За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 721
  • 758
# 360
Имам гъби, горски и мисля да ги изсуша. После как ще ги ползвам? До сега не съм сушила или използвала сушени гъби.
Понеже не са мити преди сушенето, в тях ще има пясък и пръст колкото и добре да опитате да ги почистите.
Накратко сушените гъби се заливат с гореща вода да се отпуснат и тогава се готвят, а водичката, ако ще я ползвате като бульон,  прецедете добре.
Виж целия пост
# 361
   

С такъв блат от бисквити мога ли да пека чийзкейка? /не съм правила, за първи път ще ми е/

Можеш, разбира се. Аз също пека час и половина, но на водна баня. Май не видях на кутията да пише за водната баня. Ако няма - печи на по-малко градуси, 150* примернно
Виж целия пост
# 362
Скрит текст:

Сладкарската извара е от Лидл /да отговоря на въпроса към мен, нищо че са ме изпреварили с отговора Hug/. За първи път купувам и даже не съм я отворила още. Ще пиша допълнително какво представлява.
По моята чуденка с блата - какъв да направя? Кексово тесто или друго? Помагайте, моля Hug

тук всеки отговаря  на въпрос, щом може Simple Smile Не се знае колко е спешно. Wink
А за блата -  щоме  извара, направи си блат за чийзкейк - смлени фино бисквити, със или беш разтопен шоколад + масло. Ако няма да слагаш шоколад -  малко прясно мляко, или сметана, за спойка. Може и фино смлени ядки да добавиш. Притискаш силно към основата да се спои добре блата.

Даа, разбира се, но ако не отговоря не е възпитано от моя страна Hug, затова потретих.
С такъв блат от бисквити мога ли да пека чийзкейка? /не съм правила, за първи път ще ми е/
И освен по тази рецепта от опаковката, как по друг начин ползвате сладкарската извара? В какво да я употребя?
Виж целия пост
# 363
във всеки млечен десерт можеш да използваш - ето например такива http://pep-4o.blogspot.com/2013/06/blog-post_20.html  или такъв крем https://pep-4o.blogspot.com/2011/02/blog-post.html 
Тези бисквитки с шоколад и извара също са с трахотни https://pep-4o.blogspot.com/2014/08/blog-post_22.html 
Виж целия пост
# 364
Имам гъби, горски и мисля да ги изсуша. После как ще ги ползвам? До сега не съм сушила или използвала сушени гъби.
Понеже не са мити преди сушенето, в тях ще има пясък и пръст колкото и добре да опитате да ги почистите.
Накратко сушените гъби се заливат с гореща вода да се отпуснат и тогава се готвят, а водичката, ако ще я ползвате като бульон,  прецедете добре.
Благодаря, а вкусът добър ли е .
Виж целия пост
# 365
във всеки млечен десерт можеш да използваш - ето например такива http://pep-4o.blogspot.com/2013/06/blog-post_20.html  или такъв крем https://pep-4o.blogspot.com/2011/02/blog-post.html 
Тези бисквитки с шоколад и извара също са с трахотни https://pep-4o.blogspot.com/2014/08/blog-post_22.html 

Благодаря, пеп-4o Flowers Hibiscus
Че е и голяма разфасовка и не трябва да я бавя да не я разваля.
Виж целия пост
# 366
Скрит текст:
Скрит текст:

Сладкарската извара е от Лидл /да отговоря на въпроса към мен, нищо че са ме изпреварили с отговора Hug/. За първи път купувам и даже не съм я отворила още. Ще пиша допълнително какво представлява.
По моята чуденка с блата - какъв да направя? Кексово тесто или друго? Помагайте, моля Hug

тук всеки отговаря  на въпрос, щом може Simple Smile Не се знае колко е спешно. Wink
А за блата -  щоме  извара, направи си блат за чийзкейк - смлени фино бисквити, със или беш разтопен шоколад + масло. Ако няма да слагаш шоколад -  малко прясно мляко, или сметана, за спойка. Може и фино смлени ядки да добавиш. Притискаш силно към основата да се спои добре блата.

Даа, разбира се, но ако не отговоря не е възпитано от моя страна Hug, затова потретих.
С такъв блат от бисквити мога ли да пека чийзкейка? /не съм правила, за първи път ще ми е/
И освен по тази рецепта от опаковката, как по друг начин ползвате сладкарската извара? В какво да я употребя?


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_11.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2015/01/blog-post_20.html
Виж целия пост
# 367
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Сладкарската извара е от Лидл /да отговоря на въпроса към мен, нищо че са ме изпреварили с отговора Hug/. За първи път купувам и даже не съм я отворила още. Ще пиша допълнително какво представлява.
По моята чуденка с блата - какъв да направя? Кексово тесто или друго? Помагайте, моля Hug

тук всеки отговаря  на въпрос, щом може Simple Smile Не се знае колко е спешно. Wink
А за блата -  щоме  извара, направи си блат за чийзкейк - смлени фино бисквити, със или беш разтопен шоколад + масло. Ако няма да слагаш шоколад -  малко прясно мляко, или сметана, за спойка. Може и фино смлени ядки да добавиш. Притискаш силно към основата да се спои добре блата.

Даа, разбира се, но ако не отговоря не е възпитано от моя страна Hug, затова потретих.
С такъв блат от бисквити мога ли да пека чийзкейка? /не съм правила, за първи път ще ми е/
И освен по тази рецепта от опаковката, как по друг начин ползвате сладкарската извара? В какво да я употребя?


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_11.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2015/01/blog-post_20.html

Интересни рецепти, благодаря i_peych Cake Много изкушения с тази извара Hug
Виж целия пост
# 368
Аз идвам да похваля Хулиганския сладкиш, който някой препоръча преди време http://www.cookwithasmile.com/ябълков-сладкиш/
За четвърти път го правя, не остава. Но понеже яйцата отидоха за сладкиш, дайте е идея за баница с готови кори, без яйца.

Виж целия пост
# 369
Бърз въпрос, признавам, нямам време да търся инфо, при добавяне на сенена и ядки в хляб правен в хлебопекарна, трябва ли да се намали количеството брашно за сметка на семената? Те не са малко, общо около 6с.л
Виж целия пост
# 370
редовно слагам, не намалявам. Те са цели, няма да поемат почти никаква влага. Да не кажа никаква, защото остават хрупкави в хляба.
Виж целия пост
# 371
Благодаря за бързия отговор, Пепи. Слжих го Simple Smile, след малко добавям семената.
Зачудих се, защото при предното правене на хляба, добавих сусам и маково семе, общо около 4с.л , хляба стана леко ронлив, заподозрях брашното, но сега преди да заредя машината се зачудих да не е от семената....сега добавих и орехи към тях, та съвсем се вдига количествто суха смес.
Виж целия пост
# 372
Повечето семена и ядки не поемат особено течност. Ако е смляно ленено семе, може да поеме обаче. Когато съм слагала такова, го слагах в началото още, заедно с брашното, а от брашното заделях малко и го слагах само при нужда, като са минали няколко минути месене.
Иначе ако са доста, може да стане с малко по-различна структура, но това си е нормално, все пак не е само тесто. 1-2 пъти като се направи и се вижда дали има нужда от корекция.
Виж целия пост
# 373
Направих си бърза туршия с марината само от морска сол и вода. Цел- да си набавя полезни вещества за организма. Достатъчно ли е да ям зеленчуците или да си пийвам и от маринатата?
Виж целия пост
# 374
Аз идвам да похваля Хулиганския сладкиш, който някой препоръча преди време http://www.cookwithasmile.com/ябълков-сладкиш/
За четвърти път го правя, не остава. Но понеже яйцата отидоха за сладкиш, дайте е идея за баница с готови кори, без яйца.

Хулиганският е суперски! Heart Eyes Peace  Ето за баница без яйца:

http://bg-mam.ma/p/360025/9672047

http://www.bg-mamma.com/?topic=359050

И тези банички, докато се сетя къде бяха......:

http://recepti.gotvach.bg/r-81060-%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7 … D0%B9%D1%86%D0%B0
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия