Свежите Супергерои на Kaufland питат как обичате да приготвяте плодовете и зеленчуците у дома

  • 13 589
  • 276
Тази есен Kaufland превърна плодовете и зеленчуците в Свежи Супергерои, като направи цялото семейство част от разнообразния им свят и мисията им за качествено хранене.

Чико Банана, Червената грамада-доматът, Хитруша Круша, Ябълката Чудо, Роко Броколито и Ел Каротино-морковът са само една малка част от огромното разнообразие от плодове и зеленчуци, което Kaufland предлага. Веригата подбира над 280 различни свежи продукта – класически, екзотични, биопродукция – според различните вкусове на членовете на семейството.

Kaufland осигурява свежестта за ежедневното меню в българското домакинство заедно със 120 производители на плодове и зеленчуци, 80 от които – български. Тяхната продукция се зарежда всеки ден в хипермаркетите на веригата, а оттам и на семейната трапеза.

Неслучайно Свежите Супергерои се превърнаха в любими съмишленици на цялото семейство. Те не само стимулират качественото хранене, но и кулинарното въображение. Колкото по-голямо разнообразие от плодове и зеленчуци има, толкова повече възможности се откриват пред семейните кулинари да бъдат креативни.

Каква е вашата любима рецепта с плодове и зеленчуци? Може би е вкуснотия, която само баба знае как да приготви, или пък е плод на порива на въображението ви?

Споделете с нас вашата предпочитана плодова или зеленчукова рецепта, като участвате в кулинарното предизвикателство на Свежите Супергерои на Kaufland до 15 ноември.

Можете да участвате както с публикувана рецепта, така и с авторска снимка на любимото ястие на вашето семейство.

Всеки потребител, който качи рецепта или снимка на любимо зеленчуково или плодово ястие, участва в нашата томбола. Петима от вас ще спечелят ваучер за пазаруване в Kaufland на стойност 30 лева.    



Моля, запознайте се с общите условия на нашата активация ТУК.

# 1
Печена тиква с орехи

Продукти: 1 тиква, шепа орехови ядки и малко вода.

Тиквата се нарязва на големи парчета, така, че само да се изчистят семките от вътрешността й. Подреждат се в тавичка, в която има добавена 1/2 чаша вода. Ядките се поръсат отгоре и ястието се пече на 180 градуса около 1 час и половина, или до леко запичане на тиквата.

Невероятно лесно и вкусно! И изобщо не е нужна захар или друг посладител! Естествените вкусове на тиквата и ядките са перфектни!
Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Печени ябълки с канела:
1-1.500 кг ябълки
200 г захар
100 г орехи - смлени на едро
1/2 ч.л канела
Ябълките измиваме добре и почистваме около семеника с помоща на ножче и лъжичка, с която издълбаваме, като оставяме дъното. Нареждаме ябълките в тавичка. Всяка ябълка, пълним със смес от орехи, захар и канела. Печем на 190 градуса. От време на време заливаме с ароматния сос, които се получава при печенето. Сервираме студени, поляти със соса.
Виж целия пост
# 3
Любимото ни чисто зеленчуково ястие е пълнени патладжани .
За целта ни тряват 4 патладжана, 5 моркова, 2 зелени и 2 червени пиперки, 1 глава лук, няколко скилидки чесън, сол, черен пипер, още подправки по избор и 1-2 сл олио. Първо се измиват патладжаните и се махат дръжките, после по средата се прави напречен разрез, но не трябва да режем до края. Посоляваме и оставяме 20-30мин да си пуснат сока. После мием и подсушаваме. Докато се оттичат нарязваме пиперките, морковите на пръчици , + лука и чесъна. Задушаваме ги в малко олио , овкусяваме и напълваме патладжаните. После печем на 220 градуса около 30мин. Поръсвам с мнооооооооооооого магданоз накрая Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Рататуй с патладжан и тиквички

Необх. продукти:

1/2 кг  тиквички   
1/2 кг  патладжани   
1/2 кг  домати   
1 глава  лук   
2 скилидки  чесън   
1/4 с.л. ябълков оцет   
2 с.л. домати от консерва   
50 г  масло   
босилек   
риган   
2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

В купа се смесват доматите от консерва (2 с.л.), зехтина (1/2 кг) и ябълковият оцет (1/4 с.л.). Добавят се счуканият чесън (2 скилидки), босилека, ригана, сол и пипер. По желание може да се добави и чили сос.
Сместа се изсипва в леко намазнена и загрята във фурната тава.
Зеленчуците се нарязват на кръгчета и се подреждат в тавата изправени, като се редуват лук, патладжан и тиквичка. Поръсват се с малко разтопено масло
Пече се за около час, докато зеленчуците омекнат и соса на дъното започне да бълбука. Украсява се с пресен босилек.
Виж целия пост
# 5
Чико Банана го хапвам чистак Satisfied, Червената грамада-доматът - на салата със сирене, Хитруша Круша често комбинирам със свинско, Ябълката Чудо и Ел Каротино-морковът правя на салата в комбинация с чайот, А полезното Роко Броколи на запеканка с козе сирене, сметана и кашкавал.
Ще споделя рецептата обаче за свинско с Хитруша Круша, като по-нетрадиционно, но пък много вкусно ястие.

Свински джолан с Хитруша Круша и джинджифил



* 1 джолан с кост/ 1,3 кг
* 3-4 круши
* корен джинджифил /около 10 см/

Марината:
* 200 мл крушов сайдер
* 100 мл вино розе
* 50 г разтопено краве масло + 2-3 с.л. зехтин
* 2 ч.л. мащерка
* 3-4 с.л. соев сос
* 2 скилидки чесън /нарязани/
* 1 ч.л. черен пипер
* 2 равни ч.л. сол (или сол на вкус)

Трябва ни дълбок съд за фурната, може глинен съд, може тава.
Всички продукти за маринатата се смесват в купа и разбъркват.
Джоланът се слага в дълбок съд, залива се с маринатата. Крушите се обелват и срязват на 4 и се подреждат около месото. Джинджифилът се обелва, нарязва на кръгчета и се добавя към останалите продукти.
Ястието се покрива с капак или алуминиево фолио. Слага се във фурната, включва се на 220 градуса с долно и горно нагряване за 30 минути, след което температурата се намалява на 200 градуса и се пече 3 часа. Следете температурата, ако фурната ви е много силна, намалете с 20 градуса.
След като минат 3 часа, фолиото се маха и ястието се запича за 15-20 минути.

Преди сервиране, джоланът се изважда в отделен съд и се обезкостява. Сервира се на порции с резени круша и съвсем малко сос.

Сосът е рядък и по желание може да се премести в съд на котлона и да се сгъсти с 1 с.л. царевично или пшенично нишесте.
Нишестето се разтваря в 30 мл студена вода. Сосът се загрява в тиган, добавя се нишестето и се бърка до сгъстяване. Опитва се и при нужда се добавят още малко подправки като сол, черен пипер, мащерка.
Виж целия пост
# 6
Много обичаме печени зеленчуци на грил плоча
чушки
лук
моркови
тиквички
запичат се на грила и се овкусяват със сол, черен пипер, малко оцет и соев сос
Виж целия пост
# 7
Обожавам палачинки с шоколад и банан, кекс с банан, банан в бутер тесто!
Oбичам банани под всякаква форма!

За палачинките стандартна смес:
3 яйца
1/2 прясно мляко /има вариант и с кисело/
брашно на око

След като приготвим палачинките, мажем шоколад и редим банан за страхотен вкус!

За печените банани с бутер тесто:
Разгъваме 1 лист бутер тесто и го режем на тънки ленти.
Намазваме вътрешността на лентите с течен шоколад и нареждаме един банан, нарязан на парчета.
Печем до готовност и воала!
Ммм, прекрасен и вкусен десерт!
Виж целия пост
# 8
Една от най-любимите ми салати е витаминозната салата - червено цвекло, морков и ябълка се настъргват на едро ренде, овкусяват се със сол, оцет и олио/зехтин и ... бон апети.
Друга любима рецепта ми е от настъргани сурови тиквички и морков.

Тиквичките без да се белят се нарязват на тънки ивици с помощта на белачка за картофи. Същото се прави и с моркова. Посоляват се и оставят за около 30 минути да си пуснат водата. В купа се смесват 100 мл. олио, 2 с.л. мед, 3 с.л. оцет, черен пипер, чесън, магданоз, копър и се размесват. Тиквичките и моркова се изстискват и слагат в маринатата и се разбъркват. Престояват около 2 часа преди консумация.
Виж целия пост
# 9
В нашият дом ,плодовете и зеленчуците са задължително всеки ден на масата в пресен вид.На синът ми е любимо резенчета плодове(според сезона)с поръсени ядки.Чико Банана си го хапваме натюр!Сега е ред на тиквата,приготвям я на кубчета ,ябълки,сушени плодове,поръсвам със захар и канела,200мл.вода и печем във фурната до готовност.
Виж целия пост
# 10
Харесвам много картофени палачинки.

ПРОДУКТИ
2 бр. картофи
1 бр. лук кромид стар
1/4 ч.ч. брашно тип 500
1 бр. яйца
1 к.ч. олио
1 щипка сол
1 щипка черен пипер млян


1
Настържете картофите и ги изплакнете хубаво под течаща вода. Отцедете и изстискайте от водата. Поставете в купа и добавете лука, брашното и яйцето, разбъркайте. Овкусете със сол и пипер.

2
Загрейте олио в голям тиган. Можете да изпържите сместа наведнъж като голям омлет или на парчета, като палачинки. Който и начин да изберете, обърнете и от другата страна, по 5 минути на страна.

3
Когато са готови, отцедете върху кухненска хартия. Сервирайте мигновено заедно с млечен сос.

Виж целия пост
# 11
Печена пълнена тиква с локум, ядки и плодове
1 бр. тиква
1 бр. ябълка
1 бр. дюля
1 шепа орехи - едро нарязани
5 с.л. мед
канела
150 г локум (1 кутия)
1-2 шепи сушени плодове по избор
Начин на приготвяне
Тиквата се измива. Отрязва се горната част около дръжката като капаче. Почистват се семената. Вътре се сипват всичките съставки. Тиквата се затваря с капачето и се пече на силна фурна до омекване - около два часа и половина. В тавичката се долива по малко вода за да не изгори тиквата отдолу.
Виж целия пост
# 12
Пълнени чушки с екстри
Чушките се изтърбушват и пълнят с предварително подготвената плънка. Колкото по- разнообразна, толкова по- добре. Но и личните предпочитания имам значение.
Извара, сирене, кашкавал, пушен кашкавал, гриловани пресни гъбки, яйца, сол, черен пипер. Пълним чушките, поливаме с мазнина и печем.
Същата чудесна плънка, но с добавка наситнена скилидка чесън и пресен копър ползвам за пълнени тиквички.
Виж целия пост
# 13

Плодови шишчета,децата много ги обичат!
Виж целия пост
# 14
Любима салата според сезона:
Зелена салата, айсберг или зеле, нарязани
Настърган морков, или цвекло
Шепа натрошени орехови ядки
Шепа зърна от нар за поръсване
Овкусява се с лимон, зехтин и сол.
Просто, вкусно и полезно Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия