Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 15

  • 90 215
  • 744
# 285
Може ли рецептата за тестото?  Благодаря🌻😊
Ако въпросът е към мен,ето тук е.Пост 19
Питки Пиде
http://www.bg-mamma.com/?topic=496534.15   
Виж целия пост
# 286


Една сьомга набързо..................

Може ли да споделите как приготвихте сьомгата?Аз я правя на тиган -сол и чер пипер слагам ,но вашата изглежда по апетитна ...
[/quote]

Пускам ти два вида рецепти , а ти си избери коя ще работиш. И двата вида  са перфектни.

https://recepti.gotvach.bg/r-89419-Сьомга_със_солено-сладка_глазура_в_препържено_масло_на_тиган

https://recepti.gotvach.bg/r-85019-Глазирана_сьомга_с_мед,_соев_сос_и_коричка_чипс

mama iasi ползвам два модела шоколад, кой както хвана, един от Лидл не е лош и е добър процент на какаото и един модел от Метро, но те са по 1 кг на ION черен и Latte.,   По удобен ми е този от Лидл, защото е нормален шоколад на малки блокчета, а този от Метро, той е гръцки,  е на огромни блокчета, направо си е блок и по-трудно се топи. Разлика - няма. Също така ползвам и на Melts, тук вече разлика има в качеството, затова и малко го попазвам, най-вече за торти,  той е белгийски, хубавото си е хубаво,  и има два вида , за печене и за топене, бял и черен - Арома Хаус.

Марчева, много ми харесаха бисквитките така намацотени с боички-даде ми идейка, щото и аз съм мързел да рисувам, пък съм и с две леви копитца
...................
Най-вече нямам търпение, за това време докато ги изрисувам аз ще метна още два - три вида сладки. Отделна приказка са вече ръцете, които понякога не ми служат добре.  Joy Това е един лесен вариант  и съм доволна, че го открих, да има нещо още по-шаренко, нали е Коледа.

Виж целия пост
# 287

...........................

mama iasi ползвам два модела шоколад, кой както хвана, един от Лидл не е лош и е добър процент на какаото и един модел от Метро, но те са по 1 кг на ION черен и Latte.,   По удобен ми е този от Лидл, защото е нормален шоколад на малки блокчета, а този от Метро, той е гръцки,  е на огромни блокчета, направо си е блок и по-трудно се топи. Разлика - няма. Също така ползвам и на Melts, тук вече разлика има в качеството, затова и малко го попазвам, най-вече за торти,  той е белгийски, хубавото си е хубаво,  и има два вида , за печене и за топене, бял и черен - Арома Хаус


Най-обикновен, нали  newsm78 И моя беше от там, но не стана много течен, т.е. не капеше от вилицата/както е по рецепта/ Абе - трудно ги овалях бонбоните  Crossing Arms Thinking
Виж целия пост
# 288
Най-обикновен, нали  newsm78 И моя беше от там, но не стана много течен, т.е. не капеше от вилицата/както е по рецепта/ Абе - трудно ги овалях бонбоните  Crossing Arms Thinking
Аз.... нали все питам?! Някога съм запазила един отговор за шоколадова глазура от някого: " За да стане лека и хубава глазура, на 100 гр. шоколад се добавят 2-3 сл олио при разтопяването".
Виж целия пост
# 289
Шоколадови мъфини с банан


Глазурата ми е с шок. кувертюр на Лидъл (от постоянния асортимент), малко масло и малко течна сметана
Виж целия пост
# 290


Пробна доза коледни сладки, нямах възможност обаче да пробвам да ги украся с роал айсинг, че не ми се иска да се изложа на Коледа. Satisfied
Виж целия пост
# 291
Най-обикновен, нали  newsm78 И моя беше от там, но не стана много течен, т.е. не капеше от вилицата/както е по рецепта/ Абе - трудно ги овалях бонбоните  Crossing Arms Thinking
Да, този който си е постоянен асортимент, той не става много течен, но както .е споделила sem, добави олио, но до 2 Ч.Л. на супени и малко добра сметана, но когато е само за потапяне не добавям.  Разбъркай и ще ти е по-течно,  но дали ще покрие добре...Другото е, че когато изстине той доста става гъст, затова ги потапям в топъл шоколад,  тогава е все още течен, не горещ, топъл.

...............
Пробна доза коледни сладки, нямах възможност обаче да пробвам да ги украся с роал айсинг, че не ми се иска да се изложа на Коледа. Satisfied
Много са хубави, защо не ползваш от тази  мраморна глазура, която показах, при нея става шарено и никога няма грешка, и най-важното е, че е елементарна работа.  Simple Smile
Виж целия пост
# 292
Скрит текст:
Най-обикновен, нали  newsm78 И моя беше от там, но не стана много течен, т.е. не капеше от вилицата/както е по рецепта/ Абе - трудно ги овалях бонбоните  Crossing Arms Thinking
Да, този който си е постоянен асортимент, той не става много течен, но както .е споделила sem, добави олио, но до 2 Ч.Л. на супени и малко добра сметана, но когато е само за потапяне не добавям.  Разбъркай и ще ти е по-течно,  но дали ще покрие добре...Другото е, че когато изстине той доста става гъст, затова ги потапям в топъл шоколад,  тогава е все още течен, не горещ, топъл.

...............
Пробна доза коледни сладки, нямах възможност обаче да пробвам да ги украся с роал айсинг, че не ми се иска да се изложа на Коледа. Satisfied
Много са хубави, защо не ползваш от тази  мраморна глазура, която показах, при нея става шарено и никога няма грешка, и най-важното е, че е елементарна работа.  Simple Smile

колко елементарна?
на мен ми е по-плашеща от висша математика. от петте накуп Trollface
Виж целия пост
# 293
Любимата ми комбинация  пържени картофки с яйца !!!!!!!!!!!



За пръв път тая вечер опитах шоколадови бонбони трюфели.
Не ми се беше случвало...невероятни...за жалост сега не мога
да си позволя сладко...ще доживея!!!!!!!!!


Зная, че има и други видове, по-хубави...ъххх
Виж целия пост
# 294
Мидкооо, любима моя комбинация(яйца и картофи) от детството ми. Сега е любима на дъщеря ми!
Виж целия пост
# 295
Днешната вечеря -  воденички и дробчета в масло и картофки на фурна с розмарин.

Виж целия пост
# 296
Телешко с праз.

Виж целия пост
# 297
midkoо, чудни са трюфелчетата, поне по малко хапвай! Peace bouquet

Супа от лапад,


салата от печени пиперки, сирене, царевица, цедено мляко,


пиле с ориз и гъби,


нескопосен опит за пъстрите омлети към сутрешната закуска


и мляко с ориз.
Виж целия пост
# 298
marcheva ще се помъча, да видим дали ще се получат. И между другото още преди да прочета мнението ти, вече исках да ги опитам - ти си моето вдъхновение в кухнята.

За да не е спам:


Бисквитки с маргарин, захар и брашно - докато бяха топли бяха страхотни, но след тпва станаха доста твърдички..
Виж целия пост
# 299
marcheva ще се помъча, да видим дали ще се получат. И между другото още преди да прочета мнението ти, вече исках да ги опитам - ти си моето вдъхновение в кухнята.
..............
Е...е....е стига де, едно вдъхновение съм  Mr. Green
..................
колко елементарна?
на мен ми е по-плашеща от висша математика. от петте накуп Trollface
Ами........... много е елементарна, не си прочела добре, върни се на поправителен , да четеш, не може да не я направиш, няма начин.  Simple Smile


На Тайна телешкото  с праз направо ме удари  в земята, облизах монитора си, много обичам, но никой друг у дома, не става.

Какви ги свърших до момента, храна - няма, Марчев беше изритан да ходи да си яде при снахата, колкото може девойката - толкова, дойде си почти гладен,  Mr. Green  на това се казва "сори,  Майкъл"

Бадемови рогчета с шоколад - Йоана Петрова



Богати немски пастички  с много ядки - Nussecken



и още - Английска коледна фина бисквитка
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия