Вегетарианска тема 11 - какво ще готвим днес

  • 41 824
  • 750
# 75
ааа и тиквите и морковите са собствено производство. моите моркови са доста по-сладки от тиквите... Thinking
остана едно парче от тиквата и утре ще правя немския вариант на прясната паста. Simple Smile

тиквата я направих на къри с кейл, морков, лук и картофи. за мен имаше и сварено яйце в кърито, отделно басмати ориз.

кокоските станаха сухи. останаха от тях 4 жълтъка и направих крем. сега ям крем с натрошени кокоски вътре  Crazy
щоленът стана тъмен, но е добре на вкус.

разядка от боба с наситнени стръкове селъри, камба, чесън и магданоз
палачинки от елда и нахут

Виж целия пост
# 76
Много обичам боб,и нахут,и леща,но покрай йога занимания в група трябва да съм нащрек кога да готвя варива.
Вчера крем супа с резене. И малко ориз. Стана страхотна.
Салата от портокали,резене,пресен лук и малко лют пипер.
Виж целия пост
# 77
тези дни:
паста с песто 
скордаля (на хлебна основа)
лимонови бисквити
шоколадово-лешникови бисквити
салата настъргани моркови с червена чушка и соеви кълнове
печен карфиол, част от който ще отиде на пастата довечера
Виж целия пост
# 78
боб яхния с доста зеленчуци
готвено червено зеле
басмати ориз за детето (повръщаше и сега е на диета Whistling)
довечера смятам да правя баница с праз и ориз, корите ще са оризови

аз установих, че бобът не прави кой знае колко музикални поразии, но туршията за сметка на това е доста производителна  Joy
Виж целия пост
# 79
Правих веган майонеза. Установих, че не всички ядкови млека стават за майонеза. Най - добре се получи с бадемово мляко. Първия път сложих лимонов сок и всичко се пресече. Вторият опит беше успешен. Направих си руската салата.
Виж целия пост
# 80
Ивче, как се прави веган майонеза?
моля те, обясни подробно, защото аз не успявам дори домашна невеган да направя
Виж целия пост
# 81
Веган майонеза правя от сока от консерва от нахут. За 1ч.ч. майонеза слагам 60мл сок, горчица, сол, други подправки. Бъркам с пасатора като сипвам по малко олио докато се сгъсти.
Преполагам и с бобен сок ще стане. Важното е да има белтъчини.
Виж целия пост
# 82
царевични тортили с разни разядки
крем супа от картоф и праз
карт. салата
салата от сварено червено цвекло

за утре нямам идеи, може да навия мъжете да идем да ядем суши.
днес ометах 70гр.-ова сусамка и после няколко резена марципан.  Rolling Eyes
мисля, че трябва да си направя някакъв сладкиш, тиквеник или ябълков щрудел, може би... newsm78
имам и чушки, смятах да ги пълня, но мъжът ми не иска да ги яде и трябва нещо друго да сготвя с тях.
Виж целия пост
# 83
Днес цял ден съм на сладки изделия - овесени бисквити с течен шоколад, лешникови бисквити с бял крем.....ябълки....чай с мед и мляко.....капучино с много мляко....не знам какво ми стана. Обикновено преди цикъл ми се яде сладко. А аз излапах цялото ми "разрешено " количество захар за Коледните празници.  Joy
За вечеря правих джиджи папа.
За обяд детето и съпруга ми имаха крем супа от сладък картоф, спанак, лук и малко ориз.
За утре не съм измислила какво ще готвя. Предната събота готвеше ресторанта.  Grinning. Първо ще гледам да се наспя, че седмицата ми беше много натоварена. Уж трябва да ни е предколедно и по - лежерно......а всъщност работата сякаш се удвои.
Виж целия пост
# 84
направих си домашен дресинг - червени чушки от буркан, мариновани сушени домати и олиото от тях, балсамико, чесън, препекох сушени червени чушки на котлона - стана страхотен!

Крем супа от тиква, лук, чушка, нахут и картоф - стана чудесна.
Виж целия пост
# 85
Тия дни много ходене по гости и готвенето у дома е предимно салати, най-вече с цвекло, кълнове, репи. Пият ми се свежи сокове, ям много ябълки и круши. Приготвих един лесен, зимен десерт, който знам от моята свекърва. Тя го приготвяше с краве мляко и бял ориз. Аз опитах с един полупълнозърнест и с кокосово мляко.

Ориз Баланс с тиква и кокосово мляко

Виж целия пост
# 86
BiankaD изглежда и звучи много вкусен този десерт!  bouquet Чудя се, как ли би бил на вкус с жито, или овесени ядки (цели, не на люспи)?  newsm78 Имам жито и другата седмица ще взема да пробвам.

Щрудел с тиква, ябълки, орехи, канела и много стафиди (вместо подсладител). Чудесен стана!
Виж целия пост
# 87
Ивче, как се прави веган майонеза?
моля те, обясни подробно, защото аз не успявам дори домашна невеган да направя
Майонезата, веган или не, се прави основно от две неща - олио и мляко. В блендер сипваш малко мляко, задължително студено, около 100 мл, и разбивайки добавяш по малко от олиото. Много бързо се сгъстява. За обикновена майонеза с краве мляко добавям и лимонов сок заедно с олиото, но за веганската не, защото ядковото мляко се пресича. Накрая може да се добави малко горчица.
Виж целия пост
# 88
Веган майонеза правя от сока от консерва от нахут. За 1ч.ч. майонеза слагам 60мл сок, горчица, сол, други подправки. Бъркам с пасатора като сипвам по малко олио докато се сгъсти.
Преполагам и с бобен сок ще стане. Важното е да има белтъчини.
С аквафаба не съм се сещала да правя майонеза, но моя приятелка прави много добри целувки. Правихме ги за една торта. Но си е играчка.
Виж целия пост
# 89
Вчера резене на грил и после овкусени с балсамов оцет и зехтин.
Цветно зеле леко сварено и после леко препечено в тиган със сухи домати,чесън и доматено пюре.
Ябълков десерт с малко крис, сок от портокали и мандарини.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия