Покрив със сирене тип Крема

  • 111 021
  • 423
# 45
Става и със заквасена и с течна, с втората е по-добре. Simple Smile
Виж целия пост
# 46
И аз го направих, ооо, божествен е тоя покрив! Омете се за отрицателно време, довечера ще го правя пак. Отгоре го мазах с течен шоколад, но беше много гъст (Nutella) та трудно се намаза, ама стана супер на вкус!  Довечера ще пробвам с карамеловата заливка, въпреки , че умирам за шоколад!
Благодаря, Natalyna  bouquet
Виж целия пост
# 47
Възползвам се,че темата е още актуална,за да кажа,че за втори път правя покрив и всички са много доволни! Hug
За течния шоколад мога да дам съвет,за Нутелата става въпрос по повод намазването- дръж го на стайна температура,за да омекне и по-лесно се маже!
Крема аз го правих и двата пъти на водна баня,защото в тези студове маслото ми е много твърдо!Ако човек успее да нагласи добра температура и крема да не е много твърд,нито много мек,става пластичен и е удобен дори за шприцоване!После в хладилника се стяга и може да бъде ефектна и вкусна украса!  chef
Виж целия пост
# 48
И аз най-накрая го направих. Обрах овациите на гостите.
Нат мерси!  bouquet
Виж целия пост
# 49
Направих го, много красив стана и лесно се прави  bouquet. Детето и мъжа ми го ометоха без възражения Hug! Даже мъжа ми реши, че съм го купила, явно заради формата! Joy





 Обаче за мен крема стана странен, нещо не оцелих сиренето май, мирише много на сирене и има вкус на сирене, добавих му и малко от течния шоколад да убие вкуса, ама не става  -  при вас има ли такъв вкус на сирене или кремата ми е била гадна? Ако по принцип си е така ще го направя с друг крем, ако не  ще пробвам с друго сирене. Аз по принцип не обичам чийзкейкове и ако този е такъв тип , значи проблема е в мен Laughing, а не в крема.

Идеята за къщичката обаче е страхотна  bouquet
Виж целия пост
# 50
И аз го направих, доволна съм. Използвах българско крема сирене, нямам оплаквания. Отгоре го намацах с крем Оле- ванилия.
Благодаря за рецептата.
Виж целия пост
# 51
natalyna   bouquet страхотна рецепта но аз малко я побългарих Embarassed, вместо крема сирене защото ми е скъпо го намазах с крем на д-р Йоткер, а втория тъй като не ми стигна крема сложих едно плодово кисело мляко, следващия път ще направя 4 защото 2 не стигнаха

а само да ви питам с нашето крема сирене не е ли солено, защото и тук се продава сладкарско крема сирене ама е скъпичко
Виж целия пост
# 52
а само да ви питам с нашето крема сирене не е ли солено...
Не, не ми е солено. Стана екстра, лек крем.
Виж целия пост
# 53
....а само да ви питам с нашето крема сирене не е ли солено,...

писала съм мойто мнение по-горе в темата
.... солено ще е с нашето крема сирене, аз не го ползвам в сладкиши .., но с вносно няма проблем.....

Виж целия пост
# 54
какво вносно взимаш и от къде, а и колко струва
Виж целия пост
# 55
Морена май повредата е била в моя телевизор, защото мъжа ми остана възхитен Joy Сиренето , което взех беше турско май .  Peace

Наталина   bouquet
Виж целия пост
# 56
какво вносно взимаш и от къде, а и колко струва


.. аз ползвам на Буко-в Била 1.89лв, най -ефтино е, а разлика с Еxquiza-2лв ( извинявам се ако бъркам в правописа) или Филаделфия2 и...лв никаква според мен.
...и това е от първа страница( допълних малко цени), пък и в цялата тема има инфо и за сиренето и за бисквитите и за реденето....
Виж целия пост
# 57
След обиколка на целия квартал не успях да намеря сирене крема.Понеже исках  да го направя реших да опитам с Дунавия.Наложи се да увелича захарта.Колкото повече захар слагах,крема ставаше по-рядък.Както и да е успях с първата част.Получи ми се още един проблем-със карамеловата заливка.Когато прибавих маслото и сметаната тя се пресече(всъщност стана прозрачна,а като изстина се отдели маслото).Чудя се къде е проблема-в маслото,в сметаната или в устройството зад печката!!!!!!!!Та изядохме сладкиша без заливка и ни хареса.
Виж целия пост
# 58
rutvanyia вие направо сте измислили нови рецепти, браво - щом ви харесва така - супер!    bouquet

Само да кажа, ако не можете или не искате да полазвате Крема и сие, може да замените с Рикота, Маскарпоне или дори безсолна извара - варианти много! Ясно е, че не на всеки ще му хареса вкуса на крема! Leo, добре поне че мъжа ти го е харесал - че не си се изложила!  Hug Heart Eyes



Виж целия пост
# 59
... реших да опитам с Дунавия.Наложи се да увелича захарта.

...всъщност стана прозрачна,а като изстина се отдели маслото).


За целта е трябвало да обезсолиш Дунавията....като престои няколко часа във вода.

Карамеловата за ливка и при мен така се получава ама не ме притеснява ... като я загрееш леко става еднородна смес...та у нас с  кекса здраво поливане пада Grinning.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия