Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

  • 25 148
  • 724

Захранването – кога, как, с какво и колко
5 СЕРИОЗНИ ГРЕШКИ ПРИ ЗАХРАНВАНЕТО
Ранно или късно захранване на бебето
Захранване дневникът на мама и татко
Как да захраним правилно
Кои храни кога се въвеждат?
Да научим бебето да се храни здравословно
Захранване водено от бебето – ЗВБ
ХРАНИТЕЛНИ АЛЕРГИИ
Хранителни алергии – диагноза и лечение

Домашна и здравословна бебешка храна
Рецепти за бебешка храна и съвети за изкушението на малката вечеря ...
ДОМАШНИ РЕЦЕПТИ ЗА БЕБЕШКА ХРАНА
Видео рецепти 1
Видео рецепти 2
Рецепти за домашно бебешко пюрe
Рецепти за бебешки пюрета и ястия (6-12 месеца)
Седем рецепти за вкусни зеленчукови пюрета за бебета над 6 месеца
Рецепти за домашни пюрета и каши
Въвеждане на месо в менюто на бебето
Рибата в детското меню
Пюрета с пиле
Бебешки Храни с Телешко
Кога може бебето ми да яде жълтъци и цели яйца
Кисело мляко и млечни продукти - кога и как ?
BreadВъвеждане на глутен Bread

Захранване - въпроси и отговори !
Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

Виж целия пост
# 1
Хайде и в тази тема да се разпиша. Преди около седмица бебчо реши да започне захранването на 6 и половина месеца р.в. и 5 и половина к.в. с банан. Захраних го и с морков, а от вчера давам броколи по ЗВБ. Тиквата , токвичката и крушата не му харесаха и ги оставям за по-нататък. Обмислям след броколите да дам батат. Засега твърдата храна е само за опитване и продължавам да го кърмя колкото и когато иска. Не бързаме за никъде.
Виж целия пост
# 2
Въпросът ми не е свързан със захранването , но как давате АМ на по големите деца ?
Все още ли се стремите към тези 37 градуса?



Никога не съм се страмяла да достигна определен градус. Но моя не е претенциозен, Слава Богу!
Виж целия пост
# 3
Наппавих макароните:
Сварих до готовност /10 мин/. В гювече забърках 1 жълтък + сирене. Прибавих макароните и омесих. Отгоре сложих малко кашкавал /самозахрани се с него миналата седмица/ и масло. Сложих във фурната да се опече жълтъкът и да се разтопи кашкавалът.Хапна, доволна съм.  Има светлина в тунела на закуската Grinning

Виж целия пост
# 4
Райската ябълка е много полезна, но и богата на танини, което не е добре при честа конкумация. Не я давайте твърде често или я слагайте за 2-3 дни във фризер, което драстично намаля танините в нея. Аз пробвах да замразя и твърди, неузрели. След размразяване стават като добре зрели, около кожата се усеща малко стипчивия вкус на незрелия плод, но във вътрешността са сладки. Подходяща е за замразяване.
Просо и всички характерни за нас култури си ги давам, амарантът го споменах като вид разнообразие към тях, защото за мен лично е непозната храна. Киноа и чия още не съм давала. Просото синът ни го харесваше първоначално доста, после взе да му се мръщи.
Виж целия пост
# 5
Вондито, напротив, има интерес, щом иска да я пипа и играе.
 
Скрит текст:
Играта е първа фаза, така да се изразя, после разбират "о, това е храна" и започват да ядат. Тъй, че може да пробваш ако желаеш, очевидно бебето има интерес.
За бисквитите - може и само с дюля, аз просто гледам да добавям нови продукти. Назад постнах и елдени бисквити с тиква и дюля 😉 и пюре от дюля ще е екстра. Ето как изглеждат:
Райска ябълка яде и й харесва. Но рядко намирам хубава. Не знаех това за танините, мерси Priqtelka 🤗 имам едни 5 кила сега, ама е зелена...може пък да замразя половината.

Верче, доядоха ми се, много апетитно изглеждат 😍

За просото - факт, едвам намерих. В Руския магазин има няколко вида просо на нормална цена. От там взех и ще видя кога ще се наканя да го пробвам, никога не съм яла просо, но ми е мерак да пробваме и да дам на бебето под някаква форма. Колко време се вари и на какъв котлон, по-слаба степен предполагам?

Мъфин с батат и грах
Скрит текст:
100 гр ориз / това е половин ч.ч. ориз
Един голям батат и половина или 2 малки
1 ч.ч. грах
4 ч.л. гхи/краве масло

Грах взех замразен и оставих на стайна температура залят с вода за 2 часа. После го надребних в кухненския робот, за да не е на грахчета, а на парчета. Може да се намачка и с вилица. Бататът се вари на пара до омекване. Оризът се накисва със студена вода и после вари до готовност, като му се добавят 2ч.л. мазнина, аз ползвах гхи. Бататът се намачква в една купа с вилица и се добавят граха, сварения ориз и 2ч.л. мазнина, объркваме всичко добре,разпределяме по формите за мъфини и печем на 220 гр за 30 минути. Не вадете веднага мъфините от формите, нека изстинат първо. Мъфините стават меки, като манджичка отвътре.
Бон апети!
Виж целия пост
# 6
Просо купувам от кауфланд. Първо го мия хубаво, заливам с гореща вода за няколко часа и варя на слаба степен с капак за около 10 минути. Аз го давам с масло и сирене, но ти можеш да замениш ориза в мъфините с него.
Виж целия пост
# 7
Просото и всички зърнени купуваме от един магазин до нас за здравословни храни. На опаковката на това, което имам сега, пише да се вари 1 към 3 за 25 минути. Аз всичко накисвам от предна вечер с лъжица кисело мляко. Варя от 9 степени първо на 7 да заври и после на 5. Ако много бързам завирам водата в кана и така слагам водата със зърнените да варя, не губя време да чакам завиране.
Този бонбон как сладко хапва, всичко изглежда чудесно, кактусче!
Виж целия пост
# 8
Благодаря, момичета! Страхотни сте❤Следващото предизвикателство ще е просото!
Малко странен въпрос, но как действа на стомаха? Разхлабващо или стягащо? Гледам винаги да балансирам продуктите, за да не стане запичаща храната, та затова питам.

За фурмите забравих да кажа, купих много хубави меки и пресни и за това не се наложи да ги беля. Но ако са с твърда кора, е добре да се обелят.

И да благодаря на Kikair за темата, чудесно си я оформила 🙂🤗😊🌻🌷🌼
Виж целия пост
# 9
Нали се канех на авокадото, днес имаше пюре от авокадо и банан от кухнята. По едно време ядях авокадо по време на инвитро но не си спомням така горчеше ли.  Добавих още банан пак си горчеше, бебка изяде половината едвам. Бях взела едино авокадо от магазина и той същата работа. И така приключих с захранването на авокадо. По добре да яде банани всеки ден отколкото тая горчилка.
Виж целия пост
# 10
Не горчи авокадото. Като го избираш трябва да не е твърдо, а леко меко. Отвътре трябва да е меко, мазно и зелено и да няма кафяво по плода. Различните сортове са различни на вкус, но някои сладнеят, другите са по-скоро без вкус. Ако горчи, предполагам е било развалено.
Виж целия пост
# 11
И пюрето и авокадото от магазина си горчаха. Това което купих беше меко и със зелена кора, ако това има значение.
Когато ядях авокадо попадала съм на горчащи, а истиския вкус доколкото си спомням ми мязаше на орех .
Виж целия пост
# 12
Има много хубаво малко авокадо в Лидл. 5-6 БР в мрежичка за 4.99 лв., аз ги взех в неделя намалени на 2.99 лв. Вътре има по-зрели и такива, на които им трябват няколко дни. Много са вкусни, одобрени от мен, таткото и най-важното от бебето.
Виж целия пост
# 13
Мами, аз да ви питам червената леща става ли за 9-месечно?
Виж целия пост
# 14
Да. Тя е най-подходяща, най-лесно се храносмила от стомаха. Накисни я малко преди готвене само.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия