Хайвер

  • 16 772
  • 7
Момичета,помагайте.
 Praynig
 Морско чедо съм,срам ме е да призная,че не мога да разбивам хайвер. Embarassed В нашето семейство никога не е бил на почит,освен приготвен на кюфтенца,ама незаменимия го обожава .Много мрънка,че никога не съм му била разбила хайвер,а след няколко дена има имен ден,та реших да му доставя това удоволствие.
Казвайте сега какъв да е хайвера,осолен или пресен ,какво му се слага и колко,колко време да го разбивам с пасатора или и с робота става?Какъв трябва да изглежда на цвят,гъстота и мирис????Абе всичко каквото се сетите като тънкост при приготвянето му... ooooh! Много благодаря на всички,после ще споделям резултата!
Виж целия пост
# 1
Това вече съм го писала, имаше такава тема преди :
Зависи колко хайвер искаш да разбиваш, аз го разбивам на око, на към 50тина грама слагам три супени лъжици олио.В порцеланов съд хайвера (яйчицата) се намачкват с дървена!лъжица, слагам половин лъжица олио и продълвавам да мачкам, и мачкам, мачкам, докато стане хомогенно. След това с пасатора започвам да бъркам, и добавям останалото олио, ама капка по капка на много малки порции. През това време сместа трябва да стане една бухнала и бяла. Като реша че ми стига толкова бъркане добавям настъргана една средно голяма глава лук, малко лимонов сок, една или две супени лъжици галета (по желание, баба ми например не слага) и сол на вкус (зависи дали хайвера ти е бил осолен, нашия обикновено е солен и не слагам повече сол) и доразбърквам всичко. После го пъхам в хладилника да се изстуди и готово. Ако сложиш по-малко повече олио и сместа започва да ти изглежда като пресечена, не се шашкай, спри да слагаш олио и само бъркай, след много бъркане работата се оправя.
Виж целия пост
# 2
Я и аз да кажа :

 Arrow 1с.л. тарама хайвер
 Arrow 1фил. хляб - средата
 Arrow 1/2 гл. лук
 Arrow 2с.л. гореща вода
 Arrow олио ( около 500 мл. )
 Arrow лим.сок

Разбивам във висок и  тесен съд с миксер - хайвера + настъргания на много ситно лук + средата на филийката хляб много напоена във вода и супер изстискана + 2 с.л. гореща вода и олиото на мнооого тънка струйка , за да не се пресича ,а да става като майонеза + лим. сокче .
 Sign Exclamation Ако се пресече , добавям един жълтък и нямам грижи !  Grinning

Можеш разбира се да го направиш с половин доза !
Виж целия пост
# 3
И остана един отговор - хайверът трябва да е осолен. И не му се плаши много - не е трудно - пък и какво толкова ще изхвърлиш. Не е лошо да си купиш един готов - да видиш каква е гъстотата.
Виж целия пост
# 4
Освен стандартния бял хайвер има и червен(разбира се има и черен, но  Wink ). В нашето семейство е на особена почит. Вкуса му е малко по различен от белия, може би е по-мек, иначе технологията е същата както са ти я описали по-горе.
Виж целия пост
# 5
Цитат на: Maria
Освен стандартния бял хайвер има и червен...
И ние такъв купуваме. Става въпрос за червения, който се разбива, а не този който се яде направо.
Цвета му е тъмно червен, малко на цикламено бие, дори. Като се разбие става розов.
Иначе аз го приготвям като Морена. Вода не слагам, но ще опитам и с нея.
И те уверявам че е много вкусен е не мирише на риба, няма нищо общо с купешкия, така че сигурно и на теб ще ти хареса, въпреки че както пишеш не е на почит в семейството ти. На брат ми тъщата не вкусва морски продукти. Но дъщеря й беше разбила хайвер и я излъгала, че е пастет с червено цвекло. Тя яла, черпила съседките, ахкали, охкали и чак като свършил буркана снаха ми й казала, че е хайвер Laughing
Нина, междудругото да те попитам, какъв е този хайвер приготвен на кюфтенца newsm78
Виж целия пост
# 6
Много мерси значи!След атанасовден ще ви пиша отзивите какво съм направила или как са изсипали купата с хайвера през терасата! Grinning  Grinning

Сега за кюфтенцата:
Купуваме си тарама-неразбит хайвер.Сипвам го в една по-дълбока купа и му слагам /в зависимост от грамажа на буркана/2-3 яйца,1-2 с.л. брашно с връх,той си е солен и добре го разбърквам всичко /най-лесно става с телта/.Сгорещявам олиото и гребвам с една лъжичка  от сместа и пускам за да се изпържи.После обръщам и от другата страна да се зачерви и изваждам върху салфетка.Това е ,но стават като малки вкусни шницелчета.
Виж целия пост
# 7
Аз знам рецептата на Морена, само с една далаверка, която баща ми измисли- слага се малко сварен грис ( и малко по- малко хляб). Освен, че прави по- пухкава сместа, става по- лека за хапване, а и стои на малки топчета, като хайвера.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия