Много го харесвам този зеленчук, било то пресен за хрупкане или салата, или в туршийката...
Измислих следната супа. казвам измислих, защото така ми дойде отръки и не съм я чела никъде.
Та един ден се чудих каква да е супата за Борис за вечеря и:
Задуших лук, добавих нарязани на дребно морковчета. След малко добавих и нарязана на ситно зелена пиперка. Като омекнаха сложих картоф нарязан на кубчета, долях бульон от сварено пилешко. Като пооменка картофа, добавих и надробения на парченца карфиол. Също ситно нарязана целина (керевиз). Подправки - по желание, сол и чер пипер задължително слагам.
Реших обаче, да не я застройвам със сурово яйце!
Когато дойде момента за вечеря, сварих едно яйце до твърдо. Обелих го и го нарязах на ситно на дъното на купичката на Борис. Затоплих супата и започнах да сипвам върху яйцето. Добре го разбърках. Добавих 1-2 чаени лъжички кисело мляко.
на моя младеж много му се услади, надявам се и на вас!