Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как протичат разходките ви?

  • 1 205
  • 20

Анкета

Кое от посочените по-долу се отнася най-често за вас ?

Опции:

* Може да изберете максимум 2 опции.

Ние като излезем първо сядаме да пийна едно кафе(почти винаги в компания с други майки с деца) и след това отиваме по люлки и пързалки. Следобедната разходка обаче е изцяло посветена на нейните желания и ходим там, където иска тя. В общият случай съм по петите и или гледам с 4 очи  Laughing.
Как е при вас?
Виж целия пост
# 1
Тъй като няма кафенета, сутрин сме на площадката за 2 часа. Следобед - в някой парк, за да тича повече или на шадраваните, за да се мокри. Щастлива съм, ако ми остави и 5 свободни минути, за да изпуша една цигара  Laughing
Виж целия пост
# 2
На кафе,където има люлки и пясъчник.Или на кафе в парка,за да може да си играе.Когато се прибираме непременно се отбиваме и на поне две детски площадки. Laughing
Виж целия пост
# 3
На разстояние от нея съм.Не мисля,че ще и направя услуга,ако съм постоянно по петите и.Следвам я плътно само в определени ситуации.
Виж целия пост
# 4
Кафе не пия никога, когато сме на разходка. И по петите й не съм плътно, но се правя на разсеяна и гледам да съм все пак на близо и да не я изпускам от поглед, защото е страшно палава.
Разходките ни протичат по различен начин - понякога стоим само на детската площадка пред нас, друг път повече се разхождаме и така...каквото ни хрумне на момента.
Виж целия пост
# 5
Почти винаги сме в компанията на поне още няколко деца. Вече са достатъчно големи, за да се заиграват сами. Насочваме им вниманието и занимавките само ако започнат да правят опасни неща. (например язденето на пръчките се превръща във фехтовка или нещо друго, или пък започват да експериментират дали пък не могат да се катерят по катерушките без ръце.)

Когато сме сами обикновено кара колело или имаме съвсем целенасочени разходки - пазаруване и т.н. или пък ходене на специално място.
Виж целия пост
# 6
Сутрин тичаме в паркчето до нас........събираме кестени, късаме клонки, надничаме в хралупите, гледаме камиони, пързаляме се по пързалката..........после минаваме през магазина и вкъщи да сготвим.......докато се готви манджата сме на балкона и рисуваме с бои, пастели, моливи, тебешир, темпера ( много обича да стиска тубички )...след обяда играем с децата в близката ясла.......после спи и следобед ходим в градинката да играе с една голяма тумба деца на всякаква възраст.......но обикновено аз играя с тях.......
Виж целия пост
# 7
Втора опция. Вече сам се катери по пързалката, но съм зад него, защото не е много стабилен. Чакам го отпред при спускането. Ако играе с други деца в пясъчника, го наблюдавам отстрани и не им се меся, освен ако не вземе да върши нещо опасно за другите и себе си.
Виж целия пост
# 8
Напоследък се опитвам мааааалко да се еманципирам  Laughing
принципно играя с нея, но ако съм си уредила среща с някого на площадката, искам да се видя все пак. Във всеки случай често търча насам-натам. Преди играехме на въображаема къща под пързалките, носехме солети на зайчето Питър, рисувахме с пръчка в пясъка, тебешири, бъркане с пръчка в езерото и т.н.
Ама вече гледам на площадката като на място, където тя може да прави разни неща самостоятелно и без моя опека.
Но все пак тя вече се заиграва с другите деца, няма все с мен да играе, я.

Гледам да не я изпускам от очи.
Виж целия пост
# 9
Нашите опции ги няма  Sad.
Понеже в момента съм по-натоварена, сутрешната ни разходка е чак след 11-11:30 ч. (и без това шушулките спят до 9, а после се забавляват с играчките). Понеже кухнята ни е далеч, отиваме трите пеша до там, минавайки през пазара, зяпаме по магазините, понякога пием кафе (те сок, разбира се). После вземаме храната и обикновено се качваме за 1 спирка на рейса, прибираме се, обядват и лягат да спят.
Ако нямам работа, преди кухнята отиваме в парка (още преди 10 ч.). Аз сядам на някоя пейка с още няколко мами, а те си играят наоколо.
Следобедните им разходки са основно с баба и дядо - отиват на люлките и могат да се люлеят с часове или са на въртележките, или се разхождат в парка и т.н.
Любимите разходки са събота или неделя (понякога, но рядко и двата дни) на вилата, защото точно пред нас има една огромна поляна и няма нищо опасно (т.е. коли, непознати хора, места за падане и т.н.), та аз сядам на пейката с някое списание, татко им нещо работи, а те тичат наоколо (обикновено в компанията на по-големите им братовчеди). Т.е. не вървя след тях, но не ги изпускам от очи.
Хубавото е, че много се пазят и се грижат една за друга.
Планирам, когато тръгнат на ясла след 1 седмица, следобедните разходки да са с мен и с татко им (най-вероятно в парка ще се скитосваме четиримата Grinning).
Виж целия пост
# 10
При нас първо е разходка около 2-3 километра, когато съм плътно до нея, след това отиваме на кафето пред блока, към което има люлки, пързалки и т.н., тя отива да си играе с децата, аз уж съм на масата, но през 1 мин, пртитичвам да я връщам, защото все забягва на някъде  Crazy
Виж целия пост
# 11
Дъщеря ми е на 1г.3м.Ясно е,че навън трябва да съм плътно до нея и да участвам в игрите и!Кафенетата вече са минало. Ако си купя кафе трябва да го пия в движение,защото тя и за минута не сяда и не седи в количката!
Виж целия пост
# 12
Напоследък се опитвам мааааалко да се еманципирам  Laughing


И аз опитах, но се окопитих на време, малък е още и не може да се заиграва
Виж целия пост
# 13
Първа и втора опция   Simple Smile
За добро или лошо тук рядко има кафенета до площадките, така че пиенето на кафе отпада. Вечер с баща й се случва обаче често да отидем в някоя бирена градина за по бира, после задължително минаваме покрай някоя люлка или птрзалка, така че всички да са доволни  Grinning
Виж целия пост
# 14
  Взимам си кафе и го пия вървейки към градинката, много обичам да пия кафе докато се разхождам. Там сядам и си чета, докато Каки и приятелката й се люлеят на катерушката и си споделят разни "тайни" Simple Smile Понякога им писва и искат да им разказвам приказки. Друг път ми задават въпроси до припадък. Често ме карат да им бера джанки или да ги водя за сладолед. Общо взето през половината чета, през половината им обръщам внимание.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия