Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да отслабна, ако съм дете ?

  • 1 011
  • 11
Здравейте, на 13 години съм и съм 161см висока. Надвишавам нормите на теглото си с 20 кг.  В трети клас бях напълналя много. И от тогава започна борбата с килограмите. В шести клас започнах да тренирам Бокс, без никакъв ефект. През последния месец започнах да тренирам е у дома всяка сутрин и да не ям тестени изделия и като цяло вредни храни. Свалих 4 кг. и до там.
Не се предадох и продължих с тренировките, но изведнъж започнах да връщам килограми. Вече не знам какво да правя. Отчаяна съм и не ми е приятно какъв коментар ще изръси личната ми лекарка.
Моля да ми дадете съвет какво да тренирам и как да се храна.
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
...Отчаяна съм и не ми е приятно какъв коментар ще изръси личната ми лекарка.
...

Личната ти лекарка, ако е специалист на място, трябва да ти даде направление за ендокринолог.  Без да съм експерт, според мен е добре да те види специалист, да се направят изследвания и да се разбере откъде идва проблемът с теглото.
Започнала си добре - спирането на вредните храни е хубаво не само за теглото, а за здравето като цяло. Какво имаш предвид под "връщане на килограми"?  Имай предвид, че мускулите тежат повече от мазнините. Т.е. ако тренираш редовно и си +1кг. например това не е задължително лошо.
Виж целия пост
# 2
Колко килограма тежиш? Пишеш, че си 20 +… но колко е това и по каква формула го изчисли?
Виж целия пост
# 3
Отиди на лекар да ти пуснат изследвания. Ако нямаш проблем, се консултирай с диетолог. На твоята възраст е важно да приемаш достатъчно и качествена храна. Задължително казваш, че ще тренираш на диетолога. За спорт може да опиташ Тае бо. Моя братовчедка свали над 20 килограма с правилно хранене и Тае бо. Друго, което би свършило работа е аеробика, карфиол. Намеря си спорт, който да ти харесва. Най-важно е постоянството. Без него нищо няма да постигнеш. Успех Blush
Виж целия пост
# 4
Колко килограма качи в трети клас? Колко килограма тежиш сега? Ако си качила за една година 10 и повече килограма, трябва да те види детски ендокринолог. Спортът и правилното хранене са важни, но първата ти работа е да посетиш, т.е. родителите ти да те заведат на детски ендокринолог.
Виж целия пост
# 5
Опиши ми ден-два как се храниш.
Какъв е режимът ти?

Чела ли си и наясно ли си с разделното хранене?

Като начало започни да се храниш така:

30 мин. преди храна изпий една голяма чаша вода.
Сутрин - една - две  филийки по възможност Бонус на сандвич с филенце, кашкавалче. Ако много ти се яде сладко ето тук сутринта може да си хапнеш. Въобще всичко от брашно трябва да хапнеш тук. 

30 мин. преди храна изпий една голяма чаша вода.
На обед  хапваш готвена манджа, я която може да има и картофки и ориз, но да няма брашно и да няма сладко.

30 мин. преди храна изпий една голяма чаша вода.
Следобедна закуска - салатка/плод с кашкавалче или сиренце или котидж или кисело мляко.

30 мин. преди храна изпий една голяма чаша вода.
Вечеря най-късно до 8 ч. - трябва да е месце със слатка - бутче, пържола, задушено, кюфтенца, яйца със сирене, ако няма готвено хапни кашкавал и сирене и салатка. Важно е вечер да не приемаш въглехидрат.

Тренировки - трябв ада имаш сутрешна тренировка. Ако нямаш време има  - 15-20 мин. тренировки, с които ще засилиш метаболизма си. Може да пробваш йога, Синди Крауфърд, в нета има много клипчета. Следобед /но не вечер/ може да направиш по-продължителна тренировка, но сутришната ще активира отслабването. Ако нямаш вечерна тренировка пак 15-20 мин. вечер у дома.

Не бива да пиеш кока кола и газирани напитки. Чипса и семките трябва да ограничиш и ако много ти се искат се приемат. Сока също е пълен със захар. Пий вода или газирана вода.

Виж целия пост
# 6
Продължавай така. Първо се стягаш и после отслабваш.

Би ли ми описала как ядеш. Напиши ми един ден всичко, което слагаш в устата си.
Виж целия пост
# 7
Продължавай така. Първо се стягаш и после отслабваш.

Би ли ми описала как едеш. Нашиши ми един ден всичко, което слагаш в устата си.

Закуска: един или два (зависи от големината) сандвича от пелнозърнест хляб, с кашкавал и някакъв плод.

Обяд: супа, салата и за десерт някакъв плод.

Вечеря: супа, салата и плод

Искам само да кажа, че не обичам много шоколад, но ми се случва да ми се прияде. Не пия газирано, но ако пия е рядко.
Виж целия пост
# 8
Това е нормално хранене за възрастен човек, за дете...дори ми се струва малко. Яденето ти е нормално като гледам, прегледай си хормоните. Успех!
Виж целия пост
# 9
А защо хапваш тая супа на всяко хранене?

Къде са ти белтъците и яйцата? Вечер трябва да ядеш месце, сирене, яйце и салата.
Супата е полезна течна храна, но не засища, а възбужда апетита.

То си млада и растеш. Трябва ти добра храна с малко въглехидрати /предимно сутрин/ и повече движение и ще отслабнеш. 
Виж целия пост
# 10
Трябва ти добра храна с малко въглехидрати /предимно сутрин/ и повече движение и ще отслабнеш. 
Това е вярно, но само ако няма хормонални нарушения. Затова е добре да посети детски ендокринолог.
Виж целия пост
# 11
В първия пост пише, че в първия месец са свалени 4 кг.Това според мен не е малко.Не може изведнъж да се редуцират кг, трупани от трети клас.

И аз съм на мнение, че трябва да се търси първо съвет на лекар, а ако всичко е добре, да се продължи с режима, но да се направи дългосрочна програма. Да се изключат в дългосрочен план слаки неща, тесто.Някои от плодовете също пречат на редуциране на кг.Салатите трябва да са по- скромно овкусени, да не са обилно поляти с мазнина.


За мен супа, салата и плод не е диетично хранене.Не зная каква точно е супата, но често супите са много калорични.По- добре салата и печена риба, салата и варени яйца,  салата и някакво чисто месо.Плодовете също е добре да са междинно хранене, а не десерт.

И не се тегли всеки ден, а примерно на седмица


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия