Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Новородено оперирано от Хиршпрунг

  • 975
  • 5
Моля,който е минал през това с бебчето си да се включи,писаното по темата с Хиршпрунг е доста старо,а имам доста въпроси.Моля помогнете Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Здравейте, аз не мога да ви помогна, защото честно казано за първи път чух за тази болест. Но понеже се заинтересувах и прочетох за какво става въпрос, доста се притесних, защото моето бебе също има проблеми с изхожданията. Често има запек и ака през два три дни. Искам да ви питам как се диагностицира тази болест и има ли други симптоми? Извинявам се че изменям темата.
Виж целия пост
# 2
Симптом за тази болест е и повръщане на жлъчна течност,но моето бебе се изхождаше само с помощта на сонди и клизми и не можеше да приема храна... Щом успява да си ака самичко вашето бебе едва ли има този проблем ,по-скоро от храната.Не се притеснявайте!
Виж целия пост
# 3
Благодаря ви! Успех! Всичко ще бъде наред!
Виж целия пост
# 4
Лили, има много причини едно дете да не се изхожда редовно. Дъщеря ми, когато се роди, беше със съмнение за болестта на Хиршпрунг, тъй като не изхвърли мекониума и още първия ден е започнала да повръща заради неизхождането. Първите 6-7 дни акаше само с клизми. В един момент, след изхвърлянето на твърдия мекониум, започна сама. Тогава лежахме в хирургиите, тъй като детето трябва да навърши около един месец, за да може да бъде показателно рентгеновото изследване за това заболяване. След като започна да се изхожда сама, казаха "сигурно няма да е това", изписаха ни и така и не я изследваха. И до ден днешен, на почти 4 години, е склонна към запек, на моменти тежък, но без клизми и сонди, към момента и слабителни не пие. Макар да не ѝ е правен рентген с контраст, се предполага, че ако ставаше дума за това заболяване, най-вероятно щеше досега да е станало ясно. Брат ѝ, който е на три месеца, също още отсега не е много редовен, подобно на твоето дете.

Опит за операцията не мога да споделя, включих се, за да отговоря на Лили Иванова.
Виж целия пост
# 5
Благодаря ви!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия