Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рисуване по номера

  • 593
  • 5
Здравейте, тъй като има стара тема по въпроса, но в нея не е писано от доста време, създавам нова такава тема. Моля, ако някой е пробвал, да сподели опит.
Като начало ще споделя аз моя:
Боите могат да се разреждат с вода, но ми се струва, че когато четката се потопи първо във вода и после в боята, цветовете стават по-бледи. И обратно, ако се натопи направо в боята, по платното остават дупчици, незапълнени места, в сплитката на платното. По този повод, ако някой има опит, моля да сподели.
Аз започвам с най-тъмния цвят, но в един момент, когато  съседство е много светъл цвят, преливането между двата цвята не се получава достатъчно добре.
Ако някой има опит с акрилните бои, моля да ми даде съвет, как да се отнасям към цветовете и как да съумея да ги комбинирам и преливам.
Ако се работи на принципа на гоблените, всеки цвят сам за себе си, то това значи, че запълваме най-тъмния цвят по цялото платно, после по-светлия по цялото платно и така нататък. Според мен, по-удачния вариант е да се раздели картината на сектори и след като цял един сектор се оцвети със всички цветове по номера, да се премине към следващия сектор.
Споделете, какво мислите.
Ето и линк от старата тема: http://www.bg-mamma.com/?topic=881895
не че в нея има кой знае какво!
Виж целия пост
# 1
защо не опитате с маслени бои! В сайта
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=S … inting+by+numbers
има голям избор.
Започва се първо с тъмните цветове, защото може без да искате да ви падне четката; По-бързо е по цветове, отколкото по сектори.
Вие от къде купувате вашите акварелни картини?
Виж целия пост
# 2
Аз не разреждам боите, топя във водата и изтисквам четката, след което топя с боята. Започвам от най-светлите цветове и минавам към тъмните. Не преливам цветовете.
Не съм художник, хоби ми е.
Виж целия пост
# 3
Течна ли е боята?  Без вода не става ли? Каква е? Може ли снимка?
Виж целия пост
# 4
Виж целия пост
# 5
Слагайте повече боя. Ако се притеснявате, че няма да стигне, може накрая да напластите малко, но това е двойна работа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия