Балсамов оцет

  • 9 689
  • 27
Имам бонус към зехтина  Mr. Green половин литър балсамов оцет. Чувах, че е по-различен на вкус от нашенския оцет, та помагайте на какво върви  newsm78
Виж целия пост
# 1
ИТАЛИАНСКА  ДОМАТЕНА САЛАТА

Домати 4
Лимон 1бр.
Чесън 2-3 скилидки
Черни маслини 50 гр.
Зехтин
Босилек
Мед 1 ч. л.
Сол
Чедър плочка 50-100 гр.
Балсамов оцет
Вода 1 с. л.
Пудра захар ½ с. л.

Приготвяне:
За дресинга: В дълбока купа се смесват сока на лимона, нарязания на дребно чесън, нарязаните на колелца маслини, меда, оцета, водата, ситно нарязания босилек и зехтина. Дресинга се овкусява допълнително със сол и пудра захар, за да се сгъсти. Бърка се до получаване на еднородна смес.
Доматите се обелват. Отстраняват се семките и се нарязват на дребни кубчета.
Добавяме  доматите към дресинга. Разбъркваме добре и изсипваме в салатиера. Нарязания на тънки лентички чедър поръсваме върху салатата.
Готовата салата оставяме за един час в хладилника.
Виж целия пост
# 2
На всичко, на което по принцип слагаш оцет.  Peace
Вкъщи всички много го харесват и напоследък само него ползвам, доре на салата само с домати слагам.  Crazy
Виж целия пост
# 3
Яяяя, сериозно ли и с доматки върви... Пиши го бегал тогава:)
Благодаря ви, момичета  Hug
Виж целия пост
# 4
Върви, върви Peace Той е малко по-сладък, не е така остър като другия и изобщо не се "бие" с вкуса на доматите.
Виж целия пост
# 5
Аз не съм почитателка на класическия винен оцет, даже не знам откога не съм купувала такъв, обикновено имам ябълков, а отскоро ползвам и балсамов - на всичко, на което по принцип се слага оцет.
Виж целия пост
# 6
и аз го слагам на всичко. това, което може да те притесни е цветът, но в крайна сметка на кой му пука, важното е да ти е вкусно. аз най го обичам в картофена салата - с лук (или праз) и магданоз. картофките стават кафяви, но пък са страшни!   chef
Виж целия пост
# 7
Може ли да се ползува за правене на зимнина вместо обикновен оцет.
Виж целия пост
# 8
 Laughing стига да нямаш проблеми с цената му

Виж целия пост
# 9
Може ли да се ползува за правене на зимнина вместо обикновен оцет.
Може, ама много "солена" ще ти излезе зимнината Grinning
Виж целия пост
# 10
За всичко го ползвам!
Виж целия пост
# 11
ще пробвам малко за царска туршия просто от любопитство, защото казаха че не издържа и туршията се разваля.
Виж целия пост
# 12
В началото ми се стори странен,но сега го предпочитам.Даже и на салата от домати слагам.
Виж целия пост
# 13
Балсамовия оцет е чудесна подправка за всички салати, в които се добавя оцет.

Чудесна добавка е към салата с домати (нарязани на кръгчета) и моцарела (може и нашенско прясно сирене), полята със зехтин, балсамов оцет и босилек. Аз слагам и мъничко пресован чесън.

Много вкусна добавка е и към сосове, маринати за меса, а също и за супи.

Аз го предпочитам пред обикновения.

cook
Виж целия пост
# 14
Балсамов оцет, соев сос - ползваме непрекъснато - подходящи са за всичко.
Мариноваме месо и зеленчуци за BBQ  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия