Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 907 147
  • 1 237
# 15
Една бърза лесна и вкусна рецепта за всички Дюканки (..и не само) които обичат риба   bouquet
Скумрия във фолио:продуктите са една цяла скумрия(ако е почистена още по добре) и глава кромид
Скумрията се почиства маха се главата ако е цяла и се почиства.Кромида се нарязва на ленти и рибката се пълни с него аз слагам около 3-4 резена кромид.След това рибата се завива във фолио поставя се в тавичка и се пече на фурна за около 20-25 минути.
Голяма вкусотия ви казвам правила съм я на братовчедка ми която не обича риба и си облиза пръстетата  Heart Eyes
Ами да ви е сладко и Бон апети   chef
Виж целия пост
# 16
                                         Дробчета на фурна
Дробчетата се смесват с нарязан лук- ситно, на шайби, както ви харесва. няколко кис. краставички на ленти, се смесват с повечко кис. мляко , сол, черен пипер, червен пипер, всичко това се разбърква и се изсипва в тавичка- пече се и става мозък. 
Виж целия пост
# 17
Добре че Самсара попита, че да открия тази тема. Ами да се включа и аз с една рецепта за пиле. Предполагам, че става и с друго месо.

Пиле в торбичка

Взема се една торбичка (от тези, които се продават за печене). Вътре се слага едно пиле - аз го слагам цяло обикновено, но не пречи е да е разфасовано. Слагат се подправки - малко сол, кимион, червен пипер, черен пипер и други, каквито решите, слагат се чаша вода (може и малко вино или оцет), завързва се, пробива се на няколко места с игла, за да излиза по малко парата, слага се в тавичка и във фурната - не най-отдолу, а малко повдигнато. Задушава се и е готово за консумация
    chef
Виж целия пост
# 18
ПИЛЕ ПО ''КИТАЙСКИ''
1пил.бутче или пил гърди,сварява се и се накъсва.Задушават се 2-3 глави лук,3 чушки,нарязани на жулиени с 1суп л соев сос ,1/2чаша вино ,накрая се прибавя пилето и се задушават заедно около5 мин

Виж целия пост
# 19
                                       Богата зелева салата

1/4 зелка се нарязва на ситно и се намачква с малко сол. Настъргва се 1 морков и се добавя към зелето. Отгоре се настъргват 2 сварени яйца, а след това се добавят късчета варено пилешко месо. Салатата се залива със следния сос: 1/2 кофичка кисело мляко, 1/2 ч.л. горчица и 2 стрити скилидки чесън.
Виж целия пост
# 20

                                        фрикасе с гъби

        Покрийте дъното на тефлонов тиган с нарязан лук, залейте го с кубче зеленчуков бульон , разтворен в малко вода, и запечете лука до златисто. Изсипете в тигана нарязани на дебели кръгчета гъби, захлупете и оставете да омекнат на бавен огън. Добавете счукан чесън, магданоз, сол и черен пипер и поднесете като гарнитура към месо или пиле.


       Къде му е на това фрикасето  newsm78 , ама така пише.
Виж целия пост
# 21
   
                                        Пълнени  гъби

       Изберете големи гъби. Измийте ги и отстранете дръжките. Накълцайте пънчетата на ситно с чесън и магданоз , добавете сол , черен пипер и няколко чаени лъжички нискомаслено мляко. Позапечете тази смес в тефлонов тиган.
      Напълнете гъбите със сместа и ги пъхнете в горещата фурна.
Виж целия пост
# 22

                                       Сурово мариновано филе от риба
     
        Накиснете за през нощта едно голямо парче филе от предпочитаната ви риба в марината от лимонов сок, копър, сол и пипер. На другия ден разрежете рибата на тънки парчета и я поднесете поръсена с копър.
Виж целия пост
# 23

                                            Пастет от пилешки дробчета

        Задушете пилешки дробчета с вода и малко лук / само за вкус /. Сложете малко сол или пилешки бульон от кубче  и черен пипер. Нека да не остават сухи , а да има малко сосче. Пасирайте заедно с една кисела краставичка / на около 250 гр дробчета , едно корнишонче /

       
        Много е вкусно. Може да се хапва така , а и да се добави като сос за някакво по сухо месце.
Виж целия пост
# 24
Да пусна и аз една рецепта,която наскоро взех от книгата на Дюкан и добавих малко отмен.Тя подхожда за ударния режим и дните с чисти протеини.
Сос бешамел
250мл студено обезмаслено прясно мляко+1с.л.(може и малко по-малко от това количество,че става много гъсто)царевично нишесте(спокойно Дюкан го разрешава) се разбъркват и се сгъстява на котлона.По желание си го подправяте със сол,черен пипер ,къри,чесън.
Да ви е сладко-аз го хапвам с пилешки гърди и пържолки...
Виж целия пост
# 25
                                               Риба с уиски

Няколко парчета риба се почистват и се натъркват с лимон. Пекат се на скара (аз съм го правила и във фурна). Докато се пече се маже със следния сос (аз го мазах два пъти - в началото и после при обръщането): 1 зелена и 1 червена чушка, 4 скилидки чесън  и 1 люта чушка се нарязват на ситно; към тях се добавя щипка пресен или сушен джинджифил, няколко капки зехтин, мноооого малко соев сос, 20 г уиски и сокът на 1/2 лимон; всичко това се пасира. Става нещо като каша и с него се маже рибата.


За да бъде изцяло режимна рецептата би трябвало да се направи без зехтин. Със зехтина е подходяща за трета фаза.
Виж целия пост
# 26
Ето една рецепта измислена от мен! Салата с извара:

Всчки продукти съм слагала "на око" така че на мен да ми харесат. Всеки да си слага по колкото му харесва.

Кисела краставичка нарязана на малки кубченца, шунка - също на кубчета, може малко гъбки, извара, 2-3 лъжици кисело мляко/че без него е много гъста/чесън, червн и черен пипер. Червения е повечко за добиване на цвят, да не е много бяла салатката. Всичко това хубаво разбъркано!

Дано да ви хареса!
Виж целия пост
# 27
Момичета, ето някои рецепти и от мен. Да ви е сладко

ПЪЛНЕНИ ЯЙЦА С ИЗВАРА
Продукти:
   Яйца, извара, прясно мляко, магданоз, сладък червен пипер за подправка, сол 0,5 г.
Приготвяне: Свареното яйце се обелва и се разрязва на две половинки. Изважда се жълтъкът. Пасираната извара се разбива с млякото.  Прибавят се пасираният жълтък, сладкият червен пипер и солта. С тази смес се пълнят половинките на яйцето. Отгоре се украсява с магданоза. Преди поднасянето пълнените яйца могат да се подредят върху листа от зелена салата.

КРЕМ ИЗВАРА С ЖЪЛТЪК
Продукти:
   100 гр. извара, 20 гр. подсладител, 1/2 бр. жълтък., 20 мл обезмаслено прясно мляко,    ванилия за подправка
Приготвяне:  Разбива се подсладителя и жълтъка. Прибавят се пасираната извара, млякото и ванилията. Разбива се до пяна. Кремът се поднася студен.


Виж целия пост
# 28
Ето още няколко и за смесения:

БЪРКАНИ ЯЙЦА НА ПАРА С ДОМАТИ
Продукти:
   2 яйца, 50 мл. обезмаслено прясно мляко, 50 гр.  домати, зелен магданоз, сол 1 г.
Приготвяне: Обелените домати се нарязват на ивици и се задушават. Яйцата се разбъркват добре с прясното мляко и се изсипват в съд, намазан с малко масло. Поставят се на водна баня на огъня, като непрекъснато се бъркат, за да не се получат парченца. Преди поднасянето задушените домати се разбъркват с яйцата. Поръсват се с дребно нарязан магданоз.

БЪРКАНИ ЯЙЦА НА ПАРА СЪС СПАНАК
Продукти:
   2 яйца, 50 мл. обезмаслено прясно мляко, 100 гр.  спанак, зелен магданоз, сол 1 г.
Приготвяне: Спанакът се нарязва на дребно, посолява се и се задушава. Яйцата се разбъркват добре с прясното мляко и се изсипват в съд, намазан с малко масло. Поставят се на водна баня на огъня, като непрекъснато се бъркат, за да не се получат парченца. Преди поднасянето задушения спанак се разбърква с яйцата. Поръсва се с дребно нарязан магданоз.
Забележка. Вместо спанак може да се използва киселец.

БЪРКАНИ ЯЙЦА НА ПАРА СЪС ЗАРЗАВАТ
Продукти:
   2 яйца, 50 мл. обезмаслено прясно мляко, 30 гр. домати, 20 гр. моркови, 15 гр. целина, магданоз, сол 1,5 г.
Приготвяне: Зеленчуците се нарязват на дребно и се задушават до омекване. Яйцата се разбъркват добре с прясното мляко и се изсипват в съд, намазан с малко масло. Поставят се на водна баня на огъня, като непрекъснато се бъркат, за да не се получат парченца. Преди поднасянето задушените зеленчуци се разбъркват с яйцата. Поръсва се с дребно нарязан магданоз.

БЪРКАНИ ЯЙЦА НА ПАРА С ДОМАТИ, ЧУШКИ И СИРЕНЕ
Продукти:
    2 яйца, 50 мл. обезмаслено прясно мляко, 30 гр. домати, 30 гр чушки., 20 гр. сирене,    магданоз,  сол 1,5 гр.
Приготвяне: Обелените домати, а също опечените и обелени чушки се нарязват на ивици. Задушават се, прибавя се сиренето. Яйцата се разбъркват добре с прясното мляко и се изсипват в съд, намазан с малко масло. Поставят се на водна баня на огъня, като непрекъснато се бъркат, за да не се получат парченца. Преди поднасянето задушените зеленчуци със сиренето се разбъркват с яйцата. Поръсва се с дребно нарязан магданоз.

МИШ-МАШ
Продукти:
   Яйца, чушки, домати, сирене, магданоз, сладък червен пипер за подправка, сол
Приготвяне: Задушават се дребно нарязаните, изпечени и обелени чушки, прибавят се доматите. Изпържват се до пълно изпаряване на водата. Прибавят се сиренето, натрошено на дребно, червеният пипер и яйцата. Посолява се. Готовото ястие се поръсва с дребно нарязан магданоз.

ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ
Много вкусно и лесно ястие, за което не е нужен голям майсторлък. Измийте добре тиквичките и ги обелете. Задушете ги за около 40 мин. под фолио във фурната. След като са омекнали, оставете да поизстинат и издълбайте с малка лъжичка по едно кладенче на всяка тиквичка. Вътрешността намачкайте добре и задушете в малко масълце заедно с нарязан на ситно зарзават по избор – лук, пресни чушки, морков, гъби, доматче и каквото ви душа още иска. Сложете щипка сол, босилек, черен пипер,чубрица, поръсете с настъргано сиренце и бъркайте на тих огън за 10/15 мин. Напълнете тиквичките с тази смес и оставете да се запекат на фурна до златисто.


За да бъдат изцяло режимни рецептите би трябвало да се направят без масло и сиренето е препоръчително да се замени с извара. С тях са  подходящи за трета фаза.
Виж целия пост
# 29
Ето още за протеиновия:

ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ С ЛИМОНОВ СОК
Продукти:
   4 пилешки бутчета, сокът от 2 лимона, 1 щипка червен пипер, черен пипер, сол, 1 клонка    суха чубрица
Приготвяне: Обезкостете бутчетата, махнете им кожата и ги начукайте с дървено чукче да станат като пържолки. Посолете ги, натрийте ги с черен и червен пипер и стрита чубрица и ги поръсете с лимоновия сок. Оставете ги да престоят 4 часа и ги изпечете на скара.

МЛЕЧНИ ПЪРЖОЛИ
Продукти:
   500 мл. обезмаслено  прясно мляко, 1/2 кг пилешки пържоли, 1 глава чесън
   малко олио, сол, черен пипер
Приготвяне: Пържолите се начукват, посоляват се и се намазват с паста, направена от смления черен пипер и счукания чесън. Оставят се да престоят в хладилника 5-6 часа. След това се подреждат в намазана с мазнина тавичка и се заливат с прясното мляко. Запичат се във фурна от двете страни до лекото им почервеняване.

ТЕЛЕШКА ЯХНИЯ С КИСЕЛО МЛЯКО
Продукти:
   1 чаена чаша кисело мляко, около 750 г телешко месо, олио
   1/2 кг лук, 1 супена лъжица червен пипер, 1/2 връзка         магданоз       
Приготвяне: Месото се нарязва на средно големи късове. Слага се в тенджера с мазнината и лука, нарязан на филии. Посолява се и се разбърква. Тенджерата се захлупва плътно и се оставя да се задуши докато лукът омекне напълно и се стопи. Прибавя се червеният пипер и малко гореща вода. Вари се докато месото омекне и накрая в яхнията се добавя киселото мляко, разбито с магданоза, който е накълцан на ситно.

ОМЛЕТ СЪС СИРЕНЕ НА МИКРОВЪЛНОВА ФУРНА :
Счупваме 3 яйца в чиния с висок ръб, настъргваме около 100 гр. извара, поставяме шепичка ситно нарязан праз лук и разбъркваме леко. Така приготвената хомогенна смес поставяме в микровълновата фурна, настройваме на 80% мощност

ШАРАН С БЯЛО ВИНО
Продукти 
   500 гр.  шаран, 100 мл  вино бяло,    15 мл  олио,    2 ск.  чесън стар
Приготвяне: Почистената риба се посолява отвътре и отвън, и се остава за час и половина. Намазва се отвсякъде с паста, приготвена от чесъна и сол. Залива се с олиото и се наръсва с черен пипер на вкус. Накрая се сипва виното и се слага в микровълновата на пълна мощност (900 W) докато стане готова (5-8) минути. По време на печене, рибата се полива със соса, а на половината време се обръща

ПИКАНТНО ТЕЛЕШКО (За микровълнова)
Продукти:
   450 г телешко, 1 глава лук,    1 домат,1/2 ч.ч. сухо бяло вино,сол, черен пипер на вкус
Приготвяне: Нарежете телешкото и домата на кубчета, лука на ситно. Смесете всички продукти в 1.5 литров съд и задушавайте под капак при пълна мощност 15-20 мин. По време на готвенето, разбъркайте няколко пъти. Ако соса отделен при задушаването изкипи, може да добавете още малко вино или вода.


За да бъдат изцяло режимни рецептите би трябвало да се направят без олио. С олиото са подходящи за трета фаза.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия