Андре Токев

  • 13 280
  • 47
От известно време гледам сутрешния блок по ТВ7 и там Андре Токев - гл. готвач на "Хилтън", показва различни вкусотии, като в същото време обяснява кое как се прави.
Та исках да ви питал някой от вас пробвал ли е да направи някой негов десерт или ядене?
Изглеждат ми доста вкусни Crazy
Виж целия пост
# 1
Честно казано малко ми изглежда превзет. Особено след изказванията му в интервюто му във вестник Новинар, че българинът още бил на ниво ракия и шопска салата и разни от този род. А ние какво сме виновни, че разни хорица си поръчват в Хилтън шопска салата, т'ва им се яде, т'ва си взимат.
Виж целия пост
# 2
Не съм готвила нещо по негови рецепти, но винаги се облизвам като гледам как водещия си похапва. Ти ме амбицираш да се пробвам.
Виж целия пост
# 3
То и аз гледам, че простите американци още са на ниво уиски, пък простите руснаци - на водка със сельодка, за простите французи да не отварям дума... Mr. Green Laughing
А типично българска простотия е да коментираш вкусовете на клиентите си. Много малко е закачило момчето от майка си, много малко...  Cry
Виж целия пост
# 4
Открих тази тема и исках да се върнем на въпроса за Андре.
Много готин готвач, но много неадекватен на моменти, как ви се струва?

Гледам сега последните му предавания и се стъписвам на моменти. Rolling Eyes Шафрана бил от тичинките на цвете подобно на ГЛУХАРЧЕ Laughing

Чуждиците са му просто.....не-под-ра-жаеми. Laughing Този човек наистина ли не знае названията на продуктите на български или се прави на приятно ударен? РАБАРБА! Shocked Joy Joy Демек ревен...Ама че смешник. Не могъл да му открие названието...Ама този човек наистина ли работи в Хилтън? И е главен готвач? Shocked
Виж целия пост
# 5
Мисля,че се отклонихте от темата. Нали е за ястията,които Токев представя,а не за обноските му,възпитанието, речника му и прочие второстепенни неща? Peace

По темата.Не съм приготвяла нищо по негова рецепта, доста завъртени ми се виждат,а напоследък не съм имала време да се занимавам.
Виж целия пост
# 6
Не съм го гледала,но предполагам,че представя някакви префърцунени ястия,а аз такива не готвя.Сложно ми се вижда да отделям време и средства да издирвам някакви супернепопулярни продукти за такива рецепти,като не съм и сигурна какъв ще бъде резултата.
Виж целия пост
# 7
Ох, гледала съм го няколко пъти по чиста случайност и честно казано нищо не ме е впечатлило.Много неприятна гледка е топването на пръста в ястието и звучното му облизване. #Cussing out
Виж целия пост
# 8
На мен пък ми допада. Правила съм по негова рецепта пиле с цитрусови плодове и от новогодишното му меню едно пюре. Изключително вкусно, но наистина предлага все рецепти от висшата кулинария, които не ми се готвят всеки ден. Пипкави са, излизат скъпи, но още веднъж подчертавам изключително вкусни.
Виж целия пост
# 9
Рецептите почти винаги са интересни, като изключим, че има доста пържено при него  Sick Обачееее е нема такъв селяк,  Naughty всичко се опитва, звучно се мляска, много се надува и често говори глупости. Прекалено неглиже го дава в кухнята - даже престилка няма Sick  И често обижда и аудиторията - може да замените еди-кой си продукт с нам си кво си за по-евтино  #Crazy (конкретно за шафран говорим, да го заменя с куркума  ooooh! ) Все едно е хванал господ за шлифера, аман от превземки  ooooh! Чак не ми се вярва, че са се излъгали да го назначат за главен готвач и то в Хилтън  ooooh! Явно не съм изпуснала като не съм ходила там  hahaha
Амаааа много ме дразни този човек, заради него не гледам и предаването, макар че както вече казах има хубави и интересни рецепти  Thinking

И малко офф - верно ли се казва Андре, или и това е поредната превземка  hahaha
Виж целия пост
# 10
Така се казва - мисля, че майка му е германка..
Виж целия пост
# 11
Рецептите почти винаги са интересни, като изключим, че има доста пържено при него  Sick Обачееее е нема такъв селяк,  Naughty всичко се опитва, звучно се мляска, много се надува и често говори глупости. Прекалено неглиже го дава в кухнята - даже престилка няма Sick  И често обижда и аудиторията - може да замените еди-кой си продукт с нам си кво си за по-евтино  #Crazy (конкретно за шафран говорим, да го заменя с куркума  ooooh! ) Все едно е хванал господ за шлифера, аман от превземки  ooooh! Чак не ми се вярва, че са се излъгали да го назначат за главен готвач и то в Хилтън  ooooh! Явно не съм изпуснала като не съм ходила там  hahaha
Амаааа много ме дразни този човек, заради него не гледам и предаването, макар че както вече казах има хубави и интересни рецепти  Thinking

И малко офф - верно ли се казва Андре, или и това е поредната превземка  hahaha

Май прекаляваш. Готвачът и на работното място не е длъжен да носи престилка, още по-малко в телевизионно предаване където готви в собствената си кухня. Това че казва кое с какво може да се замести не е обида, а обучение на някои трикове и тънкоси в кулинарията. Не всеки знае, че шафрана може да бъде заместен с куркума и далеч не всеки ще даде луди пари за шафран.

В кухнята винаги всичко се опитва.

Той е прекрасен майстор готвач, но...ужасен водещ. "Заекването" му дразни, търси си мисълта, понякога не я намира и изреченията увисват във въздуха..., много, много чуждици и често не намира елементарни български думи и термини и става направо...мамси джейс. hahaha
Виж целия пост
# 12
Offtopic, но не мога  да се сдържа.
... Готвачът и на работното място не е длъжен да носи престилка, още по-малко в телевизионно предаване където готви в собствената си кухня...
На работното си място всички готвачи са длъжни да носят не само престилки, но и шапки.   chef  В телевизионните предавания, които съм гледала също е практика, макар и да не е задължение чак.  Peace
Виж целия пост
# 13
Offtopic, но не мога  да се сдържа.
... Готвачът и на работното място не е длъжен да носи престилка, още по-малко в телевизионно предаване където готви в собствената си кухня...
На работното си място всички готвачи са длъжни да носят не само престилки, но и шапки.   chef  В телевизионните предавания, които съм гледала също е практика, макар и да не е задължение чак.  Peace

Може да е задължение в България, при нас не е. Нито на работното място и още по-малко пък в телевизионни предавания. Това е някакъв архаизъм от миналото. Престилката и шапката не са гаранция за по-голяма хигиена.
Виж целия пост
# 14
Това е работното облекло за готвача - престилка и шапка. Мисля, че носенето им е въпрос на уважение към професията,  към клиентите и към себе си.  Все пак, не може да готвиш с костюм или по-бански /всъщност може, но няма да е никак удобно/.
Гледах Токев в някои от предаванията на Бон Апети. За мен лично приготвя разни завързани щуротии, съставките на които почти ги няма на пазара /специално в Пловдив/. Оттук загубих интерес.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия