Застройка

  • 23 545
  • 34
Олигофренски въпрос ще ви задам, да ме прощавате Embarassed
Как правите застройката така, че да не ви се пресича ?
Аз знам за два метода, които обаче незнайно защо не работят в мойта кухня. Единият е да сложа малко кисело / оцет или лимонов сок/ в застройката и тогава да я изсипя. А другият е да изравня температурата на двете смеси и тогава да ги смеся. Е, да ама не се получава.
Едно време свалях супата от котлона и когато поизстинеше - тогава изсипвах застройката и така си оставаше. Е, да но сега без да е покипяла - не смея, заради детето.
Е? Давайте идей, защото ми омръзна да сервирам грозни супи Embarassed
Виж целия пост
# 1
вместо да сваляш супата от котлона да изстива, прави обратното. разбиваш яйцата с млякото или там кавото правиш и прибавяш от врящата още супа бавно и внимателно лъжица по лъжица към застройката - тя да стане гореща. И като разредиш до половин купичка поне, тогава изключваш котлона и сипваш застройката в супата.
така поне мисля:)
Виж целия пост
# 2
втория ти метод е правилния по принцип.
Другото което аз правя сега е, застройвам само с жълтък и мляко...така няма какво да се пресече. Laughing

п.п. не втория ти метод а третия...просто не се вари застройката...ама пробвай без белтък, пък после ще уредим плащането! #Silly
Виж целия пост
# 3
Цитат на: тити
вместо да сваляш супата от котлона да изстива, прави обратното. разбиваш яйцата с млякото или там кавото правиш и прибавяш от врящата още супа бавно и внимателно лъжица по лъжица към застройката - тя да стане гореща. И като разредиш до половин купичка поне, тогава изключваш котлона и сипваш застройката в супата.


И аз така я правя и не ми се пресича
Виж целия пост
# 4
едно време като начинаещ майстор-готвач  Wink  и на мен ми се пресичаше застройката.

но имам един вариант, който е сигурен срещу пресичане:

яйцето го разбивам много добре с тела за разбиване на яйца, добавям няколко лъжици кисело мляко и 1 ч.л. брашно - не се усеща вкуса му, ако това те притесни. слагам сместта на котлона и почвам да бъркам докато почнат да излизат мехурчета. след това добавям от малко поизстиналата супа и връщам в тендежрата. пак слагам на котлона да кипне и веднага изключвам.

от скоро обаче взех да застройвам със сметана за готвене - е, съвсем друг става вкуса на супата, направо френски Wink
Виж целия пост
# 5
До тук всичко са ти казали момичетата аз само ще добавя, че слагам и зеленото в застройката за да не се пресича. Това го знам от една баба, която ме посъветва да слагам 1 лъжица брашно и зеленината за по-добър резултат. До сега супа не ми се е пресичала. Пробвай пък може и при теб да проработи Wink
Виж целия пост
# 6
Тъкмо застроих супата-правих супа топчета-и да си кажа и аз Laughing
Застройката я правя като разбивам 2жълтъка с една кофичка кисело мляко(аз правя големи количества,защото много хора ще се хранят Stuck Out Tongue  Rolling Eyes  Stuck Out Tongue ).След това започвам да прибавям с черпак от горещата супа към застройката и бързо бъркам-така,докато почти се напълни тенджерката,в която застройвам.Когато се е разбъркало,сместа вече е достатъчно гореща и без проблем се прибавя към готовата супа.Това го правя съвсем накрая и след прибавянето на застройката не слагам супата на котлон повече.Няма опасност яйцата да останат сурови,защото в горещата супа те си минават през топлинна обработка.
Виж целия пост
# 7
Госта бях аз  ooooh!  Embarassed
Виж целия пост
# 8
Цитат на: Anonymous
Тъкмо застроих супата-правих супа топчета-и да си кажа и аз Laughing
Застройката я правя като разбивам 2жълтъка с една кофичка кисело мляко(аз правя големи количества,защото много хора ще се хранят Stuck Out Tongue  Rolling Eyes  Stuck Out Tongue ).След това започвам да прибавям с черпак от горещата супа към застройката и бързо бъркам-така,докато почти се напълни тенджерката,в която застройвам.Когато се е разбъркало,сместа вече е достатъчно гореща и без проблем се прибавя към готовата супа.Това го правя съвсем накрая и след прибавянето на застройката не слагам супата на котлон повече.Няма опасност яйцата да останат сурови,защото в горещата супа те си минават през топлинна обработка.


Не им е достатъчна само тази топлинна обработка  на яйцата.
И аз заради детето слагам застроената супа на котлона да покъкри няколко минути, на съвсем бавен огън, като бъркам непрекъснато.
Виж целия пост
# 9
Правя като Флаш, просто не слягам белтъците  Wink .
Виж целия пост
# 10
Цитат на: diviana

Не им е достатъчна само тази топлинна обработка  на яйцата.
И аз заради детето слагам застроената супа на котлона да покъкри няколко минути, на съвсем бавен огън, като бъркам непрекъснато.


Не искам да споря,но е излишно това,макар и не грешно Simple Smile Защото правиш застройката,докато супата още си ври,когато си разбъркал застройката преместваш супата от котлона и прибавяш застройката към нея.Разбърква се хубаво и повечко,а супата е току-що свалена от котлон и дори все още продължава да къкри-това е в продължение на няколко мин-достатъчни за яйцата.Това е моят начин и сигурно има и други правилни,като твоя например.Аз поне така правя от 15г. и затова го защитавам  Laughing
Ама ето сега,докато се обяснявам и ми изкипя млякото на печката ooooh! Ми така е,като първо скочих тук ,за да прочета рецепта за сладък салам,че такъв мисля да правя... Stuck Out Tongue
Лек ден и приятни минути в кухнята Wink
Виж целия пост
# 11
Цитат на: Taneto
едно време като начинаещ майстор-готвач  Wink  и на мен ми се пресичаше застройката.

но имам един вариант, който е сигурен срещу пресичане:

яйцето го разбивам много добре с тела за разбиване на яйца, добавям няколко лъжици кисело мляко и 1 ч.л. брашно - не се усеща вкуса му, ако това те притесни. слагам сместта на котлона и почвам да бъркам докато почнат да излизат мехурчета. след това добавям от малко поизстиналата супа и връщам в тендежрата. пак слагам на котлона да кипне и веднага изключвам.

от скоро обаче взех да застройвам със сметана за готвене - е, съвсем друг става вкуса на супата, направо френски Wink

И аз я правя по същия начин с изключение на това ,че не слагам повторно супата да заври,защото докато стане застройката,супата е достатъчно гореща.Сигурен метод 100% -срещу пресичане,а и летните месеци е по-безопасно срещу салмонелоза и др.подобни.
Виж целия пост
# 12
Цитат на: Anonymous
Тъкмо застроих супата-правих супа топчета-и да си кажа и аз Laughing
Застройката я правя като разбивам 2жълтъка с една кофичка кисело мляко(аз правя големи количества,защото много хора ще се хранят Stuck Out Tongue  Rolling Eyes  Stuck Out Tongue ).След това започвам да прибавям с черпак от горещата супа към застройката и бързо бъркам-така,докато почти се напълни тенджерката,в която застройвам.Когато се е разбъркало,сместа вече е достатъчно гореща и без проблем се прибавя към готовата супа.Това го правя съвсем накрая и след прибавянето на застройката не слагам супата на котлон повече.Няма опасност яйцата да останат сурови,защото в горещата супа те си минават през топлинна обработка.


Точно това правих и аз снощи !
Супа топчета. Две яйца с една кофичка мляко.
И процедурата ми е същата. В съда със застройката прибавям лъжица по лъжица от врялата супа докато изравня количествата. След което изливам в тенджерата получената смес и оставям да кипне. Резултата е - къдрава супа Imp
Виж целия пост
# 13
Цитат на: iskrica_nadejda
Цитат на: diviana

Не им е достатъчна само тази топлинна обработка  на яйцата.
И аз заради детето слагам застроената супа на котлона да покъкри няколко минути, на съвсем бавен огън, като бъркам непрекъснато.


Не искам да споря,но е излишно това,макар и не грешно Simple Smile Защото правиш застройката,докато супата още си ври,когато си разбъркал застройката преместваш супата от котлона и прибавяш застройката към нея.Разбърква се хубаво и повечко,а супата е току-що свалена от котлон и дори все още продължава да къкри-това е в продължение на няколко мин-достатъчни за яйцата.Това е моят начин и сигурно има и други правилни,като твоя например.Аз поне така правя от 15г. и затова го защитавам  Laughing
Ама ето сега,докато се обяснявам и ми изкипя млякото на печката ooooh! Ми така е,като първо скочих тук ,за да прочета рецепта за сладък салам,че такъв мисля да правя... Stuck Out Tongue
Лек ден и приятни минути в кухнята Wink


Абе и според мен това не е съвсем достатъчно. Хубаво - вряла е супата, продължава да къкри, ама защо тогава като варим яйца се изисква да кипят 12-13 минути ?
Вярно, че са с черупка, ама тя пък не е чак толкова дебела. А и къде са 12-13 минути, къде ти е просто да ги излееш във вече кипнала супа...
Не знам...мен лично ме е страх. Нали знаеш приказката за прикритото мляко и котките. В случая прикрита супа.... Laughing
Виж целия пост
# 14
Цитат на: dodo_dodo
Цитат на: iskrica_nadejda
Цитат на: diviana

Не им е достатъчна само тази топлинна обработка  на яйцата.
И аз заради детето слагам застроената супа на котлона да покъкри няколко минути, на съвсем бавен огън, като бъркам непрекъснато.


Не искам да споря,но е излишно това,макар и не грешно Simple Smile Защото правиш застройката,докато супата още си ври,когато си разбъркал застройката преместваш супата от котлона и прибавяш застройката към нея.Разбърква се хубаво и повечко,а супата е току-що свалена от котлон и дори все още продължава да къкри-това е в продължение на няколко мин-достатъчни за яйцата.Това е моят начин и сигурно има и други правилни,като твоя например.Аз поне така правя от 15г. и затова го защитавам  Laughing
Ама ето сега,докато се обяснявам и ми изкипя млякото на печката ooooh! Ми така е,като първо скочих тук ,за да прочета рецепта за сладък салам,че такъв мисля да правя... Stuck Out Tongue
Лек ден и приятни минути в кухнята Wink


Абе и според мен това не е съвсем достатъчно. Хубаво - вряла е супата, продължава да къкри, ама защо тогава като варим яйца се изисква да кипят 12-13 минути ?
Вярно, че са с черупка, ама тя пък не е чак толкова дебела. А и къде са 12-13 минути, къде ти е просто да ги излееш във вече кипнала супа...
Не знам...мен лично ме е страх. Нали знаеш приказката за прикритото мляко и котките. В случая прикрита супа.... Laughing


Спокойно,бе Додо Simple Smile ...не се притеснявай излишно...яйцата ги вариш толкова,за да станат твърди,но те са готови за консумация и преди това...като ги пържеш напр. им трябват само няколко минути Simple Smile
А за къдравата супа...незнам защо така ти се получава...може би ако си сложила и белтъка-той е този,дето се пресича и му е нужен повече чалъм-аз писах,че слагам само жълтъците,точно поради тази причина-в повечето случаи,когато съм слагала цели яйца се е пресичала супата,особено,ако я оставя да ври със застройката.
Разцелувай малките красавци.Бебешора голям сладур е станал-изглежда,като батко на Калоянчо Wink
Днес сутринта тъкмо си мислих за теб и другите момичета,които бяхте на срещата ни в София и ми домъчня за вас.Спомних си как ти остана последна с мен,повървяхме и пред "Шератон" се разделихме.А подаръка,който прати на Кокито си е монтиран над леглото му Laughing
Целувки
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия