Моля за рецепта за турски бюрек с кайма

  • 6 837
  • 7
Преди няколко години като бяхме студенти,между упражненията ходехме в една турска сладкарница да хапваме и там правеха страхотен бюрек с кайма.За съжаление после я закриха.Днес се сетих за този бюрек и много ми се дояде,но намерих само една рецепта за македонски бюрек.Момичета,моля ако някой има рецепта за таквоз чудо,да драсне някой ред,много ще съм благодарна.Подчертавам обаче за бюрек,баница с кайма съм правила,но има разлика във вкуса.
Виж целия пост
# 1
 cookБюрек да но дати помогна.
за тестото
500 г брашно
100 г свинска мас
100 мл олио
1 ч. л. сол
плънката /по желание/
сирене разбъркано с 2 яйца, или само сирене
или кайма задушена с лук
или спанак със сирене
Брашното и солта се смесват, налива се 220-250 мл вода и се омесва тесто.Оставя се да почине 30 минути, след което от него се правят топки/намазваш ги с олио /, разтягат се и от тях се разточват корите (всяка топка тесто е 200 г).Корите се разточват от готовото тесто на ръка (без точилка). След това една от корите се сгъва на четири, поставя се във втора разточена кора и се сгъва по същия начин. Двете кори се слагат в трета кора и като се сгъне на четри, се поставя плънката. Завива се с четвърта кора, махат се краищата, за да стане кръг. Дано да си ме разбрала!!!
Виж целия пост
# 2
nelii75: горе- долу му схванах начина, но ако имаше и снимки за всяка стъпка, щеше да е по-разбираемо. Благодаря за рецептата, аз ще я пробвам!  newsm10
Виж целия пост
# 3
 nelii75 -благодаря за рецептата,само в едната кора ли се слага плънка или аз нещо не разбрах  newsm78
Виж целия пост
# 4
 HugДа  само в една кора се слага плънката !!!
Виж целия пост
# 5
cookБюрек да но дати помогна.
за тестото
500 г брашно
100 г свинска мас
100 мл олио
1 ч. л. сол
плънката /по желание/
сирене разбъркано с 2 яйца, или само сирене
или кайма задушена с лук
или спанак със сирене
Брашното и солта се смесват, налива се 220-250 мл вода и се омесва тесто.Оставя се да почине 30 минути, след което от него се правят топки/намазваш ги с олио /, разтягат се и от тях се разточват корите (всяка топка тесто е 200 г).Корите се разточват от готовото тесто на ръка (без точилка). След това една от корите се сгъва на четири, поставя се във втора разточена кора и се сгъва по същия начин. Двете кори се слагат в трета кора и като се сгъне на четри, се поставя плънката. Завива се с четвърта кора, махат се краищата, за да стане кръг. Дано да си ме разбрала!!!

А рецептата побългарена ли е? Нали турците не употребяват  свинско,а е дадена свинска мас?
Виж целия пост
# 6
А не може ли вместо с мас с масло,не става ли много мазно и тежко с тази мас  newsm78
Виж целия пост
# 7
 newsm78Защо да не може ,даже ще стане по хубаво.Аз го правих с масло и мас по наполовина.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия