Как се справяте с готвенето

  • 18 564
  • 220
# 135
Готвя всеки ден, ако не всеки ден то по 2-3 неща да има и за следващия ден. Мъжа се прибира но обяд да обядва, каката и бебето също си ядат целодневно вкъщи. Вечер задължително има салата (всяка вечер) и основно, както и нещо за десерт (това обаче през седмицата е нещо купено - вафла, шоколад, бисквити някакви или плодове).
Събота и неделя има салата, супа и основно, както и правен от мен десерт (когато успея да направя и това).
Понякога така ужасно ме мързи, защото освен че гледам бебето, работя от вкъщи и върша цялата домакинска работа.
В такива моменти се ядат яйца по панагюрски, сирене по шопски, принцеси с кайма и кашкавал, спагети, нещо бързо във фурната, омлет някакъв, баница.
Виж целия пост
# 136
Събота и неделя и аз си спестявам въртенето в кухнята.Мъжа ми почива тогава и гледаме да прекарваме време заедно, навън, по разходки, излети....как пък няма да се затворя да готвя.
В петък правя повече количество от например мусака/боб/месо с картофи, зеленчуци, а като свърши, нещо навън или аламинут у дома.Всички ядат яйца, така че бъркани, на очи, поширани, омлети най-различни са идеални за целта.
Със зеленчуците и готвенето им нямам проблем, но ако се храня така
Скрит текст:
Поне аз като правя зеленчукови ястия отделям доста време и усилия.
Вероятно защото гледаш да сложиш много различни продукти наведнъж, като преобладаващата част от тях искат белене и нарязване.

За мен голямото готвене (ок. 3-4 часа седмично) е в неделята, когато си подготвям нещата за седмицата. След това комбинирам както дойде.

Другото предимство на подготвените продукти е, че така е по-лесно за щерките. Прибират се, отварят хладилника, харесват си нещо и си правят собствени комбинации. Във фризера винаги има
нарязан хляб (пуска се през тостера и готово); голямата знае как да свари ориз или паста и може да нареже салата; в долапа има ядкови масла, сладка, ядки, сушени плодове, мюсли; фруктиерата винаги е пълна.

Скрит текст:
Като се прибера само блендирам и ето ти една крем супа, ако се тачи разбира се- децата много ги харесваха по едно време. Или пък запичам във фурната на бързо след парата щом се прибера, ако не се харесват само на пара. Не готвя сложни ястия. Ориз също мога да си сложа и да изляза. За мен е голямо улеснение.
О, у нас блендерът вече години наред е най-използваният кухненски уред. И аз правя крем супи, но рядко. Врътка е на фона на другите неща, които правя.
ще се върна там, където бях-95-100 кг-ова "тетка" с високо кръвно, висока КЗ и инсулин.
А пък аз не ща, хареса ми да съм слаба, енергична, здрава и красива.   Smiley


Виж целия пост
# 137
За зеленчуците и месото е много относително времето за подготовка. За месото също има въртележка - марината, запечатване, задушаване. Освен пържоли, бутчета и крила на мен ни ми е вкусно месо само метнато във фурната.

Правя 2-3 неща с тиквички. Много малко време отнема предварителната им подготовка и самото им приготвяне. За сумарно толкова време, освен скара, нищо с месо не мога да направя.
Виж целия пост
# 138
А пък аз не ща, хареса ми да съм слаба, енергична, здрава и красива.   Smiley
И аз така. Затова продължавам да ям всякакви плодове, зеленчуци, бобови, зърнени, ядки и семена Hands V
Виж целия пост
# 139
Мразя готвенето. Още повече мразя измислянето какво да се готви.
За съжаление поради болежки трябва да го мисля. И месото трябва да ограничавам, както и други неща.
Виж целия пост
# 140
И аз готвя почти всеки ден и то не предимно за децата  Rolling Eyes просто  си умрем да ям  Stuck Out Tongue -оборудвана съм с херметик,слоукукър,хлебопекарна ,въпреки,че аз лично хляб не употребявам ,но си меся в нея каймата за кюфтаците -винаги имам някаква супа в къщи,пържоли правя много често като се прибера,месо с зеленчуци в крокпота зареждам сутрин и пак тогава правя яйца +смути за закуска.Не ми тежи,от година спрях да се храня навън ,ям сутрин и вечер и ми е много добре.В случай на нежелание за готвене имам винаги разни сирена ,филета , зелении от рода на руколата и така....
Не отделям повече от 20мин сутрин и 30 вечер за приготвяне на храна .
Виж целия пост
# 141
Влязох точно за да намеря такава тема.

Мразя да готвя, а се налага. Не ми беше хрумвало да меся кюфтета в хлебопекарната. Непременно ще опитам. Имам такава, но не я ползвам изобщо. А се потрисам когато пипам месо.
Канех се да купувам крокпот и забравих. Ще го поръчам другата седмица, дано ме спаси.

Нещо трябва да се промени. Намразих храна, кухни, и всичко свързано с тях. Промяна ми трябва, и повече позитивизъм.
Радвам се на познатите никове в темата. Hug bouquet
Виж целия пост
# 142
Обичам да готвя. Това ме разтоварва и зарежда. С две големи деца сме, никога у дома не е имало ситуация - не ям едикакво си. Децата ми са отгледани с моята храна, ядат абсолютно всичко. Винаги са с домашна храна в училище, така сме и ние с таткото. Не готвя всеки ден, опазил ме Бог. Работя, после съм на фитнес, прибирам се уморена като куче  - лягам и умирам. Готвя обикновенно неделя следобед, събота сутрин, по няколко манджи. Не робувам на мантрата - вчерашна манджа не ям. Менкаме яденето обед - вечеря, да не се застъпват в един ден. Понякога вечер панирам кашкавал, или рибка. В събота пека хляб за седмицата, в петък по традиция квасим мляко. Винаги имаме готвено - с качествен хладилник  проблеми в съхранението за 3-4 дни не съм имала. От вън храна не купуваме никога, на ресторант се храним по повод и то само на няколко любими и на четирима ни места. В събота вечер често каним гости - тогава се раздавам на макс. Готвя бързо, спори ми, не вися над тенджерите. Синовете ми си падат фитнес маниаци - манджа им дай, и по две-три кори яйца на седмица. Сутрин в 6 съм в готовност за закуска - тя е винаги прясно  проготвена , у дома се закусва яко - таткото така е научил момчетата. Разбира се, без помощта на всички ни това би било невъзможно, но нали затова сме семейство - всички сме ангажирани, всички тичаме по цял ден. така че всички участват  - режат салата, пазаруват, дават идеи за седмичното меню, белят картофи , лук и моркови.  В махазиин влизаме винаги със списък, идеите за това какво да се яде се обсъждат от всички ни. Те дават предложения, аз правя списъка, пазаруваме, а аз готвя когато ми се отвори време в почивните дни.
Виж целия пост
# 143
G. D. респект !
Виж целия пост
# 144
Обичам да готвя. Това ме разтоварва и зарежда. С две големи деца сме, никога у дома не е имало ситуация - не ям едикакво си. Децата ми са отгледани с моята храна, ядат абсолютно всичко. Винаги са с домашна храна в училище, така сме и ние с таткото. Не готвя всеки ден, опазил ме Бог. Работя, после съм на фитнес, прибирам се уморена като куче  - лягам и умирам. Готвя обикновенно неделя следобед, събота сутрин, по няколко манджи. Не робувам на мантрата - вчерашна манджа не ям. Менкаме яденето обед - вечеря, да не се застъпват в един ден. Понякога вечер панирам кашкавал, или рибка. В събота пека хляб за седмицата, в петък по традиция квасим мляко. Винаги имаме готвено - с качествен хладилник  проблеми в съхранението за 3-4 дни не съм имала. От вън храна не купуваме никога, на ресторант се храним по повод и то само на няколко любими и на четирима ни места. В събота вечер често каним гости - тогава се раздавам на макс. Готвя бързо, спори ми, не вися над тенджерите. Синовете ми си падат фитнес маниаци - манджа им дай, и по две-три кори яйца на седмица. Сутрин в 6 съм в готовност за закуска - тя е винаги прясно  проготвена , у дома се закусва яко - таткото така е научил момчетата. Разбира се, без помощта на всички ни това би било невъзможно, но нали затова сме семейство - всички сме ангажирани, всички тичаме по цял ден. така че всички участват  - режат салата, пазаруват, дават идеи за седмичното меню, белят картофи , лук и моркови.  В махазиин влизаме винаги със списък, идеите за това какво да се яде се обсъждат от всички ни. Те дават предложения, аз правя списъка, пазаруваме, а аз готвя когато ми се отвори време в почивните дни.

Ехаа, това е завидна дисциплина у момчетата ви, браво!
Виж целия пост
# 145
И ние квасим мляко, печем хляб, правя масло, пастърма и т.н., и т.н. За зимнината не споменавам. Но са ми малки децата и ни е трудно. Обаче като решим да си дадем почивка и да купуваме наготово, ами не става. Свикнали сме всичко да ни е домашно и качествено и се надявам малките като пораснат скоро да започнат да помагат.
Виж целия пост
# 146
Тази седмица усилено ползвам слоукукъра. Като се прибрахме от ваканцията установих наличие на зеленчуци, които вече не бяха добри за салата . Всичко нарязах в тенджерата и добавих месо от фризера. Като се прибрах в понеделник от работа само добавих малко фиде и подправки и получих супер вкусна супа. Вчера сутринта набързо завих зелеви сърми без предварително запържване на смеската ... слагам в слоукукъра и вечерта имахме супер сърми.
За днес имаме доизяждане на горните две неща.
За утре съм замислила да сложа тиква в уреда за варене на пара ... общо взето имам по 20 мин. готвене на ден.

Децата правят салатата обаче.
Виж целия пост
# 147
Тази седмица ми се събират 2 обяда и 2 вечери за правене: 1 бъркани яйца, 1 супа, 1 бутчета на фурна и 1 леща и 2 пускания на хлебопекарната.

В неделя мъжът ми напече кюфтета и кебапчета, както и свинско, наряза зеле с моркови, понеделник и вторник вечеряхме от тези неща, като всеки си правеше порции с неща по желание.
За обяд  за мен и детето правих бъркани яйца единия ден, другия бяхме навън ядохме готови неща.
Днес, сряда, направих една зеленчукова супа за обяд, за четвъртък пак ще е тя, само пасирана като крем супа.
Довечера ще сложа едни пилешки бутчета на фурна и около тях гъби. Планирам да е макс 10 мин. работата...
За четвъртък вечер - леща. Като рязах за супата лук, моркови и чушка си отделих половината в хладилника, така че готвенето ще е само да изсипя всичко в тенджерата.
Понеже с детето много обичаме леща, ще е двойна доза, за да има и за петък на обяд.
Натам поема мъжът ми - петък риба, събота телешко, неделя вероятно пица. За обяд - още не знам.
Виж целия пост
# 148
Мисля, че е обсъждано вече, обаче кажете моля ви как да замразя лук и моркови нарязани, и съответно колко могат да издържат във фризера? Искам да си нарежа уикенда големи количества и да си имам за готвене.
Виж целия пост
# 149
Мисля, че е обсъждано вече, обаче кажете моля ви как да замразя лук и моркови нарязани, и съответно колко могат да издържат във фризера? Искам да си нарежа уикенда големи количества и да си имам за готвене.
Режеш, можеш да ги омешаш и слагаш в пликче и в камерата. Много дълго може да стои там. Аз така замразявам от години. Режа и настъргвам  с робота.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия