдолу е леко по-водно. Та много зависи. Най-лесно е да се сложи в гевгир заслан с кухненска хартия за няколко часа да се отцеди и сгъсти. Става идеално, а от суроватката става идеален хляб без месене. Давам и линка с рецепта, която съм изпробвала. Хлябът ми се получи 1:1 като на картинката. Пекох в обикновена йена с капак.
https://thisoldgal.com/instant-pot-no-knead-bread/
Виж целия пост
# 233
Киселото мляко може да варира доста дори и при равни условия, както е при мен. Аз правя в ИП по студения метод като ползвам една и съща марка мляко, което вадя от хладилника и наливам в пота, слагам една и съща и едно и също количество суха закваска и нагласям пота за същото време всеки път. Като е готово веднага слагам пота в хладилника (без да бъркам) и понякога е воднисто, понякога е зърнено, понякога отгоре е добре, а отдолу е леко по-водно. Та много зависи. Най-лесно е да се сложи в гевгир заслан с кухненска хартия за няколко часа да се отцеди и сгъсти. Става идеално, а от суроватката става идеален хляб без месене. Давам и линка с рецепта, която съм изпробвала. Хлябът ми се получи 1:1 като на картинката. Пекох в обикновена йена с капак.
https://thisoldgal.com/instant-pot-no-knead-bread/
Ако преведете рецептата за хляба съм сигурна че ще добие популярност, страшно апетитен изглежда. Разбира се когато имате време . Благодаря предварително Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 234
Благодаря за съветите за млякото.
А сега друг въпрос в мен напира Grinning Нали това е т.нар. запичащ капак, записано е, че е за 6-л. кукъри, моят е 5,7 - дали би ми свършил работа? https://www.storeollasgm.com/es/ollas-gm/18-cabezal-de-horno-oll … 435484030021.html
Виж целия пост
# 235
Елби е бившата Сердика. Химик в хранителна лаборатория ми е казвал, че само в ЕлБи и Елена има доказано живи бактерии. Пък колко е вярно не знам. Аз заквасвам домашно мляко с розова Елена и ми става страхотно.
Виж целия пост
# 236
Благодаря за съветите за млякото.
А сега друг въпрос в мен напира Grinning Нали това е т.нар. запичащ капак, записано е, че е за 6-л. кукъри, моят е 5,7 - дали би ми свършил работа? https://www.storeollasgm.com/es/ollas-gm/18-cabezal-de-horno-oll … 435484030021.html
Аз нямам специален капак за кукъра и съм ползвала този от халогенката, който е по - голям. Единствено вадя тенджерката от уреда, слагам на дъска и отгоре с капака запичам. не съм готвила едновременно с капак и кукър, както има програма в Оля за това готвене. Халогенкаа ми е подобна https://www.google.com/search?q=%D1%84%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D0%B2%D … rc=aD7NfwXHXmH_5M:
Виж целия пост
# 237
Аз и халогенка нямам, затова се чудя какво да си купя. И изобщо дали си заслужава. Защото нещата, които искат запичане, си ги представям в тави - площта за запичане да е по-широка и дълга - мусаки, лазаня, пълнени чушки, кексове и сладкиши.
Виж целия пост
# 238
Когато съм сготвила по-малко количество ползвам халогенката за запичане.
А, ако е повече количество го джасам в по голямата тава, а нея във оджака и
запичам само отгоре....и воала Wink
Виж целия пост
# 239
Благодаря за съветите за млякото.
А сега друг въпрос в мен напира Grinning Нали това е т.нар. запичащ капак, записано е, че е за 6-л. кукъри, моят е 5,7 - дали би ми свършил работа? https://www.storeollasgm.com/es/ollas-gm/18-cabezal-de-horno-oll … 435484030021.html

Аз капак нямам, но доколкото виждам на Ола има ринг, които се напасва отгоре на купата. Не мисля, че ще е проблем разлика от 300мл обем. Според мен този капак ще стане за 5л и 6л купи или около този обем. Виж, вече ако искаш да сложиш капака на 8л пот, не мисля, че ще стане защото широчината на купата на 8л пот е по-голяма. Мисля, че има момичета тука с Ола капак, та може да измерят диаметъра на ринга и да си прецените дали ще стане за вашия конкретно. 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия