Мекици? Помощ

  • 8 601
  • 37
# 15
1. тестото - суха мая и сода за хляб, сол, олио, брашно, прясно мляко
2. вечерта замесвам, престоява на масата в дълбока тенджера, намазана с олио, цялата нощ
3. тестото за мекицата трябва да е колкото длан, кръгла и с дебелина около половин см
4. пържа ги една по една в малък и дълбок съд с много олио, на последна степен на котлона - в началото тестото пада на дъното и после, надувайки се, започва да изплува; обръщам я

Виж целия пост
# 16
Понеже и на мен не ми се получават, от доста време ходим да ядем във Фабрика дъга. Чудесни са, точно като на бабите ни.
Виж целия пост
# 17
Тази Фабрика Дъга за първи път я чувам, а явно е доста приятно местенце. Кое от двете е по-хубаво?
Виж целия пост
# 18
Ето и моите мекици

Скрит текст:

В една друга тема ми казаха , че изглеждат като 'бабините'. Правя ги с кисело мляко и сода + сирене в тестото. То се стопява обикновено и са вкусни и със сладко или мед.
Виж целия пост
# 19
Ето и моите мекици

Скрит текст:

В една друга тема ми казаха , че изглеждат като 'бабините'. Правя ги с кисело мляко и сода + сирене в тестото. То се стопява обикновено и са вкусни и със сладко или мед.

супер са, но за мен това за бухти.
Виж целия пост
# 20
Най-хубавите мекици, които съм яла бяха на една съседка, туркиня. Меки, вкусни и различни от показаните. Не знам какво по-различно правят.
Виж целия пост
# 21
zenata, зрителна измама. Просто обичам да ги правя по-малки, за да си хапвам по повече Blush Но нито тестото е за бухти, нито консистенцията на самата мекица.

Miriel, ей тези излизат като турски мекици.
Виж целия пост
# 22
zenata, зрителна измама. Просто обичам да ги правя по-малки, за да си хапвам по повече Blush Но нито тестото е за бухти, нито консистенцията на самата мекица.

може. не знам какво са, но не бих им простила 'ич Smiling Imp
Виж целия пост
# 23
Месиш тесто от топла вода,  мая+ захар,  сол( повече).Трябва да го месиш около половин час-40 мин. Трябва да се получи меко тесто- лепкаво. Мажеш отгоре с олио,  покриваш и остсвяш да втаса поне 2-3 часа. След това оформяш малки топки и пак оставяш за един час да втасат. ЗагрявШ дълбок съд с олио и пържиш като " разтегляш" с ръка мекицата и я пускаш. Става за около минута.
Да ти е вкусно.
Виж целия пост
# 24
Как ми се доядоха мекици. Само дето не мога да меся тесто, освен това не пържа вкъщи никога. Sad ще си поръчам на някоя баба, въпреки, че от дете си спомням само бухтички.
Виж целия пост
# 25
Моите ги правя от обикновено хлебно тесто... така ги харесвам...





(Снимките малко калпави...)
Виж целия пост
# 26
Тази Фабрика Дъга за първи път я чувам, а явно е доста приятно местенце. Кое от двете е по-хубаво?
Фабрика дъга 2 на Сан Стефано, или там както се води ул. Шейново до Докторската градина. Там ни е удобно, защото ходим приятели с деца и после в Докторската има хубава площадка, даже понякога си взимаме за вкъщи и направо  си ги ядем в парка.
Виж целия пост
# 27
Вземете пратете малко на момичето Simple Smile
Виж целия пост
# 28
Ето и моите мекици

Скрит текст:

В една друга тема ми казаха , че изглеждат като 'бабините'. Правя ги с кисело мляко и сода + сирене в тестото. То се стопява обикновено и са вкусни и със сладко или мед.

На тези мекици моята баба им викаше Преседливки Wink
Виж целия пост
# 29
 Защо така?
Признавам, че на мен содените мекици са ми по-предпочитани от тези, омесени с мая. Меся ги вечер, слагам тестото в плик с малко мазнина и  го оставям  да почива в хладилника за цяла нощ. И на сутринта запретвам ръкави над тигана. Приядоха ми се и на мен, та може в събота да закусим с мекици. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия