Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 907 636
  • 1 237
# 1 185
Супа "Няма такава супа":
 1/2 глава стар лук, 2-3 стръка пресен лук, 1 морков, 2 шепи гъби, 1 обелен домат, 1 тавичка пилешки филета, 1 филе пангасиус, 100 гр. скариди - всичко се реже на дребно и се вари, към края се добавят подправките - сол, чер и червен пипер, девесил; застройвам с две жълтъка и поръсвам с магданоз. За мен най-вкусно е, когато супата е гореща и люта, с малко лимонов сок.
Виж целия пост
# 1 186
Да споделя аз какъв десерт приготвям. Може да има подобни, незнам, не твърдя че откривам топлата вода Simple Smile
Обикновено приготвям двойна доза:
4 яйца
6 супени лъжици овесени трици (едри)
подсладител на вкус
500 мл. прясно мляко 0,1%
1 желатин на Др.Йоткер
ванилия, канела (според предпочитанията)

 Разделям белтъците и жълтъците (тях ги оставям настрана за крема). Разбиват се много добре белтъците на сняг и като леко се разбърква с лъжица постепенно се добавят овесените трици. Ръсвам една идейка канела за разкош. Това ще бъде "блат". В него не слагам подсладител. Пека в кръгла йенска тенджера на 180 градуса, без хартия, без намазняване. Блата после си остава вътре, няма да се вади. Внимавайте, много бързо се изпича!  Отделно накисвам желатина в малко студена вода да набъбне. Загрявам на котлона млякото и добавям при непрекъснато бъркане разбитите жълтъци. Вари се при непрекъснато бъркане докато леко започне да се сгъстява. Добавям ванилия и подладител на вкус винаги след като сваля крема от котлона, иначе ми се струва че остава един леко горчив остатъчен вкус. Разтопявам желатина за 20 секунди в МВ (може и на водна баня) и го добавям към крема. Надупчвам с нож блата както е в съда в който е печен и го заливам с още топлия крем. Крема (не прилича много на крем, защото си е течен) постепенно попива в блата и го напоява. Слагам в хладилника за няколко часа да желира. После лесно се вадят парчета, обикаляте с нож по стените на съда, нарязвате и така. Опитайте, няма да съжалявате. Много в вкусно и е напълно режимно, става и за П дните. А и става доста прилично като количество.

Внимание! Количеството е за 2 дни!
Виж целия пост
# 1 187
Рибен пастет: сваряват се 1 филе пангасиус и шепа миди, добавят се 2 парчета пушена сьомга, шепа каперси и пресен копър, продуктите се смилат с пасатор, като се добавя от водата на пангасиуса, докато добие желана консистенция; задължително се залива със сок от лимон, иначе натръшва. Добре се комбинира с тричава филийка.
Виж целия пост
# 1 188
Печена рибка на фурна
4бр. скумрия (от форума се разбра,че става вкусна всякаква риба)
1к.ч.оцет
1к.ч.вода
черен пипер на зърна и подправки по желание
Измитата и изчистена риба се слага в тавата с кожата надолу ( "разгъната"-леко срязана по гръбнака,за да се разтвори)
заливаме с горепосочените продукти
тавата се завива с фолио и се пече 40мин.на 200* , после махаме фолиото и печем още 10мин.да се позапече (времето на печене може да е различно в зависимост от фурната)
Да ви е сладко
Виж целия пост
# 1 189
Предлагам ви вариант на сладкиша на becktin - правите блата от 250 гр. извара, 2 яйца, к. чаша кисело мляко, 1 к. л.  сода за хляб, 1 с. л. течен подскладител, 1 ч. л. нес кафе - разбивам с пасатор, за да се разбият добре яйцата и да стане гладка изварата). След като се изпече  се надупчва, или пък нарязва на парчета  и се залива  с крема.  Аз понякога го сиропирам 1 чаша студенто кафе-еспресо с 1 к. л. подсладител и след това с желирано кисело, в което също слагам 1 с. л. подсладител и го поръсвам отгоре с нес-кафе, след като стегне става чудесен.
Виж целия пост
# 1 190
Здравейте момичета и в тази тема!
Едва ли съм открила топлата вода,но с търсачката не открих подобна рецепта тук и реших да ви я споделя:

Гювече с пилешко и гъби
  Вида и количеството на пилешкото месо зависи от това,колко гювечета искате да направите.Аз имах един фенер - сварих го,обезкостих го,махнах му кожата и от така получените месца направих 2 гювечета.Но фенера е останал от собственоръчно обезкостяване,т.е. не беше много старателно обран.В общи линии не трябва кой знае колко месо за две гювечета.
  1 бр. средно голям морков
  1 стрък праз (също не много голям) Ако нямате праз,предполагам ще стане и с една глава лук.
  2 бр. яйца
  3 бр. средно големи гъбки
   подправки на вкус
   малко от бульона,в който сте сварили пилето

            Моркова,праза(лука) и гъбите се нарязват наситно.Слага се на дъното на гювечето по малко месо,което предварително е овкусено с подправки по желание.След това се разпределя в двете гювечета количеството нарязан морков,след това се слага малко праз(не всичкия),след това се разпределят гъбите(всичките).Отгоре се покрива всичко това с останалото месо.Върху него се слага и останалия праз.Залива се с бульона докато само се подаде течността,без да е напълно залято...Захлупват се гювечетата с капачетата си.
            Пече се на 200 градуса около половин час,за да се задушат хубаво зеленчуците.След това се изваждат гювечетата,махат им се капаците и се чукват отгоре яйцата - по едно във всяко гювече.Слагат се отново във фурната,така,без капаци за още 10-тина минути(в зависимост от това колко рохки обичате яйцата).

            Това е - лесно и много вкусно.Искам да уточня,че ако имате обезкостено пилешко месо,не е нужно да го варите предварително - само го нарежете на по-малки хапки и то ще си се свари в гювечето.В такъв случай залейте с малко бира и вода или само с вода.
            Добър апетит!
Виж целия пост
# 1 191
КОНФИТЮР ОТ МОРКОВИ
3-4 големи моркова
подсладител
пектин
портокалова кора за ароматизиране

Настържете морковите на едро ренде, залейте ги с вода и варете 3-4 минути. Изхвърлете водата в която са врели морковите за да отстраните миризмата. Налейте чиста вода колкото да покрие морковите, прибавете подсладител на вкус и малко настъргана кора от портокал и варете до готовност. Разбъркайте 2 с.л. пектин с малко студена вода и прибавете към готовия конфитюр, при постоянно бъркане. Когато пектина се разтвори добре в конфитюра свалете от огъня, насипете в сухи затоплени бурканчета, сложете капачката и обърнете докато се охлади.
Виж целия пост
# 1 192
ТЕЛЕШКИ КЮФТЕНЦА

250 г телешка кайма (аз купувам телешки шол и си го смилам сама)
1 яйце
1 малка глава лук или половин голяма
1 с.л. ленено брашно (или 1 с.л. смлени трици)
2 с.л. кисело мляко
щипка сода загасена в млякото
подправки и сол на вкус (магданоз, кимион, черен пипер, готова подправка за кайма...)

Всичко това се омесва добре (аз слагам всички продукти директно в чопъра) и се оформят кюфтенца. Сместа става леко рядка, но с мокри ръце се постигат прилични топченца. Нареждат се в незалепваща тава или върху пекарска хартия и се изпичат в предварително загрята фурна. По желание се поднасят с чесново кисело мляко.
За ПЗ дните към сместа може да се прибави ситно нарязани и предварително добре задушени моркови.
Виж целия пост
# 1 193
 Ето една идея и от мен рецептата е на Вещи аз само добавих някои неща
 
Дюкански шоколадов щрудел


3 с.л. трици
2 с.л. к.мляко
3 с.л. извара
2 яйца
1 ч.л. течен подсладител (аз използвах Суитли ултра)
1 ч.л. какао
есенция ванилия
за сиропиране:
1 ч.л. степ (ако е за щрудел най-добре да е ябълка, но аз нямах под ръка и сложих праскова получи се доста добре) разтваря се в една кафяна чашка вода + канела

Всички съставки се смесват и се поставят в подходящ съд (перфектно ще стане в някаква правоъгълна форма, но аз не намерих такава и го сложих в една чиния, кръгла, дълбока около 3 пръста). Пече се около 5-6 минути, като аз първо го пуснах на мах мощност за около 2 мин след това намалих на 80% мощност и после обърнах щрудела за да се изпече по-добре и отдолу....след като е изпекан заливате със сиропа и хапвате  Simple Smile

В последния момент се сетих да направя някоя снимка...


 
Виж целия пост
# 1 194
Ето я рецептата за ВАНИЛОВАТА ШАРЛОТА. Трябва да призная, че си е голяма врътня и играчка, а тъй като е импровизация, количествата и пропорциите са леко наслуки. Ако имате съвети за подобряването й, моля, пишете.

Ванилов крем (крем англез с желатин и по желание - белтъци)
500мл. прясно мляко, 1 шушулка ванилия (може и есенция, но не става толкова ароматен), 3-4 жълтъка, подсладител на вкус, 1 пакетче желатин Д-р. Йоткер разтворено в няколко с.л. вода (+по желание, 2 разбити на сняг белтъка и още една шушулка ванилия)
Шушулката ванилия се разцепва на две, обира се отвътре, семенцата и обвивката се прибавят към млякото, сместа се затопля (до пред завиране) и се оставя да къкри 10на минути. Жълтъците се разбъркват с подсладителя и на тънка струйка се прибавя прецеденото мляко при непрекъснато бъркане. Сместа се връща на котлона и се бърка на средна температура, докато се сгъсти леко (пробва се с дървена лъжица... когато се прокара пръст по обратната страна и остане чиста "диря", значи кремът е готов). Сваля се от котлона, добавя се желатинът, разбърква се и се оставя да изстине и да стегне малко. Когато поизстине, могат да се добавят и 2 разбити на сняг белтъка (така е на снимката), но тогава вкусът се разводнява и би било добре още в началото количеството ванилия да се удвои.

Блат - това е универсален блат за сладкиши... рядко го правя с жълтъци и обикновено слагам само двойно количество белтъци... пак става
2 яйца, 1ч.л. нес кафе, подсладител на вкус, по няколко капки есенция (бадем, ром, какао, шоколад)
2-3 с.л. овесени трици, 1 ч.л. бакпулвер, 1/2 ч.л. канела, на върха на лъжичката бахар, индийско орехче и джинджифил

Фурната се загрява на 200 градуса. 2та жълтъка се разбиват на светла пяна, добавят се есенциите и подсладителя с разтвореното в него нес кафе. 2та белтъка се разбиват на сняг и внимателно се смесват с жълтъците. Накрая се добавят триците (може и 1 с.л. ленено семе) и се бърка малко, докато сместа започне да става хомогенна, не повече. Изсипва се в тортена форма и се пече 10на минути. Оставя се да изстине.

"Целувки/ореховки" за украса - тези целувки не са особено вкусни, но за по-празнични поводи придават фасон
4 белтъка, 1-2 с.л. трици (микс от овесени и пшенични), подсладител на вкус, няколко капки лимонов сок
Белтъците се разбиват на сняг с лимоновия сок и подсладителя. Разделят се на 2 половини. В едната се добавят трици, може и бадемова есенция. Белтъците без трици се шприцоват (или оформят с лъжица) на продълговати формички (за страните на шарлотата). Белтъците с трици се шприцоват (или оформят с лъжица) на кръгчета (за горната украса).
Честно казано, ако пак правя шарлота, бих заменила "целувките" с "бишкоти" от тестото за блата, но с повече белтъци.

Сглобяване
На дъното на тортената форма се поставя блатът. По стените на формата се подреждат продълговатите "целувки". По средата се изсипва кремът. Отгоре се подреждат тричавите "целувки" и по желание се поръсва с ленено семе.

Виж целия пост
# 1 195
Кодрит Кадир

За блата:
2 яйца
6 с.л. овесени трици
1 бакпулвер
1/2 ч. вода
щипка нес кафе

За крема:
4 яйца
500 мл прясно мляко
3 с.л. подсладител
2 ванилия на прах

Разбиваме всичко за блата. Оставаме сместта за 15-20 минути, за да набъбнат триците. Изсипваме сместта в тавичка за кекс, или както в моя случай - в йенска тавичка. Отгоре изсипваме крема. Печем на умерена фурна на водна баня, като се стараем водата да не завира. Тортата е готова, когато крема се зачерви приятно
.
Чудна хубавня!!!!

(Дозата е за 2 дни)
От форума на "Розали" е, направих го, много сполучливо, лесено и вкусено нещо. Препоръчвам го!
Виж целия пост
# 1 196
Протеинова лимонка за следобедно чайче

Това е моята версия на дюканското изварено сладкишче. Тъй като използвам пастьоризирани белтъци на прах (и винаги се изкушавам да додам малко – от мен да има), не съм 100% сигурна за еквивалентното количество сурови белтъци, а пък и останалите продукти ги слагам на око.

Крем
250-300 гр. извара
няколко с.л. кисело мляко (може и без него)
подсладител на вкус (от течния слагам около 1 с.л.)
лимонов сок (от 1/2-3/4 лимон)
1 пакетче желатин Д-р Йоткер, разтворено в няколко с.л. вода
2-4 белтъка

Желатинът се разтваря във водата, оставя се да набъбне 10-на минути и се загрява в микровълновата, докато се разтвори напълно (без да завира) – около 2x10 секунди на 700W. Изварата се пасира или разбърква до гладкост с киселото мляко, подсладителя, лимоновия сок и разтворения желатин. Сместа се оставя в хладилника (докато се приготвя блатът) и когато стегне леко, се прибавя внимателно към разбитите на сняг белтъци.*
* Кремът е идеален за 3та фаза с пасирани плодове (малини, ягоди, маракуя...) – получава се лек плодов мус.

Блат
4-5 с.л. извара
1-2 с.л. кисело мляко (може и без него)
подсладител на вкус (от течния слагам около 1 ч.л.)
кората на един лимон (настъргана възможно най-фино)
5-7 белтъка

Фурната се загрява на около 175 градуса. Изварата се пасира или разбърква до гладкост с киселото мляко, подсладителя и лимоновата кора. Прибавя се внимателно към разбитите на сняг белтъци. Сместа се изсипва в тортена форма (или тавичка) покрита с хартия за печене и се пече, докато леко се зачерви отгоре (15-тина минути). Оставя се да изстине.*
* Блатът бухва във фурната, а като се охлади се свива адски много – нормално, нали си е главно въздух.

Сглобяване
Изстиналият блат се разрязва на две (може и да се изпече на 2 пъти за 2 отделни блата, но си е голяма играчка). Долната част се слага на дъното на формичката, залива се с крема и се покрива с горната част. Оставя се да стегне в хладилник поне няколко часа (най-добре – една нощ).


Виж целия пост
# 1 197
Здравейте, момичета! Промъквам се в темичката ви, за да ви дам рецепта за едно чудесно руло Simple Smile

Диетично шоколадово руло - http://zornitsapizza.blogspot.com/2012/09/blog-post_30.html
Медът може да се замени с подсладител Simple Smile


 
Виж целия пост
# 1 198
Здравейте, момичета! Промъквам се в темичката ви, за да ви дам рецепта за едно чудесно руло Simple Smile

Диетично шоколадово руло - http://zornitsapizza.blogspot.com/2012/09/blog-post_30.html
Медът може да се замени с подсладител Simple Smile


Чудесна рецепта, ще я изпробвам.  Hug Сметаната за намазване може да се замени чудесно с режимна Ескуиза, захарта - с подсладител, медът - със степче. И става напълно режимно руло.  Simple Smile
Виж целия пост
# 1 199
Здравейте,
Преди години с мъжа ми си правехме едни питки "Дюканки" с овесени трици, кисело мляко, сода ... Тогава бяха доста популярни сред Дюканките - нещо като ежедневната доза хляб  Mr. Green
Може ли да ми съдействате в намирането на рецептата им, за което предварително благодаря.

П.П. Уауу, май съм объркала темичката - не може никой да не е писал от толкова дълго време Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия