ауу, каква питка направих - професионална!!

  • 3 777
  • 19
ама аз съм върха направо питката е страшна - питка на Питките Grinning
Продукти:
300гр. прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
4 с.л олио
1 пакетче мая за хляб колкото кибритена кутия
3 яйца
3 с.л захар
1 с.л. сол

Така. Подгрява се половината прясно мляко да бъде приятно топло в никакъв случай вряло. В него се слага 1 щипка захар и се разтваря цялата мая. Оставяте маята да втаса( започва постепенно да бухва). след като втаса маята в тава слагата брашно и смесвате всички продукти по- горе. да не забравите и другата половина от прясното мляко!Слагата вече бухналата мая и си мееесите до припадък. Месите хубаво докато спре да лепне тестото. След това го бието 100 пъти( хвърляте го в тавата). Оставяте го да втяса 15 мин. После пак месите и пак биете и пак втасва. След второто втасване делите тестото на 3 топки. Всяка топка я разточвате на кора малко по-голяма от дъното на тавата. Корите ги мажете по отделно с олио и ги налагате една върху друга. След като ги наложите режете корите на 16 парчета( като торта). Взимате една намаслена и набрашнена  тава. Парчетата преди да ги сложите в тавата ги навивате от дебелата към тънката част и ги редите в тавата. Наредената пита я оставяте да втаса 30мин.След това мажете с жълтък и печете на 200 градуса. Става невероятна. Моята в момента я пека. Ако на някой му се занимава нека я опита тази пита. Весела Коледа
Виж целия пост
# 1
Браво на теб, мен нещо не ме бива с питките, за сьжаление.
Виж целия пост
# 2
Цитат на: DEianaZ
ама аз съм върха направо питката е страшна - питка на Питките Grinning
Продукти:
300гр. прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
4 с.л олио
1 пакетче мая за хляб колкото кибритена кутия
3 яйца
3 с.л захар
1 с.л. сол

Така. Подгрява се половината прясно мляко да бъде приятно топло в никакъв случай вряло. В него се слага 1 щипка захар и се разтваря цялата мая. Оставяте маята да втаса( започва постепенно да бухва). след като втаса маята в тава слагата брашно и смесвате всички продукти по- горе. да не забравите и другата половина от прясното мляко!Слагата вече бухналата мая и си мееесите до припадък. Месите хубаво докато спре да лепне тестото. След това го бието 100 пъти( хвърляте го в тавата). Оставяте го да втяса 15 мин. После пак месите и пак биете и пак втасва. След второто втасване делите тестото на 3 топки. Всяка топка я разточвате на кора малко по-голяма от дъното на тавата. Корите ги мажете по отделно с олио и ги налагате една върху друга. След като ги наложите режете корите на 16 парчета( като торта). Взимате една намаслена и набрашнена  тава. Парчетата преди да ги сложите в тавата ги навивате от дебелата към тънката част и ги редите в тавата. Наредената пита я оставяте да втаса 30мин.След това мажете с жълтък и печете на 200 градуса. Става невероятна. Моята в момента я пека. Ако на някой му се занимава нека я опита тази пита. Весела Коледа


И аз правя такава. Grinning
Ето я моята.Мъъъъничка доза (1/3 от тестото)
Виж целия пост
# 3
Ей , изкушаваш ме да опитам . Макар че и мене никак ме няма по месенето ( никога не знам колко брашно да сложа , какво значи "меко" и да не "лепне" ...) , ще взема да се пробвам.
Виж целия пост
# 4
Цитат на: nadia
Ей , изкушаваш ме да опитам . Макар че и мене никак ме няма по месенето ( никога не знам колко брашно да сложа , какво значи "меко" и да не "лепне" ...) , ще взема да се пробвам.

абе да не ти лепне по ръцете и масата. Спре ли да лепне спираш да слагаш брашно. Ама съм си професионална месачка вече Wink
Виж целия пост
# 5
Дивиана,
моята погача е същата. Стана много вкусна, бабите бяха трогнати. цъкаха 1 час и се кръстреха "Боже какви погачи правила наща Деяна...тцтцтц"
Виж целия пост
# 6
Цитат на: DEianaZ
Дивиана,
моята погача е същата. Стана много вкусна, бабите бяха трогнати. цъкаха 1 час и се кръстреха "Боже какви погачи правила наща Деяна...тцтцтц"

  Hands Clap
Отсрамила си се пред бабите. Wink  Grinning
Виж целия пост
# 7
DEIANA, страхотна питка стана! Снощи имахме гости и аз реших да спретна твоята питка. Много вкусна и красива питка им направих.
Виж целия пост
# 8
радвам се , че ти е харесала Grinning
Виж целия пост
# 9
DEianaZ , жестока е .  Направо им събрах очите на бабите и на всички ! Grinning
Благодарско !

Ето я ! Sunglasses
Виж целия пост
# 10
Цитат на: DEianaZ
ама аз съм върха направо питката е страшна - питка на Питките Grinning
Продукти:
300гр. прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
4 с.л олио
1 пакетче мая за хляб колкото кибритена кутия
3 яйца
3 с.л захар
1 с.л. сол

Така. Подгрява се половината прясно мляко да бъде приятно топло в никакъв случай вряло. В него се слага 1 щипка захар и се разтваря цялата мая. Оставяте маята да втаса( започва постепенно да бухва). след като втаса маята в тава слагата брашно и смесвате всички продукти по- горе. да не забравите и другата половина от прясното мляко!Слагата вече бухналата мая и си мееесите до припадък. Месите хубаво докато спре да лепне тестото. След това го бието 100 пъти( хвърляте го в тавата). Оставяте го да втяса 15 мин. После пак месите и пак биете и пак втасва. След второто втасване делите тестото на 3 топки. Всяка топка я разточвате на кора малко по-голяма от дъното на тавата. Корите ги мажете по отделно с олио и ги налагате една върху друга. След като ги наложите режете корите на 16 парчета( като торта). Взимате една намаслена и набрашнена  тава. Парчетата преди да ги сложите в тавата ги навивате от дебелата към тънката част и ги редите в тавата. Наредената пита я оставяте да втаса 30мин.След това мажете с жълтък и печете на 200 градуса. Става невероятна. Моята в момента я пека. Ако на някой му се занимава нека я опита тази пита. Весела Коледа


Да се похваля  - и аз направих питката и обрах всички точки! Искам само да добавя, че количеството брашно което ми "глътнаха" тези продукти е около 1,100 кг. Това е важно за момичетата, които ползват суха мая ( като мен), защото при нея на опаковката е обозначено едно пакетче за какво количество брашно е...
Виж целия пост
# 11
Цитат на: Morena
DEianaZ , жестока е .  Направо им събрах очите на бабите и на всички ! Grinning
Благодарско !

Ето я ! Sunglasses

Мммм,страхотно изглежда!А не слагате ли някаква плънка вътре?Сиренце например? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 12
аз не съм слагала сирене
Виж целия пост
# 13
Тестото е близко до козуначеното, а и щом го "удряш" сто пъти, съвсем трябва на него да прилича - като се опече, да стои на "конци", като я разчупиш. Точно така - на "розички", не съм я правила, но и като кръгла погача е много вкусна. Simple Smile
Една колежка от предишна моя месторабота правеше "розичките" малки, поръсваше ги със сирене отгоре, а като изстине погачата, я сиропираше. Фантастично вкусно е, но аз лично не съм я правила по този начин. Някой ден...
Виж целия пост
# 14
Цитат на: Karimma
Тестото е близко до козуначеното, а и щом го "удряш" сто пъти, съвсем трябва на него да прилича - като се опече, да стои на "конци", като я разчупиш....


Изобщо не разбирам от теста , мая , бухване , втасване , ..... . Embarassed
Това ми беше севтето ! Наистина стои на конци !  Grinning  
Абе страхотно вкусно нещо ! Sunglasses
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия