Една прекрасна идея за закуска!!!

  • 5 355
  • 37
Ей мами открих една прекрасна закуска която може да разнообразява попарата.Става дума за качамак:-)Мойта Йоанна се избива за него-мн.и харесва и го яде с удоволствие Laughing Явно попарата и е писнала вече,а бисквитите с мляко също.Купувам и готов качамак и става за 2 мин.откакто  е завряла водата,а после сиренце и масло и ето бърза и хубава закуска Grinning
Виж целия пост
# 1
ТОва е чудесно,но качамака е доста тежка храна по принцип,така че внимавай с количеството.Баба ми разправяше,че едно време са хранили децата само с качамак,та затова били доста закръгленички.Но щом го харесва детенцето-давай му,обаче редувай с по-лека закуска на другия ден.
Виж целия пост
# 2
Браво, бе, това е супер идея.  Ще я запомня като станем колкото вас и аз ще му давам някои сутрини качамак.  Party  Така няма да се чуди какво е това ядене, като отидем при прабаба му в Родопите  Flutter
Виж целия пост
# 3
И на мен ми харесва тази закуска ще я пробвам. Звучи добре. Имали конкретна марка качамак която ще препоръчаш защата ми се е случвало да купя доста едро смлян.
Виж целия пост
# 4
Аз от качамак разбирам леко лепкава, гъста консистенция Laughing  Да те питам дали този които правиш е такъв, защото се притеснявам, че малкия няма да го иска  Confused
Виж целия пост
# 5
А аз дали мога да давам на малката?Или е още малка;)
Виж целия пост
# 6
качамакът си е царевично брашно/аз имам един "без варене"/- заливаш с вода и  добавяш сирене или сладко/пюре. не зная как сте със захранването...прецени си:)
Виж целия пост
# 7
Вкусно нещо е царевичката и качамака, обаче много се дебелее.
Не забравяйте, че прасетата ги угояват именно с царевица.
Всичко в граници е полезно, пък разнообразието съвсем.
И аз се чудя дали да пробвам бебе с качамак, но се опасявам, че ще го изям преди да стигне до столчето й за хранене.  Embarassed
Много обичам.
Така както гледам, Мая на мен се е метнала - яде каквото и предложа. Ще я почерпя някоъ път малко царевичак. Heart Eyes
Виж целия пост
# 8
Цитат на: SAYONARA
А аз дали мога да давам на малката?Или е още малка;)

Ами, защо да не можеш - той си е царевчино брашно. Все едно, че и даваш каша.
Ако си и давала вече сирене, можеш да и го правиш със него, ако не без.
Виж целия пост
# 9
Цитат на: Vesito
Аз от качамак разбирам леко лепкава, гъста консистенция Laughing  Да те питам дали този които правиш е такъв, защото се притеснявам, че малкия няма да го иска  Confused

Не, не е. Става като каша.  Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Цитат на: agneshka
качамакът си е царевично брашно/аз имам един "без варене"/- заливаш с вода и  добавяш сирене или сладко/пюре. не зная как сте със захранването...прецени си:)

По-точно царевичен грис  Wink
Виж целия пост
# 11
Цитат на: cheta
Цитат на: agneshka
качамакът си е царевично брашно/аз имам един "без варене"/- заливаш с вода и  добавяш сирене или сладко/пюре. не зная как сте със захранването...прецени си:)

По-точно царевичен грис  Wink


 Embarassed  Embarassed аз така и не разбрах каква е разликата м/у грис и брашно Embarassed  Embarassed много ме е срам, че май за втори път те питам, но пък и ти не ми отговори първия път... Wink
Виж целия пост
# 12
Цитат на: agneshka
Цитат на: cheta
Цитат на: agneshka
качамакът си е царевично брашно/аз имам един "без варене"/- заливаш с вода и  добавяш сирене или сладко/пюре. не зная как сте със захранването...прецени си:)

По-точно царевичен грис  Wink


 Embarassed  Embarassed аз така и не разбрах каква е разликата м/у грис и брашно Embarassed  Embarassed много ме е срам, че май за втори път те питам, но пък и ти не ми отговори първия път... Wink

А, така ли?
Явно, не съм разбрала, че си ме питала.
Ми брашното е ситно смляно - на прах, а гриса май се получава след някаква обработка, ама не знам каква точно.
Виж целия пост
# 13
Още утре сутринта ще и дам....че нещо на сладко се мръщи,а пък имаме нужда от напълняване...
Виж целия пост
# 14
И аз открих това тези дни - понеже свекървата ни гостува , за закуска веднъж ни направи качамак , но след като се разбърква и завира на котлона , се запича в тавичка като се излива половината смес , слага се сиренцето , излива се отгоре останалата смес , наръсва се с кашкавал стърган и се пече .
Ау , че е вкусно   Yum . Всички ядохме , малки и големи . Тя ползва една смес от Метро , румънска , но каза че в Русе е ползвала подобна , пак от Метро , но унгарска и била по-добра . То не е смес , де , а чиста проба царевично брашно .
Това май стана за готварския форум   Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия