Коледа 2018

  • 99 063
  • 1 162
# 45
Аз си го сварявам боба. В олио го запържвам с лук и малко червен пипер.Овкусявам го със сол и джоджен,сминдух,малко пикантина за супи. Каквито подправки обичате.
С тази смес пълня чушките и пека.
Виж целия пост
# 46
Аз си го сварявам боба. В олио го запържвам с лук и малко червен пипер.Овкусявам го със сол и джоджен,сминдух,малко пикантина за супи. Каквито подправки обичате.
С тази смес пълня чушките и пека.

Правя го по същия начин, но не слагам червен пипер, а оставям боба бял.
Пека чушките поляти с малко сок от кисело зеле и покрити с листа, за да ги предпазя от прекалено изсушаване.
Виж целия пост
# 47
А тази година се очертава да правя всичко и във вариант без глутен за мен и сина ми.

ако намериш сполучливи рецепти, но без смески брашно (Schär и подобни), сподели моля.
аз ползвам основно брашно от елда и от нахут, рядко от ориз и царевица. Peace
смятах сега да пробвам едни с кокосово брашно.
с бадемово също ще станат вкусни, но ми идва скъпо. Whistling

Защо не искаш да използваш смеси? Аз използвам от чешки производители и съм много доволна - по-скъпо идва, но нямам време за експерименти, а и имат дори готова смес за линцери и за меден сладкиш, който смятам да преобразя на меденки за сина. Но със сигурност ще пробвам нещо с кокосово брашно, както и с брашно от бадеми и лешници.
Виж целия пост
# 48
двойно напуканите шоколадови сладки по коя рецепта бяха, някой да сподели плс Simple Smile
и за шведските коледни бисквити Simple Smile
Виж целия пост
# 49
двойно напуканите шоколадови сладки по коя рецепта бяха, някой да сподели плс Simple Smile
и за шведските коледни бисквити Simple Smile


тези са шведските коледни бисквитки, които аз правя Simple Smile вълшебни са  Simple Smile Simple SmileSimple Smile
http://www.menumag.bg/recepta/shvedski-koledni-biskvitki

да предупредя: с тази доза стават много. ама наистина много.
Виж целия пост
# 50
Аз си го сварявам боба. В олио го запържвам с лук и малко червен пипер.Овкусявам го със сол и джоджен,сминдух,малко пикантина за супи. Каквито подправки обичате.
С тази смес пълня чушките и пека.
Само да вметна, че около Коледа съм страшно заета и не ми стига време, защото посрещам 12 човека на маса  Mr. Green и затова се изхитрих и купувам бял боб сварен , готов,  испански е, без никакви подправки, нищо няма,  минавам го през студена вода да се изплакне и го приготвям за пълнените сухи  чушки с боб + всякакви те подправки. Опитай, няма да съжаляваш, само като идея го подсказвам. Peace
Виж целия пост
# 51
двойно напуканите шоколадови сладки по коя рецепта бяха, някой да сподели плс Simple Smile
и за шведските коледни бисквити Simple Smile


Ето, двойно шоколадови напукани снежни сладки http://www.tanitaang.com/2009/12/blog-post_18.html

Шведски маслени бисквити с малиново сладко
https://www.kulinarno-joana.com/2017/12/shvedski-masleni-biskviti-hallongrottor/
Виж целия пост
# 52
Присъдинявам се към вас И аз ще правя задължително ванилените рохлички и меденки Ще добавя и по още нещичко, сега ще черпя идеи.
Виж целия пост
# 53
Привет.Аз задължително ще направя меденки и линцери.
Виж целия пост
# 54
двойно напуканите шоколадови сладки по коя рецепта бяха, някой да сподели плс Simple Smile
и за шведските коледни бисквити Simple Smile

Аз ползвам тази рецепта за напуканите сладки http://pep-4o.blogspot.com/2014/01/blog-post_12.html
Виж целия пост
# 55
Сайт от който да си купя целофанови пликчета, в които да слагам коледни сладки за училищни базари, дали знаете?
Виж целия пост
# 56
Мари, провери в специализираните сайтове - Хитрини, Арома хаус, Сладката къща...
Ракхива предлагат опаковки и материали за декориране, мисля, че и при тях има.
Виж целия пост
# 57
Сайт от който да си купя целофанови пликчета, в които да слагам коледни сладки за училищни базари, дали знаете?

може да има и в ДМ, поне в Германия преди Коледа са част от асортимента им.
Виж целия пост
# 58
Миналата година си взех от магазинче до пазар Красно село целофанени торбички.
Виж целия пост
# 59
Две години правя за коледния базар в училище следното - взимам прозрачен целофан от цветарски магазини, разрязвам на квадрати, слагам в средата сладките и краищата връзвам с червена, златна панделка или дори канап. Миналата година даже писах етикетчета със състав Simple Smile.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия