Сподели любима рецепта, одобрена от Мама, и спечели награда от T MARKET

  • 6 661
  • 147
# 135
Мусака  с карфиол

- 1 глава карфиол

-          400 гр кайма

-          1 глава лук

-          1-2 чушки

-          1 морков

-          400 гр консервирани домати или дом.сос

-          2 яйца

-          250 гр кис. мляко

-          2-3 суп. лъж. брашно
Бланширайте накъсаните розички карфиол във вряща подсолена вода за няколко минути, след това потопете в студена вода и отцедете. Запържете в олиото лука, нарязаните на ситно морков и чушки; добавете каймата и подправките и задушете за още няколко минути. В намаслена тавичка разстелете половината нарязан на малки розички карфиол,   отгоре изсипете каймата и полейте с половината от доматения сос. Ако използвате домати е добре предварително да ги поизварите малко до сгъстяване. Сложете останалия карфиол и домати.Печете ястието на умерена фурна до готовност. Разбийте яйцата, брашното и киселото мляко, посолете и полейте мусаката и върнете във фурната до зачервяване. Вместо заливката може да поръсите с настърган кашкавал и да запечете.
Виж целия пост
# 136
Домашна бисквитена торта с бананов крем

Бисквитите се потапят първо в подсладеното мляко, а после се редят на дъното на тавичката, а отгоре се намазват с дебел слой от крема - около 1 см....Накрая тортата се поръсва с какао на прах и се слага в хладилник.
Виж целия пост
# 137
Много рецепти знам от моята майка! Любима на мен и на моето дете е картофено руло!
Сваряваме 1 кг картофи, намачкваме и омесваме с 2 яйца, 200 гр сирене и подправки по избор - сол, черен пипер и магданоз! Разстиламе на кухненска хартия! Мажем с майонеза и редим плънката - пак по избор и вкус! Аз слагам задължително кисели краставички, пучуни чушки, маслини, някакъв колбас, царевица! Навивам на руло и печа на умерена фурна! Малко преди да е запечено стържа кашкавал!
Виж целия пост
# 138
Моята любима рецепта е още от тефтера на милата ми баба!
Приготвяше ги и мама,едни страхотни сладки,които правя и аз,и децата много обичат да ми помагат!
Освен тези сладки,имаме любими и войнишки курабийки, сладкиш ,,Жадната домакиня,, кошнички,негърче, и още много други - туршийки,маджички...
Хубаво нещо са,рецептите,които се предават от поколение на поколение!
Та ето и любимите ни ВИНЕНКИ !

ВИНЕНКИ

1 кутия локум
1 ванилия
1 чаша мас
1 чаша свинска мас
брашно
пудра захар

Виното и маста се разбиват хубаво и се сипва брашно,колкото поеме.
От тестото се разточват кори от половин сантиметър,режат се кръгчета с чаша,слага се 1 резенче локум и се завиват като полумесец.Печем на 180 градуса.Още горещи ги овалваме в пудра захар с ванилия.

Аз съм ги приготвяла и със сладко,мармалад,стават с всичко!
Излизат доста бройки!
Ароматни и вкусни!
Идеални са сега за коледните празници!
Виж целия пост
# 139
Содени питки на Мама
1 коф. кисело мляко + 1 ч.л. сода бикарбонат
2 коф. от кисело мляко брашно
1 каф. л. сол
1 каф. л. захар
200 гр. сирене

свинска мас
1 жълтък - 1 с. л олио за намазване
семена за поръска

Всички продукти без свинската мас се объркват, правят се топчета, колкото орех и се нареждат в тава намазана със свинска мас. Върху всяко топче се прави лека дупчица, слага се свинска мас и се мажат с жълтък, разбъркан с малко олио. Може да се поръсят и със семена.
Виж целия пост
# 140
През този сезон, най-любима рецепта одобрена от Мама е "Сладкиш с ябълки", ето и рецептата:
В тавичка, която е намазнена с малко масло се нареждат един ред бисквити (за предпочитане "Закуска") и се заливат с разтопено пакетче 125гр. масло. Върху тях се слагат настъргани и изцедени от сока ябълки (да покрият бисквитите). Залива се със смес от: 1ч.ч. захар, 1ч.ч. брашно, 1п. бакпулвер и 4 яйца.
Пече се до готовност, след като изстине се поръсва с пудра захар.
Виж целия пост
# 141
Катми
2 бр. яйца
1/2 пакетче мая за хляб
брашно
топла вода
щипка сол и щипка захар
Разбивам яйцата. Маята разбивам в 100мл. хладка вода. Добавям всички съставки на око да стане рядка каша. Изчаквам да започне действието на маята. Гребвайки с черпак от сместа пека катмите върху предварително загрят чугунов  сач. Катмите мажа обилно от едната страна с краве масло или маргарин. Най ги обичаме с течен шоколад.
Виж целия пост
# 142
Здравейте, наскоро взех да приготвям за себе си безглутенова пица.
Оказа се много вкусна и стана любима на децата.
Съставки:0.500гр.оризово брашно,1 яйце,1 чаена чаша кисело мляко, 1 щипка сода бикарбонат,малко сол и зехтин,колбас по избор,кисели краставички,маслини,гъби.
Киселото мляко и содата се смесват,добавят се и другите продукти и се бърка до еднородна смес,тестото трябва да бъде на гъстотата на кексовото.
Изсипва се в тавичка предварително намазана със зехтин и поръсена със оризово брашно и се пече на 150 градуса.
Когато блата е готов се изважда от фурната,маже се с лютеница фино смляна,нарязаните краставички,колбас,гъбки,цели маслинки и слагам да се запече.
След като е готово поръсвам с настъргания кашкавал,чубрица и зехтин и отново слагам във фурната за няколко минутки.
Да ви е сладко.😊
Виж целия пост
# 143
Една любима рецепта одобрена от мама с която пържолите стават много крехки.
На месото се слагат: сол, чубрица, черен и червен пипер. Престоява 5-6 часа. Месото се овалва в брашно и се  запечатва на тиган. След това месото се слага в тавичка с фолио отгоре и се започва на 180 градуса за 50 мин.
Виж целия пост
# 144
Любима стара рецепта -  прилича на миш-маш заради яйцето, но на вид и вкус не е точно това.
Пържен патладжан и печени обелени чушки се пускат в горещ доматен сос и се изчаква 1-2 минути
да поври.
След като се оттегли от котлона се прибавя  разбито яйце с енергично разбъркване, така че да не се пресече.
Леко си сменя цвета, а киселото съвсем леко се усеща.
Виж целия пост
# 145
Последната рецепта одобрена от мама е пица. Рецептата за тестото е:
3 ч.ч. брашно
7 г суха мая
5г  сол
10 гзахар
20 мл зехтин
Всичко освен брашното се разбърква с 200 мл топла вода. и се оставя за 5 минути покрито. Брашното се изсипва в купа и се омесва с течната смес докато се получи тесто. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло за около час.
Разточва се блат за пицата като краищата се навиват с кашкавалче. Намазва се с доматено пюре, поръсва се с лук нарязан на полумесеци, зелена чушка на ивици, натрошено сирене, една скилидка чесън нарязана наситно,  завършваме със суров суджук.  Печем около 30 минути на 200 градуса.
Виж целия пост
# 146
Рецепта, която дъщеря ми многократно е одобрила е основата за мързелив пандишпанов блат, който може да превърнете в различни сладкиши:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
От тук насетне вариантите са много- може да наредите плодове на дъното на формата, да добавите орехи, други ядки или парченца шоколад вътре в сместа, да разрежете блата на 2 и да намажете със сладко, да го сиропирате, да му направите глазура и т.н.
Виж целия пост
# 147


Изтеглени са потребителите, които печелят подаръчен пакет Favorit от T MARKET. Това са:

karzz
bubalesa
Silveti
ma6kata7
саанска лисица


Честито!

Date Очакваме печелившите да се свържат с нас до 16 ноември на e-mail: igra@bg-mamma.com като упоменат, че са победители в играта на "Т MARKET" и напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума и координати за получаване на наградата (име, адрес и телефон).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия