Покрив със сирене тип Крема

  • 110 514
  • 423
Здравейте мили мами-кулинарки!

Бях помолена да пусна тази рецепта и тук, та ето я:


Покрив със сирене тип Крема

Продукти:

300g сирене Крема или Филаделфия
100g меко масло
100g пудра захар(по желание може да намалите или увеличите захарта)
1 - 2 банана(мисля обаче, че ще е вкусно и с други плодове, но се губи малко ефекта)
Какаови и бели бисквити с еднаква големина(дано да има нещо такова в БГ) моите са 5 x 6 см и около 3 mm. дебели, но може и да са с друга големина. Имайте предвид обаче, че ако са по-големи, ще е нужен повече крем. Ако не намерите два цвята, просто сложете бисквити от един цвят, но няма да стане толкова ефектно.
Прясно мляко за потапяне на бисквитите
По желание стафиди
За намазване отгоре - или разтопен шоколад, или ако имате останал крем или както направих аз - нутела.

Приготвяне:

Крем:
Разбивате добре крема сиренето, маслото и захарта, до получаването на гладък крем.

Сглобяване:
Откъсвате си достатъчно голямо парче алуминиево фолио и нареждате част от леко напоените с прясно мляко бисквити, шахматно, както е показано на снимката. В случая 3х4, но според големината на бисквитите може и 3х5 или 3х6. На снимката, към вас е показана страната която е с 4 бисквити, но за да сглобите правилно покрива, обърнете към вас страната която е с 3 бисквити и след намазване с крема събирате така, че средния ред бисквити остава за основа, а двата странични реда, правят покривчето.

Намазвате с 1/3 от крема и слагате втори ред бисквити, като слагате на черната бисквита бяла и обатно. Покривате с останалата част от крема и ако искате посипвате със стафиди, може орехи или някакви плодове - вариации много. По средата слагате целият банан(ако не стига, наставяте с другият). Внимателно съединете двата крайни реда бисквити, заедно с фолиото, така че да се получи триъгълно руло, както е на снимката.

 Оставете за 1-2 часа да се стегне в хладилника и украсете по желание с крем, нутела или каквото ви хареса!


Десерта е много лек и вкусен и много бърз за направа, независимо от сложните обяснения!

Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 1
Браво Нат, тъкмо си мислех, че се налага да го направиш ! thumbsup
Виж целия пост
# 2
Много добре изглежда  Crazy    bouquet
Да питам. Крема сиренето не е ли солено newsm78, може ли да се замести с друго , ако не ми хареса на вкус със сиренето? newsm78
Дъното от два реда бисквити ли се получават  newsm78
Виж целия пост
# 3
Да,може и с друг крем.Аз преди да науча тази рецепта,си правех това руло/аз така си му казвам/със следния крем
Разбивам половин маргарин със пудра захар на вкус,когато стане много пухкав крем,започвам да слагам 1 по 1 с.л.прясно мляко,като не спирам да разбивам с миксера.После слагам 1-2 жълтъка/аз си имам сигурни яйца Heart Eyes/и продължавам да разбивам.Прясното мляко е около 5-6с.л.Става редичък крем,който после сгъстявам с млени или счукани орехи.Топя бисквитите в топло мляко и редя по същия начин,и между всеки ред слагам от крема
Ами това правя аз,но на мен този крем ми харесва много Peace
Виж целия пост
# 4
Ей го моя втория - преди малко го довърших -вкууууууууууусно  Heart Eyes
Нат, цялото домочадие ти е благодарно   bouquet Отгоре пак е с карамела на Танита -  много вкусен
Разреза е от първия   bouquet





Виж целия пост
# 5
Отгоре пак е с карамела на Танита -  много вкусен
    bouquet

Сега ако подскажеш къде го има тоя вкусен карамел на Танита......... Embarassedще съм много благодарна  bouquet!
Виж целия пост
# 6
Благодаря на pep-4o за помощта, намерих карамелената заливка на Танита, ето я:

Карамелова заливка

1/2 ч.ч захар
1/4 ч.ч масло
1/4 ч.ч течна сметана

Карамелизира се захарта, прибавя се маслото и сметаната, бърка се докато всичко заври и стане еднородна смес. Оставя се да изстине и да се сгъсти  и се залива.

А ето и линк.

pep-4o    bouquet  bouquet  bouquet!!!
Виж целия пост
# 7
Лео, солено ще е с нашето крема сирене, аз не го ползвам в сладкиши .., но с вносно няма проблем...препоръчвам ти да пробваш именно с крема ситене, защото точно крема в този сладкиш е убийствен.... пък и в съчетание с бисквитите и течен шоколад... Crazy Crazy

Айде и аз тогава да си изтипосам тук първото покривче... следващите(2) не съм ги снимала.
И да не забравя да кажа - страхотен сладкиш!!! Отново тенк ю Нат!

 



Виж целия пост
# 8
Сядам да отговарям Simple Smile

Лео, и тук това сирене, което използвам е леко солено, но в комбинация със захарта и маслото не се забелязва. Но нямам наблюдения колко е солена Кремата в БГ. Щом като другите обаче казват че е добре...

В краен случай го направи с Маскарпоне, но ще ти излезе соленичко сигурно.

Момичета, благодаря за хубавите отзиви - и у нас сме все още на вълна покрива - правих го вече 4 пъти - последните два беше двоен - 3x7 бисквити на ниво Simple Smile Мъжа ми все вика - "кога ще направиш Масонският покрив(нали в разрез прилича на масонското изображение на Божието око)". Ще трябва да опитам и с карамел, ама с шоколад толкова ни харесва, че незнам:)
Виж целия пост
# 9
това ще е неделнотоми творение.много вкусно изглежда Laughingблагодаря за рецептата и за страхотните снимки  bouquet
Виж целия пост
# 10
Еееее, не е човешко това вашето с тия вкусотии............ Embarassed
Виж целия пост
# 11
Аз да питам за бисквитите, обикновени купих и Закуска с кои да я направя. Да не се разпадне със Закуската нали са по меки, а пък обикновените много малки ми изглеждат.
Виж целия пост
# 12
Аз да питам за бисквитите, обикновени купих и Закуска с кои да я направя. Да не се разпадне със Закуската нали са по меки, а пък обикновените много малки ми изглеждат.

Направи го с обикновенни, защото бисквитите се напояват от млякото и увеличават обема си. Както виждаш на снимките си личи колко са набъбнали. Със Закуска ще стане много дебела бисквитената част и няма да е толкова ефектно. Ако обаче някой не намери обикновенни, може със закуска, но тогава оставете само един ред бисквити - мисля, че така ще е по-добре.

Успех!   bouquet
Виж целия пост
# 13
Аз да питам за бисквитите .... обикновените много малки ми изглеждат.
Нищо им няма, не са малки...на Нат-чешките са 5х6см, а нашите са 3х4см (поне тези, които аз ползвах) и няма проблем, хубаво е да се подредят, както е показала Нат - на ред- 3 бисквити, като ссе допират една до друга с по-тясната стана и средната бисквитка е за банана, а страничните две за да го покрият...пък на дължина, кой колкото иска бискв. слага.
Виж целия пост
# 14
Само да уточним още нещо-на първата снимка има четири реда бисквити newsm78 , а на готовите сладкиши ми се виждат три и съответно става триъгълник. В снимката ли е грешката или в мен newsm78
- кремата да е вносна значи Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия