Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 907 150
  • 1 237
# 30
  chefКюФТЕТА ОТ ПУЕШКО МЕСО
продукти: 500 гр. пуешки гърди без кожа, смлени; 1/2 ч.л. лют червен пипер; 1/2 ч.л. чесън на прах; 1 ч.л. кориандър;1/4/ ч.л черен пипер; 1 ч.л. червен пипер; 1/2 ч.л. риган; 1/2 ч.л. босилек; 1/2 купичка пилешки бульон без мазнини
Каймата се смесва със сухите подправки в широка купа, разбърква се добре. Прибавя се пилешкия бульон, размесва се добре. Престоява 15-20 мин.
Оформят се 8 кюфтета, пържат се в тефлонов тиган на средна температурапо 7-8 мин. от двете страни.


Тази рецепта е по Майкъл Търмънд, "Преобразете тялото си за 6 дни", но мисля, че става.
Виж целия пост
# 31
  chefТРИЧАВИ ПАЛАЧИНКИ
1 с.л. житни трици , 2 с.л. овесени трици, 1 жълтък или едно цяло яйце, 1 с.л. обезмаслена извара. Размесва се всичко и се изсипва в тефлонов тиган. Може да се консумира само веднъж дневно.
Виж целия пост
# 32
Ето една  рецепта и от мен, много е лесна за ударния период
Казва се "птичи гнездо"-взимате си средно голяма топка  от дом. приготвената кайма оформяте кладенче да стане като гнездо и слагате да се пече,след като леко се запече каймата чукате едно яйце в кладенчето и печете до готовност.
Виж целия пост
# 33
  chef Салата за вечеря от Елиниа
Опитайте за вечеря следното: в една голяма купа - маруля, краставица, лук, магданоз, копър, чесън, заливка от парафиново масло и балсамов оцет + малко кисело мляко Култура. Като изядете всичкото това, просто няма място нито за друго ядене, нито за разни гладни мисли.
Виж целия пост
# 34
Риба /аз съм си харесала пангасиус /,но става и с цаца,слагам главичка лук Іцяла и варя ,докато чорбата стане жълта .Махам главата и добавям рибата ,като се свари застройвам с жълтъци и кис.мляко .Добавям оцет и девисил /аз слагам джоджен-така я правеше баба
Виж целия пост
# 35
                                                                    Десерт
Към нискомаслено кисело мляко се прибавя малко Степ. След разбъркването му би трябвало да се получи "плодово мляко"  Sunglasses
Виж целия пост
# 36
Някъде другаде мернах, че някой е правил Степ-чета желирани? Как става това, може ли рецепта?
В този ред на мисли са сещам и за десерт:
Към нискомаслено кисело мляко се прибавя малко Степ. След разбъркването му би трябвало да се получи "плодово мляко"  Sunglasses
2.5 млека Култура овкусени със Степче
2 желатина на Д-р Йоткер
Разтапяш желатина на водна баня, бъркащ всичко заедно, слагащ сместа в купички
и ги слагаш в хладилника за няколко часа

Виж целия пост
# 37
Желираните кремчета стават страхотни!   chef
Искам да предложа идея за смесените дни:

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ
Необходимо е: чушки - около 1 кг, извара около 700-800 гр., 2 яйца.
Чушките се напълват със сместа от изварата и яйцата, нареждат се в тавичка, сипва се около чаша вода и тавата се мята във фурната докато омекнат и се запекат чушките.
     chef
Виж целия пост
# 38
 Вариации а ла BACI  cook

РИБЕНА КРЕМ-СУПА

Вариш зеленчуци (целинка е задължителна) и рибка, каквато решиш (а рибената чорба е най-сладка от много видове риба) после вадиш зеленчуците и прецеждаш бульона.Изчистваш рибата и я надробяваш. Нарязваш и зеленчуците. Взимаш пасатора и - Се получава крем супа, коята е много вкусна, когато е прясна. Подправките са по вкуса на готвача chef



ПИЛЕШКИ КЮФТЕНЦА

Пилешкото филе се нарязва на ситно и после се кълца (всичко това се прави с хубав остър нож, като на Звездев). После тази смес се осолява (по дюкански) овкусява се с черен пипер или каквото ви дойде, като вдъхновение и към сместа се добавя яйце. По рецепта се слага и галетка за сгъстяване, но при нашия случай ще си затворим очите и няма да слагаме. Оформят се кюфтенцата, които сигурно ще се разтекат в тигана. Но като се запекат ще се стегнат.


ЧЕСНОВИ ФИЛЕНЦА

Взимате филенцата (можмогат да се  нареже и на хапки), начуквате ги, да се поизтънят и  ги накисвате в разбити  яйца със сол, чер пипер, ситно нарязан магданоз и чесън:)) Като покисне ще трябва да се задуши. В Истинската рецепта филенцата предварително се начукват и след кисненето в яйцата се натискат в галета, за да се панират. Мисля, че може да се направи така в триците, но това е само идея. Няма да ги пускаме в загрята мазнина, така че може и да падне. Чесъна придава чуден вкус!

Виж целия пост
# 39
             Рулца от пуешко филе
Купувам си пуешко филе от бяло месо на Браво и си правя плънка според режима:
1/ извара, малко лук или кис. краставичка, чубрица и др. подправки
2/ извара с намачкано яйце и шарена сол
Понякога ги заливам с някой от сосовете от книгата - примерно кис.мляко, малко горчица, чесън, копър, черен пипер.

Мисля да пробвам и зеленчукова плънка. Може да се измислят различни плънки, иначе са ми безвкусни. Мисля че са сравнително леко ястие за жегите и протеиновите дни.
Виж целия пост
# 40
Кексче по Дюки от Фоли
3 яйца, 3 с. л. овесени трици, 1с.л.пшеничени, 0.5 кофичка кисело мляко, един бакпулвер, подсладител. Намазва се тавичката с 1 капка олио /няма как/ и се пече 20 мин. Става нещо като  две хрупкави корички с крем карамел по средата.
Опитайте и няма да съжалявате.
Да ви е вкусно   bouquet
Виж целия пост
# 41
                                                           Солено кексче по Дюки
3 яйца, 3 с. л. овесени трици, 1с.л.пшеничени, 0.5 кофичка кисело мляко, една ч.л. сода , малко извара / на око, по гъстичко да стане/. Намазва се тавичката с 1 капка олио /няма как/ и се пече 20 мин. Става нещо като мързелив тутманик.
Да ви е сладко.  chef  bouquet
Време за приготвяне - 3 мин.
Време за печене - 20
Виж целия пост
# 42
Бърз и вкусен омлет

Нарязват се 2 пилешки /готови/ пържолки + 1 или 2 стръкчета пресен лук и се слагат в 50 гр. прясно мляко. След като се поварят малко в него се слагат 3-4 яйца. Става омлет фантазия!
Виж целия пост
# 43
Салата от рачешки рула
200 гр. рула от раци, нарязват се на дребно, на вкус - копър, чесън, оцет или балсамов оцет и парафиново олио малко.

Телешки пържоли
4 обезкостени телешки пържоли, 1 ч.ч. бяло вино, 2-3 скилидки чесън, счукан, 2 суп. лъж. вода, няколко капки соев сос (за вкус) - може и без него, но аз лично си го слагам.
Начукват се добре пържолите  и се мариноват в марината от соев сос, вино и чесън. Престояват поне 1 час в хладилника. След, което се отцеждат добре и се пекът на скара. Към марината се прибавя и водата и се заливат вече опечените пържоли, слагат се да заврат на тих огън, врат около 5 минути.


Сервират се със задушени зеленчуци - това за смесения период.
Виж целия пост
# 44
Филе с гъби

В йенска тенджера се нареждат един ред пържоли (пилешки или телешки), после един ред нарязани гъби, после отново ред пържоли, ред гъби така няколко реда. Всичко това се залива с прясно мляко, наръсват се подправки и се слага във фурната, докатато се задуши.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия