Меню за гости

  • 18 893
  • 155
# 120
От ваучерите човек никога не е сигурен какво качество ще му донесат и ще спазят ли часа.
Предполагам, че съфорумката има пространство и желание да посреща, не за това е темата.
Ако няма да се сяда, хората ядат по-малко на крак, но нещата трябва да са подходящи.
Печен врат/бут на фурна и после нарязан на парчета, сирена и кашкавали, някаква солена баница, няколко салати и някакви ядки или сухи мезета и това е... Тортата сигурно ще е по поръчка и ще се вземе в последния момент, защото торта за 30 души не се събира в стандартен хладилник.
Виж целия пост
# 121
охоооо, 30 човека си е сериозно начинание, към настоящия момент и аз не бих си го причинила. обаче съм го правила няколко пъти навремето - обичайно 20+ дърти седящи и 10-тина бягащи деца, както и около 30 седящи дърти, но на двора, което е различно,а и бяхме запалили барбекюто.
трябва ти доста време, имаш ли такова? и да, важно е дали ще седят гостите или не, тогава менюто е различно. като си спомня навремето какви купони правихме в нас.....милиарди хора, но менюто беше основно течно Wink 
Виж целия пост
# 122
Оле,милата, готвено за 30 човека е трудна задача.
За салата ,понеже и е времето сега,засищаща е,може и по-рано да се направи,подходяща за спиртни питиета
сельодка под шуба
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_4949.html?m=1
И още една рибна-с риба тон,пак може и два дена да стои в хладилник и е вкусна
салата торта с риба тон
http://www.mycookingbookblog.com/solena-torta-s-riba-ton/
Също и
снежанка с кисели краставички
https://cookingtwntyfourseven.blogspot.com/2015/11/blog-post_57.html?m=1
Аз я правя с една голяма кофа цедено мляко,за 30 човека може би поне 2 ще са нужни,издържа в хладилник пак няколко дена и е вкусна.
катък с печени чушки и сирене
http://vsekimojedagotvi.com/3860/eto-taka-se-pravi-vkusen-katak- … hi-barza-recepta/
салата с макарони и шунка
http://pep-4o.blogspot.com/2016/11/ostuni-la-citta-bianca.html?m=1
бобена салата-с боб от консерва е супер бърза и пак може от вечерта
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B0%D1%82%D0%B0
мексиканска с царевица и боб
http://marinaph.blog.bg/recepti/2010/11/07/meksikanska-salata.630867

От свежите салати обикновената зеле и моркови може да си стои в купи или пликове нарязана в хладилник и да се овкуси преди сервиране. Зелена салата(добре отцедена и нарязана) с репички също се запазва свежа неовкусена.

За основно-ако имаш голям гювеч,ще ти е по-лесно
Предлагам ти тази рецепта,може и в тава,а дори направени предварително и подгрени са много вкусни,пък и сезонни
пържоли в зелев лист (от кисело зеле)-в линка има и вариант за плънка с оризче
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2015/01/blog-post_29.html?m=1
Или
печено свинско с гъбен сос-може бут,може врат
http://pep-4o.blogspot.com/2015/11/blog-post.html?m=1
капама-по същия начин я правя,само че завивам сармички с ориза-хем няколко вида месо,хем гарнитура
https://uhaena.blogspot.com/2014/09/blog-post_86.html?m=1
Ето това
руло от кайма в бекон с плънка кисело зеле
http://www.vkusnoteka.bg/2015/12/blog-post_8.html?m=1
в голямата тава на фурната може да опечеш 3 едновременно например,правиш ги предварително и печеш като дойдат гостите(днешния ни обяд беше това,много го харесаха мъжете)


Ако ти се прави баница сега е сезона на праза,затова предлагам
баница с праз и сирене
http://tedytitova.blogspot.com/2016/10/blog-post_22.html?m=1

За десерт освен торта,ако имаш време
божествен тиквеник на Селма
http://ilrai.blogspot.com/2009/09/blog-post_27.html?m=1
лесна баклава с бутер тесто-от предния ден
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2018/11/easy-puff-past … -baklava.html?m=1

Предполагам не искаш такъв съвет,но за толкова хора бих взела няколко готови пилета на грил,печени кюфтета,кебапчета и шишчета,пък аз бих направила салатите,предястията и гарнитурите.





 


Виж целия пост
# 123
Ако трябва да поканя и посрещна вкъщи 30 души, направо ще ги заведа на заведение. Сама не бих се справила. Хем ние сме 6-членно семейство и ако дойде още едно семейство - пак сме минимум 10 човека. Simple Smile
Идеите на lady_gothic много ми допадат!
А има ли вариант всички тези гости да бъдат посрещнати с кегъринг?
Виж целия пост
# 124
Благодаря ви много!
Виж целия пост
# 125
Каква е класическата рецепта за капамата, че в интернет излизат доста?
Виж целия пост
# 126
Каква е класическата рецепта за капамата, че в интернет излизат доста?
С няколко вида месо (за мен 3 са достатъчно, а може и само 2), наденица или кървавица, зеле и ориз. Със сарми изглежда по-представително и не толкова разбъркано. Банскалии слагат и чекане (цвекло) но не съм опитвала.
Харесваш си една и действаш. Като нямаш примерно заек - без него или ще е пиле.

Може и един по-спретнат вариант - правят се  големи сарми с 2 зелеви листа и във всяка се слага парче свинско, парче пилешко, парче наденица, ориз и гъби (като за постни сарми). Предвижда се по 1 такава сарма на човек + малко резерв за най-гладните.
Виж целия пост
# 127
Каква е класическата рецепта за капамата, че в интернет излизат доста?
По принцип банската капама.Въпреки че в моя края традиционна е 'македонската' или'гоце-делчевската' Laughing
Рецептите се различават по наличието на чекане(туршиено цвекло),което се води принципно задължително,в някои се слага цяло пълнено пиле с ориз или и ориз и кисело зеле,вместо пиле на парчета.Някои слагат сушени сливи,други стафиди.
Като цяло аз го правя с завити сърмички,а не с нарязано зеле и ориз между редовете,за да ми е по-лесно,класическите рецепти не са така мисля.После сервирам в голямо плато всичко отделно-сърми,различни видове месо(не в гювеча,че за повече хора,колкото и да е автентично е леко неудобно- всеки се пресяга да бърка или не знае кое месо иска ).
Както и да я направиш капамата,вкусна ще стане ,поне два вида месо-свинско и пилешко(телешкото не е задължително)и сланинка ако намериш,кървавицата може и с хубава сурова наденица да се замени,бавно печене с малко цяло винце и водичка и много голям гювеч като за твоя брой гости.
Може да сложиш и патешко,пуешко или заешко.
Ред плънка,ред овкусено месо.Най-отдолу е месото което става най-бавно,най-отгоре най-лекото месо като пилешко и наденица/кървавица/суров суджук.Ако ако слагаш сърми може и с тях да завършиш и помежду им парчета наденица.

С Cuckoo,сме писали почти едновременно Hug,само че аз съм мара подробната  Mr. Green
Виж целия пост
# 128
С наръсен ориз и зеле също е вкусно, но на вид е "забъркала съм на прасето", защото оризът се разкашква от всички течности. Не че не си го ядем вкъщи, но за гости гледам да има вид.
Виж целия пост
# 129
Капамата е хубаво нещо.Обаче как ще се сервира на 30 човека.
Ще се получат различни порциите.

Но мисля,че може и само със свинско да се получи и със зелеви сармички.Ама трябва поне 30 сарми и още 30 порции месо.
В какъв съд ще се готви всичко това....


Виж целия пост
# 130
Събирали сме се 15 души на агне. Ами не остана много от него.
Виж целия пост
# 131
Правила съм парти за над 40 човека възрастни ( децата ми бяха извън бройката).
Всичко беше на шведска маса, имахме маси вътре в къщи, имаше и в градината. За децата бях взела надуваем замък и пързалка, разположени в едната страна на двора.
Имахме много хапки, но и барбекю...няма да казвам колко чувала с бутилки изхвърлихме след това
Виж целия пост
# 132
Правила съм парти за над 40 човека възрастни ( децата ми бяха извън бройката).
Всичко беше на шведска маса, имахме маси вътре в къщи, имаше и в градината. За децата бях взела надуваем замък и пързалка, разположени в едната страна на двора.
Имахме много хапки, но и барбекю...няма да казвам колко чувала с бутилки изхвърлихме след това



Различно е в България и в щатите.
Виж целия пост
# 133
Е да различно е, за такъв купон в Бг поръчвам кетъринг и сервитьори. Храната и приборите са от тях, дори не си играя да мия чаши, не, че не сме проиграли в Бг варианта да наемам посуда, да не казвам колко дена миехме след това. Тук първо, че има ограничения в храната, после ще ми излезе майка си и баща си.
В интерес на истината за точно това голямото парти имахме помагачи.
Виж целия пост
# 134
Здравейте момичета HugДойде време да посрещаме и нашите гости фитнес американците-в събота.
Оказа се че не ядат и млечни,освен глутен.Т.е.менюто трябва да се върти около меса (може и мазни),яйца,ориз,сладки картофи,ядки,зеленчуци и т.н.
В предвид сезона дали ще е добра идея да е нещо такова менюто:
-салати-червено цвекло,моркови,земна ябълка,чесън,орехи и месен дресинг
и друга от печени чушки,домати и червен лук
-плато филе елена,пастърма,суджук,луканка и домашна сланинка
-предястие-малки постни сармички от кисело зеле с плънка ориз,стафиди и орехи и вратни пържоли пак в зелев лист,но мънички
-основно руло тип стефани(с купено и смляно месо),обвито в бекон
-гарнитура-печени сладки картофи на пръчици с розмарин,броколи и карфиол соте
-десерт-мандарини и банани в черен шоколад,мама ще направи сурови бонбони от тахан и ядки и се чудех за едни безглутевови 'меденки'без захар или печена тиква

Друг вариант за основното ми е  да направя цяло парче врат в плик на фурна,а при предястието на мястото на пържолки в зелев лист да предложа пилешки бон-филенца в бекон.

Какво мислите Embarassed Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия