Свинска мас

  • 1 361
  • 4
Здравейте,имам нужда от помощ.До сега винаги месото е било от магазина.Сега обаче свекърите ми имат прасета и ни донесоха едно. Свекър ми го "разглоби" на части и остана доволно количество сланина.Въпроса е как тая сланина да я превърна в буркани с мас?Моля помогнете ми.
Виж целия пост
# 1
Нарязваш на парченца колко орех. Слагаш в тиган с незалепващо дъно. Наливаш вода колкото да ги покрие и оставяш на слаб котлон докато водата се изпари и се образуват хрупкави златисти пържки. Ако водата се изпари, преди да са готови, доливай по малко.
Виж целия пост
# 2
Нашите от години се занимават с такива работи, но тук е обяснено много подробно.
https://gotvach.bg/n5-72157-Кулинарен_учебник:_Топене_на_свинска_мас
Много вкусни сладки и сладкиши стават със свинската мас.
Виж целия пост
# 3
Нарязваш на парчета сланината, да кажем на 4-5 см, изкисваш една нощ във студена вода, да отпадне кръвта ако има.После в съд-не знам къде живееш  и какви възможности имаш ,в голям калаисан котел се прави , навън ,но и в тенджера   става на котлон или  , то навън е на дърва, огън.Слаб огън и се мари докато  се разтопи.Пускаме главичка лук накрая  да се  зачерви леко , да порозовее лукът  и се  отнема мазнината , остава съвсем малко и се вари още  за да се изпекат пръжките.Процедурата да се отнема  преди пълонто изпичане ан пръжките  е да не се препича маста.Прецежда се през марля ,тензух ,каквото има от тях и налива в буркани.С изстиването се свиват  ,течността на мазнината е  повече от изстиналото количество.Запечатваш и прибираш на хладно.
Дано ти бях полазна , но в къщи в тенджера ще е трудно  и бавно на няколко пъти. И все пак ще имаш мас.Ако не стане за един ден и  е много количеството сланина ,прибери в хладилник  или  да остане още ден във вода навън.Студена вода.
Друг вариант е да си направиш сланина за хапване, има много варианти ,правила съм варена , на парчета да се събират в буркан изправени  се избира  подходящите , равни , с кожа или без, плътни, бе да са и красиви парчета.Варих сол и  вода  , може да остане сол по дъното ,прясол е , и заливаш бурканите със сланина.То влиза съвсем малко количество.Нали плътно ги наредихме.Може скилидка чесън да им се сложи ,може със морска сол да се направи пресола.Заваряваш за кратко ,5-10 мин максимум.Става крехка  и се изяжда.Има и други варианти без варене.
Виж целия пост
# 4
Ние им казваме джумерки. Grinning Много са вкусни с шарена сол.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия