Идеи за гювечета

  • 96 082
  • 23
Здравейте!

Получих от България няколко малки гювечета.  Grinning

Досега все ги правих с домати, овче сирене, лук и яйце. (нали не се побира кой знае колко много в тях).

Имате ли други идеи? Bulb

Поздрав
Роза
Виж целия пост
# 1
Деликатесни гювечета

100 гр. кaймa-cмec
1 лук
2-3 скилидки чесън
1 домат
1 люта чушка
2 тънки филийки пушено топено сирене
1 бекон
1 яйце
чубрица, кимион и кетчуп

Kaймaта-cмec ce зanържва cъс ситно нарязания лук и няколко скилидки чесън. Подправя се с чубрица, кимион и кетчуп. На дъното на гювечето се слага малко от каймата, отгоре - парче домат и чушка и отново от каймата. След това се слагат тънки филийки пушено топено сирене и бекон. Отгоре се счупва яйце.
Пече се на 200 градуса около 25 мин.


Рецептата ми я изпрати една позната. Днес сам решила да я пробвам. Wink
Виж целия пост
# 2
моята рецепта е следната:
(няма да давам количества, всичко е по избор така че да запълниш гюведжето)

лук
сирене
пушен кренвирш
луканка или друго подобно на нея (суджук, сушеница)
зеленчуков микс (зелен фасул, царевица, морков, картофче, грах) - при нас има едни замразени
топено сирене
кашкавал
настъргани домати

яйце

Продуктите подреждаш в гюведжето в реда, в който са изброени. Сипва се малко водичка (за да може тези зеленчуци да се варят). Затваряш го и печеш докато  зеленчуците се сготвят. Чукваш яйчицето от горе и запичаш още 10-тина минутки.
Виж целия пост
# 3
Здравейте! Аз съм фен на постните гювечета. Значи слагам на дъното малко масълце, домати на шайби, пипер на шайби, няколко маслинки, сирене, кашкавал (или каквото имаш в хладилника) и върху него пак домат и пипер.  Врътвам за малко в микрото  след това отгоре чуквам яйце и го пускам за още 20-30 секунди . Нали занаете иначе как гърмят яицата в микрото Laughing . А иначе както казва Тия и с кремвирша е хубаво Wink
Виж целия пост
# 4
Вени, значи ти само в микрото го правиш, така ли?И колко време, моля те бъди малко по-точна, че аз всеки ден я чистя тази пущина;)
Виж целия пост
# 5
Здравей Теодора! Laughing  Разсмя ме с тази пущина дето я чистиш всеки ден ,но явно няма как. Преди ги правих в обикновенна фурна ,но отнема доста време. Сега за гювечета фурната въобще не я пускам. Знам че тези фурни с вентилатора загряват бързо, но ние сме на по-обикновенна и затова на микрото ми е по удобно да ги правя. Значи  за две гювечета ги пускам за 7-8 мин на максимума. СЛед това вадя чуквам яйцата захлюпвам пак капаците и пускам за 20-30 секунди. След това ги оставям( без да отварям микрото) да постоят 1-2мин и така от остатъчната температура яйцето стяга напълно. Другия вариянт е като сложиш яйцето да го пусниш да се запече на грила.Като е готово поръсвам с магданоз. Е това е успех и ти пожелавам по- малко 'гърмежи '  Misc Bomb в кухнята Wink))
Виж целия пост
# 6
Ти нали се сещаш защо я чистя- все не улучвам минутите!!!!!
Виж целия пост
# 7
И аз чуквам по едно яйце в гювечетата, но за да не гърмят в микровълновата печка просто надупчвам жълтъка с вилица и няма проблем!
Виж целия пост
# 8
Здравей, аз ги правя така:
 1. Малко масло
 2. резен сирене
 3. картофи на кръгчета (добре е да са сварени, защото иначе става много бавно)
 4. Домати (пресни или консерва) - Ако картофите са сурови доматите се слагат чак накрая, иначе картофите се стягат и "дрънчат".
 5. салам или крамвирш върху картофите

Като се запече всичко, чуквам едно яйце отгоре и връщам пак да се запече.
Виж целия пост
# 9
Здравейте, а аз ги правя така:
По ред слагам – домати на кръгчета, бяло сирене, синьо сирене, топено сирене, шопско сирене, и др. някакво ако имате или предпочитате, 1 ч.л. майонеза. След като се стопят сирената слагам кашкавал и 1 яйце. Изпичам ги в обикновена фурна, но сигурно ще станат хубави в микровълнова ще пробвам.
И моите са малко калоричнички  :lol: но са страшно вкусни приличат на швейцарско фондьо.
Виж целия пост
# 10
Mnogo obicham giuvecheta i si eksperimentiram s razlichni produkti,no predpochitam osnovniq produkt da e domati.A predimno gotvq na mikrovalnovata che stava po barzo i ako mi pozvolite da vi kaja edna hitrost za pochistvaneto i .A imenno slagate v malka kupichka voda i rezen limon i za nqkolko minutki dokato zavri vodata q slagate v mikrovalnovata.Sled koeto q vadite i s karpa pochistvate vatreshnostta i stava barzo i ima efekt.Moje bi nqkoi ot vas go znaqt tozi metod na pochistvane shte se radvam ako sam pomognala na tezi koito ne sa go chuvali  Wink
Виж целия пост
# 11
Мерси за многото идеи Laughing

  Hands Clap

Аз правя гювечетата предимно във фурната, защото приготвям най-вeче по 2 или повече купички едновременно. Пък и микровълновата използвам само за затопляне ... Embarassed
Виж целия пост
# 12
около 400 г. кайма
3-4 картофа
една глава лук
половин доматено пюре


главата лук се запуржва в малко мазнина, настъргват се картофите на ренде и се добавят кум лука да се пържат.
когато картофите омекнат добавяте каймата и продължавате да пържите като за мусака.
накрая се добавя доматеното пюре.
такаприготвената смес изсипвате в гюведжета  и пеечете на умерена фурна.
когато са готови едно или две яйца, разбърквате с малко предварително настърган кашкавал и заливате готовите гюведжета.
трябва им още 2 или три минути отново във фурната само да се стопи кашкавала.


добър апетит
Виж целия пост
# 13
Всичките ни семейни приятели тичат към вкъщи, когато ги поканя на гюведжета.......А рецептата е много проста Laughing

На дъното на гюведжето масло колкото орех, след това сирене на кубчета /прилично количество/, отгоре заливам със домашно приготвен доматен сос, почти да ги покрие, наръсвам всичко това с чубрица и така пека около 40 минути на силна фурна. След това две яйца, а когато станат готови настъргвам отгоре кашкавал. Е, това е, приятен апетит Laughing
Виж целия пост
# 14
Цитат на: Desita
Всичките ни семейни приятели тичат към вкъщи, когато ги поканя на гюведжета.......А рецептата е много проста Laughing

Тази рецепта звучи наистина много лесно и вкусно. Благодаря за идеята. Ще я опитам непременно. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия