НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 127

  • 62 556
  • 742
# 135
Зависи колко бързо го изпива човек, ако го пиете по-дълго време маслото има навика да изплува отгоре и предполагам че ако е минато през блендер това става доста по-бавно. И зависи и колко масло е сложено де, тия количества дето ги гледах по "рецепти" и клипчета бяха за две големи чаши както американците са свикнали, да пият по цяла каничка кафе. Това не виждам с нормална чаша кафе как може да се случи, то ще стане масло с кафе Grinning
Пия с кокосово масло от време на време и аз. Не че не ми харесва по принцип, обаче в малка чашка с еспресо маслото е много малко, а и ми харесва чистият му вкус.
Виж целия пост
# 136
Ако обичате чисто кафе или закусвате, не е нужно да слагате масла в кафето. Peace
Аз лично от кафе с масло качвам, други съфорумки споделят същото - наблюдавайте се.
Виж целия пост
# 137
А, аз си наваксвам мазнините с останалата храна предимно, свикнах вече и не го мисля толкова. То не е въпросът дали има в кафето или няма, а колко  се събира общо. При някои помага да си набавят достатъчно мазнини, особено който е бил свикнал хич да не яде мазно.
Виж целия пост
# 138
Днес за първи път готвих с мас.
На обяд -  пържени кюфтета. Дъщеря ми обожава пържени кюфтета, но сега яде едва-едва и каза, че нещо не й харесват.
В момента готвя свинско с кисело зеле, пак с мас. По миризмата усещам, че няма да срещне одобрение, въпреки че това е любимо ястие на цялото ни семейство.
Та въпросът ми е има ли смисъл да се захващам с режима, ако не мога да елиминирам олиото?
Виж целия пост
# 139
Аз въобще не се престаравам толкова. Не мисля, че олио, при това малко ще окаже толкова фатално влияние.
Аз слагам сланина в киселото зеле - много е вкусно.
Мен по-скоро ме тревожи запекът.
От години не бях имала такова нещо.
Виж целия пост
# 140
днес правих тиквеник без кори..от темата с рецептите, е подсладих се добре Simple Smile, но къде забутах рецептата за режимната палачинка с банан?
Ако някой я има на лесно може ли да пусне в споклер или на лични?
Виж целия пост
# 141
Здравейте.
От известно време и аз съм на този режим. По принцип от 1,5 години, но с много отклонения. Регулирах си кръвното, (ядейки основно свинско  месо. Една потребителка наскоро твърдеше, че свинското  пречи на кръвното. Не е вярно.), свалих малко кг. Сега искам да сваля 10, затова преминавам към стриктно спазване на правилата.
За запека - на мен също ми се случва, когато намаля храната или в случая видовете храни. Минава ми за 2-3 седмици. В много тежки ситуации пия чай от сена.
Прочела съм почти всички теми до сега. Много са полезни. Бих искала да помоля опитните момичета да не си ходят. Вкарвайте малко корекции от време на време. Имаме нужда от това. Simple Smile
Виж целия пост
# 142
Днес за първи път готвих с мас.
На обяд -  пържени кюфтета. Дъщеря ми обожава пържени кюфтета, но сега яде едва-едва и каза, че нещо не й харесват.
В момента готвя свинско с кисело зеле, пак с мас. По миризмата усещам, че няма да срещне одобрение, въпреки че това е любимо ястие на цялото ни семейство.
Та въпросът ми е има ли смисъл да се захващам с режима, ако не мога да елиминирам олиото?
На въпроса дали да започваш режима ,ако не можеш без олио не знам какво да ти отговоря,но за готвенето с мас мога да кажа,че за първи път чувам свинско с кисело зеле да се готви с олио.По принцип има някои ястия,които се готвят с мас независимо дали е свинска или някаква друга.Кюфтетата ги печа във фурната с мас и стават уникални,пробвай и детето може да ги хареса.
Виж целия пост
# 143
Мисля че някой беше споменавал че в Лидл има зехтин за готвене, не съм го ползвала но провери. Аз главно готвя с масло, рядко пържа нещо, повечето неща ги правя на фурна, като кюфтета и кебапчета.
Виж целия пост
# 144
За маста, да се изкажа и аз. Никога не съм готвила с мас. Това за повече от 2 години. Но си имам друга стратегия. Ползвай сланина. За свинско с кисело зеле ще дойде идеално. Сложи няколко по- дебели парчета, които после дори не е нужно да ги ядеш.
За кюфтета- сложи ги на хартия за печене и във фурната. Така не е необходимо нищо да им слагаш. Освен това ще си пуснат доволно количество мазнина, която аз си складирам в бурканче. И като пека месо, също си я заделям. Добавям я в супи....примерно. Импровизация трябва да има.
Виж целия пост
# 145
Готвят се ориз, картофи, грах, тестени..какво има толкова да готвим при нашия режим, че да търсим заместители? Grinning Месо, риба и яйца, тиквички, спанак..се пекат, варят, задушават със съвсем мъничко ако трябва въобще масло/зехтин или се поръсва с кашкавал. Листните зеленчуци са сурови. Аз не готвя, в класическия смисъл на думата. Супите чат-пат са на естествената мазнина, която си пуска месото.
Виж целия пост
# 146
Е какво? Само сухо месо с мазнина ли да ядем? Има доста варианти за манджи и с този режим.
Виж целия пост
# 147
Готви се, какви сарми с цяло парче месо ядох за закуско-обяд.... Ммммммм......
А какъв гювеч планирам.... Ммммммм.....
Виж целия пост
# 148
Само една режимна манджа готвя - свинско със зелен фасул. Всичко друго е печено месо във фурна или скара,  пържен дроб, сварени езици, воденички и карантии в мултикукър, риба на скара. Но ние сме месоядни,  такива гратени-мратени с разни сирена и броколи не ядем.  А те са и безумно скъпи вносните сирена. По-евтино ми е месото.


Виж целия пост
# 149
...
Мен по-скоро ме тревожи запекът.
..

И мен.
Как се справяте с този проблем?  Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия