това е супер идея. Аз имам такъв миксер, но много рядко го ползувам. Ще го пробвам за кюфтета тогава. В Германия месото и каймата не са както в България. Пробвала съм да правя кебапчета, обаче не станаха нищо особено.
Би ли споделила колко мл ледена вода на колко кайма слагаш, и какви подправки точно?
Месене в миксера - поне 5 минути, докато каймата стане лепкава и на конци. Задължително и каймата и водата трябва да са ледено студени.
Още нещо - преди оформянето в купичка се смесват оцет с малко вода. Помагало.
Това е инфо от професионален готвач.
Подправките - стандартни за кебапчета са черен пипер и кимион. Аз слагам микс пипери - черен, бял, зелен и розов, кимион и семена кориандър, смлени в момента на приготвяне.
Не се стряскай, че каймата става мека, много добре стават.
За гъбите - ако са печурки, те съветвам да пробваш следното - гъбите трябва да са сухи (те по принцип не се мият), махат се пънчетата, посоляват се шапките и във всяка се слага по мъничко масло. При опичането пескат сок, който остава в шапката и вкусотията е невероятна.