Супа от леща - как се прави?

  • 108 401
  • 11
Простете за невежеството, но в търсачката открих рецепта само за 2 порции, а аз искам за цяла тенджера  Laughing
Имаше и  разни други рецепти с леща...
А аз търся просто класическата супа от леща.
Ще очаквам вашите предложения!   bouquet
Виж целия пост
# 1
открих рецепта само за 2 порции, а аз искам за цяла тенджера  Laughing
Е защо не си увеличиш продуктите, като за теб ?! newsm78

Супа леща е просто по- рядка леща яхния ... поне за мен.

Аз запържвам моркови, след това лук, подправям с червен пипер, слагам лещата, чесън нарязан(но не на дребно), чубрица и вода, според настроението( супено или яхниено Wink), сол десетина минути преди да махна от огъня.
Виж целия пост
# 2
Сутринта готвих леща /супа/.
Давам рецептата подробно:
За една тенджера аз слагам около 250 грама леща /половин пакет от по-малките/.
лук
моркови
пиперка /червена, зелена/
чесън
чубрица
Всичко това го слагам да ври. Без да запържвам нищо в началото.
Когато заври, намалям котлона.
Когато се свари напълно, свалям от огъня.
Запържвам в малко олио 1-2 лъжици брашно и 1 лъжица червен пипер. Изсипвам вътре част от супата, след това като стане хомогенна смес, изсипвам всичко в тенджерата.
Чак сега подправям на сол.   chef

Имай предвид, че лещата се готви доста бързо. За 15-20 минути ще се свари. Имай предвид също, че червения пипер адски бързо се запържва и ако се забавиш с добавянето на супата може да прегори и да развали целия вкус.

Обясних подробно, защото си направих извода, че си начинаещ готвач. Ако не е така, моля да ме извиниш!

Успех ти желая с лещата!!!   bouquet
Виж целия пост
# 3
Утро,

Права си, начинаеща съм, защото мъжът ми готви. Но и той не знае всичко  Laughing
И нали е на работа, а през деня някой трябва да готви на малката  Wink

Мерси много!   bouquet
Виж целия пост
# 4
Аз не запържвам по принцип манджите и слагам всичко да се вари едновременно:
половин пакет леща (1 чаша), измита
1 морков
парче целина
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 чушка (ако имам)
олио, сол, бульон, червен пипер, дафинов лист (не обичам чубрица)
Виж целия пост
# 5
Аз също никога не запържвам и лещата я правя така:
Слагам лещата да ври (зависи колко гъста искам да я направя, но обикновено слагам около 1 купичка). Добавям наситнен лук, чесън, морков, настърган домат (или от консерва), чубрица, джоджен (ако е сух го прибавям по време на готвене,а ако е пресен - накрая). Варя около 1/2 час и като сваля от котлона слагам пресен магданоз.
Виж целия пост
# 6
Аз измивам 250 гр леща в средно голяма тенджера, нарязвам глава лук , морковче, една чушка и чесън както е на скилидки, но ги беля/можеш да ги сложиш и с обелката, въпрос на вкус/,сол,олио, вода и варя.Като се посвари добавям малко домати настъргани.Когато я махна от котлона слагам само копър като подправка.Това е рецептата на моята баба за супа леща, която работеше в стол за хранене и ми е най-вкусна.
Виж целия пост
# 7
Аз слагам всичко на веднъж , но кисна лещата от предишния ден........Слагам във вряща вода - леща, морков, лук, домат, чушка.........като се свари добавям солта, чубрица, зехтин и резенчета чесън
Виж целия пост
# 8
Аз пък знам, че първата вода се маха, т.е. като заври лещата се сменя водата  Rolling Eyes После се продължава по обичайния начин  Hug
Виж целия пост
# 9
Аз не запържвам по принцип манджите и слагам всичко да се вари едновременно:
половин пакет леща (1 чаша), измита
1 морков
парче целина
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 чушка (ако имам)
олио, сол, бульон, червен пипер, дафинов лист (не обичам чубрица)
И аз така,само че не слагам дафинов лист.
Виж целия пост
# 10
Днс готвих супа от леща.На мистър Пикс е страхотна лещата.Препоръчвам я.
Виж целия пост
# 11
Аз я готвя по най-простия начин. Първо слагам лещата (около 2,5 чаши), нарязания лук (1 голяма глава), моркова и една чушка да се варят с малко олио. Като са готови (около 30мин ) добавям 2-3 домата, лъжица дом. пИУре, червения пипер, чубрица и сол и това е. Не правя запръжка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия