Агнеси

  • 2 970
  • 12
Biju1, ти си ми сърдита, но ако не ме лъже шестото чувство, май имаш някакъв рс-вариант на рецептурник. покрай всчики вкусотии тук се сетих за агнесите на мама. дали случайно имаш рецептата. ще съм ти много благодарна Simple Smile
Виж целия пост
# 1
1 chasha pudra zahar
200 gr. maslo
1 chasha schukani orehi
4 beltaka
1 chasha brashno
Vsichko se razbiva dobre.Peche se v namaslena tava.
 glazura
1chasha pudra zahar
4 jaltaka
Zaharta i jaltacite se razbivat dobre.
Sladkisha se namazva s glazurata sled kato iztine.
Sled tova se slaga v hladilnika za da se stegne glazurata.
Nariazva se na romboidi.
 Close-mas:
Dano sam uspiala da pomogna.
Виж целия пост
# 2
благодаря Simple Smile , ще намеря време тия дни и ще измайсторя сладкиша.
Виж целия пост
# 3
АГНЕСАТА е най, най, най-любимият ми сладкиш! Обожавам го!
До колкото знам, това е аристократичен сладкиш! Голям фурор ще направите, ако го поднесете на новогодишната трапеза!

Горната рецепта е точна, но е много важно следното:

1. Белтъците за тестото задължително се разбиват на сняг и се добавят накрая към сместа, като се бърка с лъжица (не с миксер).
2. Тестото се пече на 200 гр.
3. Жълтъците и пудрата захар - за глазурата, трябва да са разбити на пух (обема да нарастне около 4 пъти).

Бременните и кърмачките да внимават, тъй като жълтъците са сурови!

Аз лично не смея да я ям, докато съм бременна.
Виж целия пост
# 4
благодаря ви много за рецептата и съветите!
 Simple Smile агнесите странаха страхотни, само аз малко избързах с изваждането от формата и глазурата ми потече настрани......ама лакомия Confused
Виж целия пост
# 5
Познавах една възрастна дама, която винаги ме гощеваше с АГНЕСА. Беше страхотен. Искам да го направя за Коледа, но имам въпрос:

 Confused:  Confused:  Confused: Орехите след като се счукат мога ли да ги смеля на машинка и така да ги сложа в сместа?
Виж целия пост
# 6
Аз орехите ги слагам смлени, а не счукани. Оригиналната рецепта е със смлени орехи!
Ммм, за Коледа значи!  Laughing Ще си оближете пръстите! После да споделиш реакциите на фамилията! Grinning
Виж целия пост
# 7
Пела,
Аз доколкото помня на майка ми агнесите, тя ги правеше със ситно смлени орехи - ситни и пухкави.
Аз ги смлях малко по-едро, т.е. станаха хем слмени, хем счукани и се получи много добре. Орехите малко се усещаха, че хрупат. Но не знам какъв е най-оригиналният вариант Thinking
Виж целия пост
# 8
Орехите се мелят, за да втърдят тестото, ако са счукани става по-пухкаво и се троши, което вреди на глазурата  Simple Smile

И на мен ми е любим сладкиш и да в икажа ли - ми хапвах си около миналата Коледа от него няколко пъти, пък бях бременна тогава. Не се сетих за суровите жълтъци  Embarassed , слава богу нищо ни няма.
Виж целия пост
# 9
Цитат на: SZA
Орехите се мелят, за да втърдят тестото, ако са счукани става по-пухкаво и се троши, което вреди на глазурата  Simple Smile



явно съм късметлийка Wink , нищо не ми се натроши, а глазурата стана лъскава и гладка Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Направих ги, но тестото не бухна.
 Confused:  Confused:  Confused: Мислите ли, че трябва да се добави малко хл. сода за да стане по пухкав блата???? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 11
Пела, блата не бухва. Обема е толкова, колкото си го сложила във фурната. Разбитите на сняг белтъци придават обема на Агнеса.
Виж целия пост
# 12
Мама прави Агнесата с бадеми. Само ако няма под ръка замества с орехи. Бадемите трябва да са сурови и ситно смлени. Резултатът е потресаващ Grinning  Спирам да обяснявам, че съм бременна Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия