Сладки с овесени ядки

  • 3 876
  • 11
Доста се рових из готварските сайтове, но не намерих такива сладки, в които вместо брашно да се използват овесени ядки или те да са преобладаващи. Някой може ли да помогне? Моля!
Виж целия пост
# 1
Намерих това:

Продукти: 2 банана, 250гр. овесени ядки, 150гр. стафиди, 100гр. кокосови стърготни и мед.
Приготовление: С вилица се намачкват бананите на каша, прибавете овесените ядки и стафидите и разбъркайте хубаво, прибавете и мед. От тази смес се правят топчици и се овалват в кокосовите стърготини. Слагат се в хладилника за около 1/2 час, за да се стегнат.

Имам и една рецепта , кочто се пекат , но ще ги кача в неделя .
Виж целия пост
# 2
ох, не знам дали ще ти помогна, но на опаковката на едни немски овесени ядки има рецепта за такива сладки под името "телевизионни хапки". обаче не помня каква марка бяха тези ов. ядки, скоро не съм ги купувала Embarassed .
ако решиш да ги търсиш:  опаковката е същата като на българските на фамилия никола, но с картинка на житно поле със светлосиньо небе.....
Виж целия пост
# 3
намерих още една рецепта без брашно:

объркват се  овесените ядки с канела, захар и угасена в 2-3 с.л. кисело мляко хлебна сода. Може и ядки. Оставят се малко да поемат и от сместа изсипва с лъжица в намаслена тава и пече в загрята умерена фурна. След като изстинат се втвърдяват, да не се притесните, че са меки  People Angel
Виж целия пост
# 4
Навремето правех едни много вкусни сладки с овесени сладки. Харесваха ги всички познати, дори такива, които твърдят, че не обичат овесени ядки. Дано си спомня рецептата:

2 пак.овесени ядки
1 пак. масло 125 гр.
2 ч.чаши пудра захар
1 ч.чаша брашно

Всичко се омесва, оформят се топчета, бодва се отгоре по парче орех. Пече се в намазнена тавичка, на средна фурна, около 150-200 градуса. Остави разстояние между топчетата, защото се "разливат" при печенето.

Не съм сигурна за количеството брашно, дали не беше 2 ч.чаши?Първо пробвай с 1, ако ти се лепи по пръстите прибави още.
Виж целия пост
# 5
Стейси, а какво е количеството на овесените ядки? 2 пакета по колко грама? Благодаря!
Виж целия пост
# 6
Това е рецепта на майка ми:
250 г. овесени ядки (1 пакет от вида "Слънчо") - не фини!
1 п. масло (125 г.) - може и маргарин
1 ч.ч. захар
2 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. орехи
1 п. канела
по желание - 1 л. какао

Оформят се топчета с големина на орех. Пекат се в умерена фурна, като тавата не се маже.

В тефтера й са отбелязани като "ореховки"

В момента гледам една опаковка от немските овесени ядки с разлюляното поле "Haferflocken", обаче на тях има рецепти за Frikadellen и Haferflockenkekse- няма никакви "телевизионни хапки"
Виж целия пост
# 7
Цитат на: toninna
Стейси, а какво е количеството на овесените ядки? 2 пакета по колко грама? Благодаря![/quote

Ех, как да ти кажа? Онези стандартните пакети от Тошово време помниш ли ги? Тогава само такива продаваха. Отдавна не съм ги срещала - от бяла хартия с червени и жълти надписи.
Примерно да са били по 200-250 гр. единия.
Виж целия пост
# 8
Цитат на: Steisi
Цитат на: toninna
Стейси, а какво е количеството на овесените ядки? 2 пакета по колко грама? Благодаря![/quote

Ех, как да ти кажа? Онези стандартните пакети от Тошово време помниш ли ги? Тогава само такива продаваха. Отдавна не съм ги срещала - от бяла хартия с червени и жълти надписи.
Примерно да са били по 200-250 гр. единия.


Точно 250 г. бяха. Отбелязала съм си го, защото и моите "ореховки" ги правя с тези пакети.
Виж целия пост
# 9
Безкрайно благодаря на всички, които се отзоваха!!! Ако се отзоват и други..., колкото повече, толкова повече.
Виж целия пост
# 10
Цитат на: sladka hapka
В момента гледам една опаковка от немските овесени ядки с разлюляното поле "Haferflocken", обаче на тях има рецепти за Frikadellen и Haferflockenkekse- няма никакви "телевизионни хапки"


хм, ще отскоча тогава пак да си купя от тях, защото предишния път не се навих да си запиша рецептата.....може и аз нещо да бъркам Thinking , или да са някоя друга марка.....
Виж целия пост
# 11
Оказа се , че нямам амнезия Wink
Ето ги обещаните телевизионни хапки:

Рецептата е от опаковката на фини овесени ядки Brueggen

100 гр овесени ядки;
75 гр мазнина (не се уточнява каква, но германците си падат по маслото);
1 яйце;
125 гр захар;
1 ч.л. бакпулвер;
1 с.л. брашно бяло.

Мазнината се разтопява в тиган и овесените ядки се запържват в нея до златисто. Белтъкът се разбива на сняг, добавят се жълтъкът и захарта, след това изстиналите ов. ядки и последно брашното, разбъркано с бакпулвера.
С чаена лъжичка се сипва на големи купчинки от сместта в тавата. Пекат се 10-20 мин. на умерена температура (което ще рече 180 град.).

Не съм ги тествала, но може и да се окажат вкусни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия